icon

Ako vybrať dobrý ryžovar pre vašu rodinu?

21. dec 2024

Ahojte, poraďte prosím dobrý ryžovar. Sme 5-členná rodina. Netuším aké má funkcie, čo by mal mať a čo nemusí mať. Prosím osobné skúsenosti.

Ďakujem

doriiis
21. dec 2024

Mama ma tento.Tento rok chcela od Ježiška presne takýto ako bol starý,lebo sa jej po 12 tich rokoch pokazil

banalu
21. dec 2024

@doriiis aj my mame tento, fici uz 5 rokov, niekolkokrat do tyzdna.
Aj nasim som ho kupila, ale mensi a spokojnost.
S ryzovarom je tazke slapnut vedla, kedze je pomerne rozsireny, je to jednoducha technologia a vyraba sa uz dlho.

doriiis
21. dec 2024

@banalu ....ja ryzovar nemám.Ale u našich ide tiež dosť často,lebo milujú ryžu,ale mama ju nevie správne uvariť.A ako vravím,ten prvý mali 12 rokov.Odisla tam tá strunka,či konštrukcia čo dvíha hore ten hrniec.A už aj ten hrniec mal najlepšie za sebou.Tak dostanú pod stromček nový.Pytala som sa mamy,či nechce iný typ alebo funkcie ale nie.Ona chcela jedine taký,aký mali.

banalu
21. dec 2024

@doriiis uplne chapem, moji rodicia to iste - ak nieco odide chcu to iste, uz maju 3tiu tu istu pracku len vyssiu radu 😆 pri tomto hrnci je lahka manipulacia, stlacis dva gombiky a vybavene... ale viem, ze su aj "komplikovanejsie", ale aj podla mna zbytocne ☺️

maca1984
21. dec 2024

Ja mám Tefal clasic 2, spokojnosť.

sima234
21. dec 2024

Žienky a na koľko porcií ryže je ten rýžovar? Teraz rozmýšľam, že svokra hovorila, že by chcela, tak či by sme jej nekúpili?

banalu
21. dec 2024

@sima234 zalzi podla velkosti, ale v nasom spravim v pohode ryzu pre 6 dospelych a 3 deti 😆 mama ma taky mensi, ten je ideal pre dvojclennu rodinu. Pozri v "popise" pre kolko davok je urceny ten co vyberies.

doriiis
21. dec 2024

@sima234 ...tento maličký Sencor je buď na 2 dávky alebo na 4 dávky ryže.

sima234
21. dec 2024

@doriiis ďakujem, ale asi musím pozrieť niečo väčšie..svokra je "stará škola", takže varí vo veľkom, čo keby náhodou niekto prišiel 😁

doriiis
21. dec 2024

@sima234 ...no veď určite.Aj ja tak varím.Len nie kvôli návšteve,ale kvôli tomu,že neznášam variť.😀
Sú aj väčšie ryzovarice.Treba pozrieť.Je ich milión druhov.

alenka58
21. dec 2024

podľa mňa ryžovare sú všetky jednoduché a dobré, iba veľkosť si vybrať

3009
21. dec 2024

Ja mám Vintage je to ryžovar + hrniec kde môžeš variť pomalé varenie a pod. Ja som veľmi spokojná. Uvaríš tam ryžu pre dvoch aj 10-tich.

simsalabim
21. dec 2024

My mame z Lidla a je ok.