icon

Ako vybrať drez a batérie?

Včera o 13:03

ahojte, podla čoho mám vyberať drez a baterie ? farbu chcem čiernu, čo asi nerozhoduje. Ďakujem za nazory

Strana
z2
huxy
Včera o 13:04

Viem že asi neporadím, ale čiernu by som si rozmyslela... Čo som všade čítala, na údržbu náročné

autor
Včera o 13:08
@huxy

Viem že asi neporadím, ale čiernu by som si rozmyslela... Čo som všade čítala, na údržbu náročné

@huxy máme drevo na doske, mramor zastena a kremové skrinky... zlatu nechcem na udrzbu a strieborna neviem...

anonym_1aca35
Včera o 13:12

@anonym_autor rozmysli si aj "funkcie" baterie...
1, termostaticke ano / nie a kde (pri malych detoch super, pri dospelych je to fajn, ale nie nutnost)
2, v dreze - vysoku bateriu / so sprchou / odnimatelnu / sitko vysuvacie
3, pozri si v pripade termostatickych (alebo vlastne vsetkych "udelatok", ci to je plastove alebo kovove... plastove sa lubia znicit a vymena tej casti stoji strasne peniaze (napriklad pri 250 eurovej baterii kludne 50 eur za nejaku blbost / cast baterie)...

janka_266
Včera o 13:18

vyberala som zatiaľ len 2x, oba prípady som vedela, že chcem drez čo najhlbší a najširší, aby tam vošiel v pohode plech k nim som v oboch prípadoch chcela vyťahovaciu so sprškou, oba boli odtieň pieskový či sahara či ako :D prvé som mala od Franke, 5 rokov nedošlo k žiadnemu poškodeniu, zmene farby nič, úplne skvelé všetko, trochu sa začalo lúpať okolo batérie, ale tam som raz omylom škrabla niečím, takže zrejme by to bez toho držalo stále, pred 2 rokmi som vyberala znovu, všetci, že franke je o ničom, vyber niečo lepšie, napr. blanco alebo schock, keďže moje podmienky spĺňal len jeden drez od schocku, tak padla voľba naňho, používaný od septembra 2024, oproti iným fakt minimálne, rovnaká starostlivosť ako o Franke, vždy vyutierať, nenechávať tam nikdy nič farbiace, ale aj tak vidno, že tento jemne mení farbu, batéria už kvapká a bojíme sa to rozobrať, lebo to už nikto neposkladá späť :D takže za mňa si dobre rozmyslieť značku :D a potom klasika či je tam okno, a podľa toho zas vybrať druh batérie, nech nezavadzia a pri čiernom by som sa bála vodného kameňa :D

anonym_1aca35
Včera o 13:22
@janka_266

vyberala som zatiaľ len 2x, oba prípady som vedela, že chcem drez čo najhlbší a najširší, aby tam vošiel v pohode plech k nim som v oboch prípadoch chcela vyťahovaciu so sprškou, oba boli odtieň pieskový či sahara či ako :D prvé som mala od Franke, 5 rokov nedošlo k žiadnemu poškodeniu, zmene farby nič, úplne skvelé všetko, trochu sa začalo lúpať okolo batérie, ale tam som raz omylom škrabla niečím, takže zrejme by to bez toho držalo stále, pred 2 rokmi som vyberala znovu, všetci, že franke je o ničom, vyber niečo lepšie, napr. blanco alebo schock, keďže moje podmienky spĺňal len jeden drez od schocku, tak padla voľba naňho, používaný od septembra 2024, oproti iným fakt minimálne, rovnaká starostlivosť ako o Franke, vždy vyutierať, nenechávať tam nikdy nič farbiace, ale aj tak vidno, že tento jemne mení farbu, batéria už kvapká a bojíme sa to rozobrať, lebo to už nikto neposkladá späť :D takže za mňa si dobre rozmyslieť značku :D a potom klasika či je tam okno, a podľa toho zas vybrať druh batérie, nech nezavadzia a pri čiernom by som sa bála vodného kameňa :D

@janka_266 prave na to okno som myslel... mame kvoli tomu este aj sklapaciu bateriu (lebo je vysoka)...

anonym_3dc96a
Včera o 13:24

@anonym_autor
Prvu vec zisti aky mate tlak vody

biba_18
Včera o 13:26

ja mám blanco aj drez aj batériu, je celkom veľký, batéria so sprchou, ja by som chcela inú batériu ako mám, ale akože 600€ za batériu fakt nedám 😂

sisska96
Včera o 13:31
@anonym_autor

@huxy máme drevo na doske, mramor zastena a kremové skrinky... zlatu nechcem na udrzbu a strieborna neviem...

@anonym_autor tak radšej antracit. Čierny bude nonstop škaredý

anonym_bc9441
Včera o 13:34
@janka_266

@janka_266 My máme lacný noname sivý granitový drez, noname batériu z mercury a roky bez preblémov

zarrinka
Včera o 13:39
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, drez pokojne aj čierny. Ak ale máte tvrdú vodu je treba sa oň starať. Nič hrozné, ale je potreba naozaj pravidelne to urobiť. Inak batéria určite nie čierna, stačí malý ťuk a bude sa olupovať. Za mňa je najlepšia batéria s vyťahovacou hadicou. Ja mám doma nerez drez a nerez batériu a dávkovač. Veľmi neutrálna kombinácia vhodná ku akejkoľvek farbe dosky.

bg92
Včera o 13:46

Znacka blanco zamna

autor
Včera o 13:47
@sisska96

@anonym_autor tak radšej antracit. Čierny bude nonstop škaredý

@sisska96 práveže nam v predajni vraveli, že antracit nie

zarrinka
Včera o 13:49
@anonym_autor

@sisska96 práveže nam v predajni vraveli, že antracit nie

@anonym_autor aký je podľa nich problém s farbou antracit?

autor
Včera o 13:50
@zarrinka

@anonym_autor aký je podľa nich problém s farbou antracit?

@zarrinka vraj udržba a že je na tom všetko vidno. ale teda antracit a čierna je takmer totožna či nie?

zarrinka
Včera o 13:54
@anonym_autor

@zarrinka vraj udržba a že je na tom všetko vidno. ale teda antracit a čierna je takmer totožna či nie?

@anonym_autor jasné, že je. Ono dôležité je, z akého materiálu je drez. Napríklad Schock pri drahších drezoch garantuje, že bude ok aj pri tvrdej vode. Akú značku si si vybrala?

zarrinka
Včera o 13:55
@anonym_autor

@anonym_autor ja som mala prvý drez od Franke za cca 500,-€ a vyzerá otrasne. Jednak materiál je viac porovity a aj som sa vykaslala na údržbu.

biba_18
Včera o 14:01
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám antracit a nič tomu nie je. ibaže sa starám a čistím…

autor
Včera o 14:05
@zarrinka

@anonym_autor jasné, že je. Ono dôležité je, z akého materiálu je drez. Napríklad Schock pri drahších drezoch garantuje, že bude ok aj pri tvrdej vode. Akú značku si si vybrala?

@zarrinka zatial žiadnu, rada by som si nechala poradiť. Nemám vôbec prehľad, muž išiel do Mobelixu a pozera tam 😨

autor
Včera o 14:05
@biba_18

@anonym_autor ja mám antracit a nič tomu nie je. ibaže sa starám a čistím…

@biba_18 a čim prosim čistis?

biba_18
Včera o 14:07
@anonym_autor

@biba_18 a čim prosim čistis?

autor
Včera o 14:09

@biba_18 dakujem pekne

sisska96
Včera o 14:21
@anonym_autor

@anonym_autor nieeeeeee. Čierny je čierny a antracit tmavosivý. No tak ako chceš, ale skôr chcú predať čierny, lebo to veľmi nejde 😂

zarrinka
Včera o 14:23
@anonym_autor

@zarrinka zatial žiadnu, rada by som si nechala poradiť. Nemám vôbec prehľad, muž išiel do Mobelixu a pozera tam 😨

@anonym_autor aký máte rozpočet?

autor
Včera o 14:26
@zarrinka

@anonym_autor aký máte rozpočet?

@zarrinka nemáme nejak stanovený... Dom už stojí, takže vydavky idu všade možne ale teda 200€ drez? cca

zarrinka
Včera o 14:39
@anonym_autor

@zarrinka nemáme nejak stanovený... Dom už stojí, takže vydavky idu všade možne ale teda 200€ drez? cca

@anonym_autor to je cena na základné modely. Čiže berte akýkoľvek sa vám páči 😉

kp7333
Včera o 14:49

Mam velky cierny drez Schock, je na pocit hladky, takze sa dobre udrzuje. Bateriu matny nerez s vysuvacou sprskou, tiez spokojnost.

simca06022011
Včera o 14:52

kto ti navrhoval kuchynu, nic si k tomu nevidela, nejaky navrh, vzor, typ? v prvom rade vyberies drez, a potom vyberies baterie aby sa hodili.. ? farbu si vyberies aby ti ladila.. ja podla popisu drevo, mramor neviem vobec .. co by som ti... :D ja mam napr ELON XL 6 S - káva tento drez, mam ho 12r a je super, bateriu mam Blanco Vonda chrom. Ja som ale vsetko vyberala spolu aby mi to sedeli, mala som vzorku dvierok, zasteny aj dosky pracovnej, aj podlahy dokonca kym som tie prve tri vyberala...
Pri dreze si vyberies material = nerezove su asi najlahsie na udrzbu, potom mas keramicke, granit (aj tie su rozne), kompozit... velkost (doelzite su aj plytsie, hlbsie niektore, vacsie/mensie, tvar, odkvapkavacie plochy ake/ci ti vobec treba, akos a bude upevnovat, na dosku, pod dosku... atd.. bateriu velkost, tvar, ci ma mat sprchu, ci nie... atd atd.. vacsinou ti co predavaju drez maju aj baterie...
NAJLEPSIE zobrat si vzorky, alebo odfotit kuchynu a ist do studia kde to predavaju popozerat, online byvaju mozno aj ceny vyhodnejsie (neviem z kade ste, ja mam napr. z blanco v BB, franke je tu tiez... atd)

veselo_neveselo
Včera o 16:04

@biba_18 prosim ta, nepozries mi aka je aktivna latka v tom Silgranit cistici? Na nete nepisu :-/

biba_18
Včera o 16:09
@veselo_neveselo

@biba_18 prosim ta, nepozries mi aka je aktivna latka v tom Silgranit cistici? Na nete nepisu :-/

mk1111111111
Včera o 17:14

My mame cierny, mame tvrdu vodu, na udrzbu des. Ale, da sa. Ten co ma biba_18 je urcite lepsia volba, tvar sikovny, farba dobra. Ja osobne by som sla do vpusteneho pod dosku a nerez, k tomu bateria nerezovy zaklad, cierna /antracit ohybna sprcha s nerezovym koncom. Teraz do novej kuchyne tak dam. "Nerez" je laho udrziavatelny a cimkolvek, nemusis sa ohliadat, ci mozes, nemozes chemikaliu pouzit, pouzijes taku, co doma bezne mas

Strana
z2