Ako vybrať kvalitnú liatinovú alebo nerezovú panvicu?
Včera o 19:09
Poradte mi dobru liatinovu alebo nerezovu panvicu s ktorou ste fakt akoze spokojny
Ja mam nerezovu beznitovu of Fabini.
@anonym_7228c9 Súhlasím. Tiež varím na Skeppshult. Nerez panvice nemám - len hrnce. Alternatívu na liatinu mám smalt - sú ľahšie ked chcem rýchlo zbuchnut len nejaký hemendex alebo prazenicu a plus na liatinu nemôžu ist kyslé veci... Smalt ti zvládne umývačka, liatina sa umýva v ruke..

Mame liatinu Skeppshult aj Le Creuset, podla mna obe top trieda. Na Skeppshult mi ale vadi drevena rucka (kvoli udrzbe, je uz flakata od vody), aj tak obe chytam len chnapkou, resp az ked vychladnu. Mame aj z Ikei nejaku, ta sa velmi rychlo v strede vydula, nic moc, ale na naucenie sa staci.
Nerezove mam Fabini, je to taka stredna trieda cenovo, ale som spokojna. Vyhovuje mi, ze celu dam do umyvacky a neriesim. Vyjde ako nova, ziadne flaky. Mali sme nerezovu klasicky z nejakeho obchodneho retazca a velmi rychlo nas to s nou prestalo bavit, totiz bola velmi tenka, takze vsetko sa pripalovalo napriek vrstve oleja a uz flaky ani nikdy nezisli umyvanim. Kvalitnejsie panvice maju niekolko vrstiev ocele na dne, takze lepsie vedie a udrzi teplo a po case pecenia sa jedlo normalne odlepi (ak ho samozrejme nepriskvaris na najvyssom stupni bez oleja). Nemam dovod menit za drahsiu momentalne.
Teflonove uz nemame ziadne.