icon

Ako vybrať ten najlepší zvlhčovač vzduchu?

sovica
25. dec 2024

Kočky, poraďte dobrý zvlhčovač vzduchu. Ak by mal časovač, manuálny aj automatický režim a displej, brala by som to ako veľkú výhodu. Pozriem sa však na akýkoľvek, ktorý máte reálne doma a ste s ním spokojné. Poprosím konkrétnu značku alebo model. Momentálne sme u svokrovcov a tu je vlhkosť vzduchu 21-28 😨(podľa toho, v ktorej miestnosti). Ja aj syn sme úplne v keli, vysušené sliznice a mne začali elektrizovať vlasy hneď v prvý deň ako sme sem prišli. Nedá sa tu dýchať aj keď vetrám, čo zase svokor berie ako únik tepla a že zbytočne kúri🙈

martina7578
25. dec 2024

V zime sa suchému vzduchu nevyhneš. Jedine kúpiť zvlhčovač.

sovica
autor
25. dec 2024

@martina7578 Však preto som založila diskusiu a pýtam sa, ktorý kúpiť, akú značku, model. A nie je pravda, že v zime sa suchému vzduchu nevyhnem. Žijeme v Nemecku a tam mám zase problém, že je veľmi vysoká vlhkosť🙈

slavaf
25. dec 2024

@sovica My máme tento a sme spokojní. HYUNDAI HUM 770

sovica
autor
25. dec 2024

@slavaf Ďakujem, toto vyzerá dobre👍, aj cena je prijateľná. Tá funkcia ionizácie, sa dá zapnúť/vypnúť, dobre to chápem? Objednávali ste z netu (ak áno, z ktorého eshopu)? Či ste kupovali v kamennom obchode? A treba tam kupovať a meniť aj nejaký filter?

slavaf
25. dec 2024

@sovica áno, dá sa zapnúť a vypnúť, nepamätám cez ktorý eshop, ale určite sme kupovali cez net.

slavaf
25. dec 2024

@sovica filter netreba, používame len destilovanú vodu

slavaf
25. dec 2024

@sovica len ten displej svieti, takže ho potom v noci otáčame

sovica
autor
25. dec 2024

@slavaf OK, ten displej teda veľmi nedomysleli, ale však človek si poradí. Predpokladám, keďže je ten displej dolu a nie je veľmi veľký, tak keď ho otočíš smerom k stene, tak to slabé svetlo snáď nevadí.

slavaf
25. dec 2024

@sovica deti ho majú v izbe a sú v pohode

maca1984
26. dec 2024

Klarstein VapoAir 👍

dezolat
26. dec 2024

Displej nepotrebuješ a funkcia automatu je so vstavaným vlhkomerom blbosť navyše. V prvom rade nech ťa zaujíma systém zvlhčovania. Ak nechceš mať všade biele fľaky, vyhni sa ultrazvukovým. parný je dobrý, ale má vyššiu spotrebu. najlepšie sú asi diskové (mám 2) , alebo takýto https://www.philips.sk/c-p/HU3916_10/3000-serie...

sovica
autor
26. dec 2024

@maca1984
@dezolat
Ďakujem, pozriem sa na to. Ak by som mala ešte nejaké otázky, budem sa pýtať😉

maca1984
26. dec 2024

@sovica jasné, kľudne.

dezolat
26. dec 2024

@sovica ok. fakt bacha na ultrazvukové - síce lacné, ale všade budeš mať biele fľaky - hlavne na skle a čiernych lesklých plochách - najviac viditeľné. nepomôže ani destilovaná voda.

maca1984
26. dec 2024

Ak ti pomôže, tak my máme konkrétne tento