Ako zaistiť sieťku na dvere zvnútra?
Nedávno sme si dali namontovať na dom terasové dvere proti hmyzu bývame tu len pár mesiacov tak sa zariadujeme.Také tie klasické otváracie.V tej izbe máme zároveň aj spálňu Teraz ked sú tieto teplá tak v noci vetráme dokorán.Sme sice na dedine ale ja sa stále bojim že dakto tú sieťku otvori v noci a vojde do domu.Neviete alebo nemáte nápady ako ju zvnútra nejako zaistiť? Myslela som si že to zvnútra bude mať nejaký istič na uzavretie aspoň proti ochrane a tam nič
@beronsche ostrelovač v strážnej veži 😂 top ☝️. Mne stačilo prečítať knihu zatratení (listová komunikácia s doživotne odsúdenými väzňami) a veru s otvoreným oknom na prízemí by som už nikdy nezaspala 😅. Chápem, že kto chce može aj okno rozbiť..ale uľahčovať mu to rozhodne nebudem 😅.
@liusa82 tak na to by som sa rozhodne nespoliehala, ze sa na 100% zobudis.. Mozno mas lahky spanok, ale si si ista, ze uplne cely cas?
Rozrezavanie nevidava takmer ziaden zvuk..
Ja to uplne chapem, tu obavu.. Co ako neopodstatnena, mam ju tiez.. Ze sa zobudim s cudzim clovekom stojacim vedla postele.. 😁
@maribell ja mam problem aj s poschodim.. nie je to az take neobvykle, ze niekto vlezie dnu aj tam.. a aj cez vetracku... Ale uz mame psa, sice neustrazi nic, ale keby sa k nam niekto sukal cez okno, pes by sa mu potesil, ze sa pohra a zobudil nas.. 😂
inak teraz bola taka afera kdesi v prahe, ze nejaky uchyl liezol v noci ludom do domov a pozeral ako spia... plus poprekladal veci, ci co.. odhalili ho na kamerovych zaznamoch, neviem, ci sa niekto zobudil...
@beronsche vobec neviem, ale bolo to aj medializovane jedna rodina isla na dovolenku a prisiel k nim dedo na ten cas, zlodeji to necakali a ovalili ho a bol v kome neviem ci aj nezomrel.Tie satelitne dedinky stavaju aj ukrajinci, rumuni a potom v noci chodia a hladaju co zobrat.
V okolo Ba Ivanka p Dunaji, Zalesie, Malinovo, Tomasov je hlasenie od policie kazde leto, ze sa vykradaju domy, dvory, auta.Niekedy sa ani necudujem e bike na dvore, detske stvorkolky...
Minule niekto daval zaznam z kamery ako mu po pozemku chodili ludia a nakukali dnu.
@liusa82 preco si teda nedas vonkajsie zaluzie?my ich mame stiahnnem nech cez dierky prefukuje vzduch a spim v klude.Dokonca minule bola rodina vzadu na terase a vpredu im vosiel niekto dnu zobral kabelku hned za dverami, kozenu bundu
@luccija No ešte že bývame v zapadákove a nie dakde pri Ba.Tam sa kradne určite viac.Tuto v Obyciach neviem že by sa nejaká vykrádačka niekedy stala.No vidiš aj tie rolety z vonka nie sú zlý nápad ale to človeku dopne až postupne čo sa všeličo môže stať.Aj ten alarm by nebol na škodu
@beronsche tak ono pokiaľ niekto naozaj veľmi chce vykradnúť barák, nepomôžu ti ani pancierové dvere. Sieťka ako taká budí akurát psychologický dojem menšieho odporu, ale rovnako ľahko, ako sa dá precvikať zajačie pletivo, sa dá napríklad rozbiť okno. Vychádzajme ale z toho, že @liusa82 sa obáva zlodejov, ktorí vbehnú do domu rýchlo, ticho a jednoducho, kým budú domáci spať. Asi sotva sa nájde magor, ktorý bude dva metre od spiacich ľudí klieštikami vycvikávať pletivo očko po očku. A pokiaľ sa nedajboh taký nájde, tak toho nezastavia ani mreže. Skrátka ide o to, že sieťku samotnú rozreže každý sprostý feťák hocičím, čo má pri sebe (sklíčko, kľúčik, vreckový nožík,... no hocakou drobnosťou). Pletivo už ale nie.
Lebo potom jedine asi už iba dať domontovať sťahovacie mreže. Osobne by som sa cítila ako v base a asi by mi tá (ne)estetická stránka vadila. Ale tak to už je vec vkusu a osobných pocitov. A tiež financií pravdaže.
@janne318 inak toto je rozsirena predstava, ze sa okno rozbija lahko...dnesne 3-skla uz co to vydrzia, ono to tak lahko nepojde.. A tiez mnozstvo ludi netusi, ze vetracka = otvorena cesta dovnutra.. 🙂
a zajacie pletivo na sietke je nezmysel aj preto ze tu sietku celu pomerne lahko zlozis..
chapem o co autorke ide, len poukazujem na nezmyselnost existencie "bezpecnostnej sietky".
@beronsche okná (aj moderné viacvrstvové) sa rozbíjajú (resp. skôr režú) práveže veľmi ľahko - keď dotyčný vie, ako na to. Kladivom určite nie. Návod pochopiteľne písať nebudem - no je to čistá tichá práca na 2-3 minútky. Ale toto takí somráci robiť nebudú. Oni proste len drzo vbehnú do domu, keď vidia napríklad otvorené okno dokorán. Nič cielené. Náhodný momentálny výber a "skvelý nápad" zarobiť si na fet alebo na chľast.

@beronsche ja by som sa zobudila aj keby chcú tú sieťku rozrezať preto sa nejak extra nebojim.Niečo sa šuchne v dome a ja som už hore .. mne nejde nejak ani o krádež o peniaze žeby ukradli kreditky alebo niečo cenné ale skôr o to aby sa nám nič nestalo vieš aby nás tu niekto nezamordoval