icon

Ako zariadiť praktický sprchový kút v malej kúpeľni?

19. dec 2024

Ahojte, kúpila som byt, má mini kúpeľňu. Ledva sa tam zmestí práčka, umývadlo a sprchový kút. Na kozmetiku chcem kúpiť taký úzky plastový regál, dám ho k stene, snad tam nebude zavadziat. Len sa chcem poradiť, mám ten sprchový kút akoby plastový, plexisklo alebo ako to nazvať.. nie je murovaný... Neviem kde a na čo si tam dať nejakú kozmetiku... Aby som ho náhodou nezlomila... Povedzme sprchách, mydlo... On nie je pripevnený na stenu...je tam medzera medzi ním a stenou... Teda ani neviem ako sú riešené iné sprchy... Ale napr taký regál od steny po strop sa mi tam nedá dať... Viete dať nejaké tipy tie, čo máte také mini priestory?

Strana
z2
oblecenie99
20. dec 2024

Ja som stale nepochopila ten sprchový kút. Ti ako je urobený? Predstavujem si to ako ten klasický, čo máš do rohu usadenú vaničku, čiže máš využite dve steny z kúpeľne a zvyšné sú tie posúvacie z kúta, ktoré keď sa sprchujes, tak sa zatvoria, nikde nič nie je otvorené (len teda nad hlavou), či? Lebo keď to máš takto, tak nevidím problém návrtat do kachličiek diery a zavesiť policu do vnútra, my sme tak kedysi mali. Ak nemáš nikoho, sú také služby, že hodinový manžel, oni si a tým poradia.

earlgrey
20. dec 2024

@oblecenie99 Kedysi dávno predávali take kúty, ktoré mali aj bočné steny plastové...teda konštrukcia nebola pripevnená k obkladu (alebo umakartu - predpokladám, že ten má autorka), ale normálne si kúpila hotový sprchový kút, ktorý si postavila len do rohu, neviem ako to pripevnili, ale ja asi aj tuším ako to autorka má...teda sprchový kút v celku, aj s plastovými stenami.

earlgrey
20. dec 2024

@oblecenie99 Niečo na tento štýl, so zadnými stenami...

oblecenie99
20. dec 2024

Jaaaj, aha. Tak také som ešte ani nevidela. Tak to sa potom nečudujem, kde je problém.

autor
20. dec 2024

@earlgrey tak to som odpadla teraz z tých cien 😥tipovala som 3000 komplet

autor
20. dec 2024

@simca06022011 no áno, všetko sa dá, akurát treba na to financie

autor
20. dec 2024

@oblecenie99
@earlgrey áno presne taký je ten sprchový kút ako píšeš

autor
20. dec 2024

A teda tie zadné dve steny čo sú v pravom uhle, sú pár CM od steny

earlgrey
20. dec 2024

@autorka
Tak ja som mala firmy, čo prišli pozrieť a chceli za prácu aj 6000€ 🤷‍♀️

biba_18
20. dec 2024

rekonštrukciu nemáš šancu za 3 urobiť, možno s odretými ušami že len materiál a zvyšok svojpomocne... plus ale ešte odvoz odpadu ...

akvi
20. dec 2024

Autorka, cena kúpeľne môže byť veľmi rôzna. Materiál si vieš zrátať a ušetriť na kachlickach, sanite, batériách, tam sa ceny naozaj hýbu od pár desiatok po pár stoviek, treba vyberať rozumne. Napríklad ja som vedela, že také WC chcem určite originál Geberit, misu ale nemusím mať tú najdrahšiu, to isté umyvadlo, dvere do sprchy. Už len z toho dôvodu, že vymieňať zamurovany Geberit systém nie je úplne sranda, vymeniť misu zvladnem aj sama. No a práca je osobitná kapitola, pretože je mega dôležité, aký bude rozsah prác, aké problémy sa vyvrbia a pod , takže je veľmi ťažké určiť, koľko ťa to bude stáť. Zbytočne ti ja napíšem, že nám kúpeľňu kamoš oblozil za 1000 éčok. Jednak všetky prípravné práce spravil manzel a kamarát pýtal ešte menej, lebo je kamarát. Majster by chcel možno 2x toľko.

@simca06022011 tie dnešné prisavkove systémy sú úplne super. Neverila som ani ja tomu, ale polica v sprche drží ako prilepená a mám aj držiak wc papiera na prisavku, ten spadol raz, ale preto, že deti sa jašili a drgli do neho, že proste odletel.

simca06022011
20. dec 2024

@akvi ja viem aké sú dnešné. Mne to nedrží. Ak chvíľu tak v noci alebo hocikedy treskot a skončilo to na zemi. A bolo fuk ci som mala niečo za 50eur alebo 10eur. Ani len ten toaletakovy nedrzal. Záleží podľa mňa na podklade. Ale mne ani na obklade (vápenec, zula) ani na sprche (sklo) nič nedrzalo.

akvi
20. dec 2024

@simca06022011 ja ich mám na matnych kachlickach a držia parádne

simca06022011
20. dec 2024

@akvi no ja som nakoniec vrtala :D

oblecenie99
20. dec 2024

Niečo také by sa nedalo z boku, zvnútra zavesiť?

https://emi.sk/prislusenstvo/3048-kupelnova-pol...

Príde mi to istejšie, ako tie s tými prísavkami, mne tie nikdy nedržali

Strana
z2