icon

Ako zistím, či mám suchý vzduch v domácnosti?

30. sep 2025

Prosím vás ako zistím aký vzduch mam DOMA. Dcéru boli hrdlo Dr povedala ze zo suchého vzduchu doma.. Ako to mam vedieť ako to zistiť

anonym_32adb6
30. sep 2025

kúp si vlhkomer. stojí pár e.

januska12323
30. sep 2025

Vlhkomer, nie je to drahé.

katkaseiner
30. sep 2025

urcite sa da... napr. kym kupis vlhkomer, tak v akej stavbe si? plesniveju steny (tak je vlhko) alebo sa budis so suchym nosom? tak mas sucho. U nas je napr. brutalne sucho a v takom pripade mavali deti casto laryngitidu, pouzivala som zvlhcovac... u mojich rodicov zvlhcovac pouzivat nemozu, skor bojuju s plesnami (obcas sa objavi, len teda nemoze susit oblecenie vo vnutri a tak).

muzula
30. sep 2025

Vies to zistit aj orientacne bez pouzitia vlhkomeru:
1. Daj do skleneneho pohara dve/tri kocky ladu, pridaj vodu (studenu) a miesaj.
2. Cakaj 3-5 minut
3. Ak sa vytvori kondenzat (vlhkost) z vonkajsej strany pohara, tak vlhkost je dostatocna az vysoka. Ak sa nevytvori, je velmi pravdepodobne, ze je nizka.

balerina2025
30. sep 2025

@anonym_autor mam suchy nos, tazko sa mi dycha, upchate dutiny, predavaju digitalne hodiny kde mas cas teplotu aj vlhkost....

luxus10
30. sep 2025

daj keksy na tanier, ak do rana vyschnu, mas such, ak zvlhnu, vlhko...

sevrin
30. sep 2025
@luxus10

daj keksy na tanier, ak do rana vyschnu, mas such, ak zvlhnu, vlhko...

@luxus10 to som ešte nikdy nezažil, aby kekse do rána zvlhli a to som mával vlhkosť niekdy aj 60%, čo je akurát tak dosť veľa.

luxus10
30. sep 2025
@sevrin

@luxus10 to som ešte nikdy nezažil, aby kekse do rána zvlhli a to som mával vlhkosť niekdy aj 60%, čo je akurát tak dosť veľa.

@sevrin no cez 70 % zvlhnu...😍 odskusane

sevrin
30. sep 2025
@luxus10

@sevrin no cez 70 % zvlhnu...😍 odskusane

@luxus10 na 70% som sa ešte nedostal 😁 teraz mám 44%

luxus10
1. okt 2025
@sevrin

@luxus10 na 70% som sa ešte nedostal 😁 teraz mám 44%

@sevrin tebe je...🙂 ja som doma na vlhkomeri take cislo este nevidela...

elis248
3. okt 2025

Suchý vzduch je aj z kúrenia. U nás je to tak cez zimu keď kúrime. V noci deťom a u nás v spálni púšťam zvlhčovač. Inak by som sa pravidelne ráno budila so suchým a boľavým hrdlom.