icon

Ako zladiť kvety na parapete a záclony?

foxandswan
23. jan 2025

Ahoj, ako to máte poriesene keď máte na parapete crepnikove kvety ale zároveň aj záclonu? Ako to vyzerá (foto poteší), prípadne aký je váš názor na potešenie sa z kvetov keď ich je horšie vidieť ? 😃 Krátke záclony sa mi nepáčia, potrebujem zakryť celé okno, bývame na prízemí, no rozmýšľam ako to uchopiť skrz tých kvetov 🤔 vopred ďakujem za akúkoľvek inšpiráciu 🤗

madeincssr
23. jan 2025

@foxandswan ak mas dvojradovu garnizku, tak za svetla (ked sa v miestnosti nesvieti) mozes mat zatiahnutu prednu (blizsie pri okne) rieducku (priehladnu) nevzorovanu dennu zaclonu a za sera/tmy zatiahnut zadnu (blizsie k izbe) menej priehladnu nocnu zaclonu ci lahky zaves.

la_dolce_vita
23. jan 2025
natalka13
23. jan 2025

kvety dat inam ako na parapet

foxandswan
autor
23. jan 2025

@la_dolce_vita ďakujem za inšpiráciu 🤗

@natalka13 aj to je možnosť, ale je ich toľko že to asi neprichádza do úvahy 😅

@madeincssr keď je šero a tma, sťahujeme žalúzie, skôr riešim dilemu záclon a kvetov na parapetach..

andymady
24. jan 2025

@foxandswan
@foxandswan Pre mňa je to už zastarané. Máme vo veľkých črepníkoch na zemi bambus a palmu. V kuchyni mám jednu orchideu. To je všetko.

andymady
24. jan 2025

@foxandswan orchidejka teraz spí... kvety má od septembra cca

nikaeli
24. jan 2025

Bývam na prízemí...
Tie stromy, ktoré vidíš, tie tam už nie sú..

maya_hi
28. jan 2025

@foxandswan dnes sa celkom začínajú vracať klasické kvetinové "steny" alebo vysoké stojany. Zaberie ti to svetlo do izby, ale kvety ich budú mať dosť a budeš na nich pekne vidieť. Inak ja ich mám aj na okne, aj na policiach. Kde sa dá 😁 tak 40+

maya_hi
28. jan 2025
drobcek100
2. feb 2025

@nikaeli Krásne fialky, čítala som, že sú zase moderné

nikaeli
3. feb 2025

@drobcek100 u mňa sú to jediné kvety, ktoré 'prežijú' - v predchádzajúcom byte som mala len orchidky, bolo ich vyše 20. V tomto byte vyhynula jedna po druhej do roka 🙁 nerastie mi ani zamyokulkas, ktorý nájdeš v každom nákupnom centre bez okien.. neviem čo to tu je. Pred oknami máme plno ihličnanov, možno tie im vadia? na balkóne sa od nich odťahujú aj muškáty. Tak som skúsila fialky - každá jedna je vypestovaná z lístka...