Ako zvládnuť množstvo vecí v 3-izbovom byte?
Ahojte som dost minimalisticky clovek, nemam vselijake dekorarcie a zbytocnosti. Ale vianoce zboznujem a od kedy mame deti je tych hraciek a roznych veci velmi vela.. do toho sporty a teda realne uz som z toho zufala. Je toho tak vela sme v 3 izbovom byte a stale nejake somariny len pribudaju. A aj take darceky ako teraz na vianoce co ani nechceme. Co s tym robite ako to mate ulozene..ak nemate ani pivnicu?
To je neustale prekladane.. deti rastu, triedenie.. no je to na nervy ako fakt ma to nebavi.
Čo nechcete vytriediť a darovať a inak do boxov a na skriňu? Ak máte tam miesto
@stellarstar ani to nemam komu darovat. Niektore veci co maju hodnotu aj 100 eur som sa snazila predat za 20 nik nechcel. Mam pocit ze uz toho maju vsetci dost..
No za mna jedine pravidelne triedenie a vyhadzovanie/darovanie. Ja som v tomto nekompromisna, proste nepouzivame to, tak to ide prec.
Daj nejaky priklad niecoho co ma vacsiu hodnotu a nevies to predat ani darovat, mozno lepsie poradime.
No v malom priestore ti nezostáva nič iné, len pretriedovat a vyhadzovat
@anonym_autor Predat na platforme, ktora sa tu nemenuje, darovat cez darovacie skupiny, odniest na swapy, sledovat na FB charitativne zbierky a odniest tam.
No za mna jedine pravidelne triedenie a vyhadzovanie/darovanie. Ja som v tomto nekompromisna, proste nepouzivame to, tak to ide prec.
Daj nejaky priklad niecoho co ma vacsiu hodnotu a nevies to predat ani darovat, mozno lepsie poradime.
@michaelam2 tlaciaren za 150 eur, sijaci stroj za 140
@anonym_autor no skusila by som to predat cez bazar, pripadne darovat cez facebookove skupiny na to urcene. A ked nic tak proste vyhodit. Alebo este si mozte prenajat napriklad garaz a uskladnovat niektore veci tam. Len neviem ci mate taku moznost.
aký šijací stroj?
@stellarstar ani to nemam komu darovat. Niektore veci co maju hodnotu aj 100 eur som sa snazila predat za 20 nik nechcel. Mam pocit ze uz toho maju vsetci dost..
@anonym_autor to co nepredas jednoducho odnes na charitu. Tak ci tak ich zbytocne prekladas, tak aspon niekomu budu uzitocne. Naucila som sa s lahkostou v dusi zbavovat veci, ktore uz nepotrebujeme aj ked som sa s tym zo zaciatku nevedela vyrovnat. Nosim ich na charitu. A z domu isli aj hodnotne veci, aj spotrebice, nielen nieco co este nebolo odpad na vyhodenie.
@anonym_autor To si dostala ako dar? Lebo ak si davate tento typ darov v takejto cene, tak sa treba v rodine porozpravat a obmedzit dary.
@anonym_autor to co nepredas jednoducho odnes na charitu. Tak ci tak ich zbytocne prekladas, tak aspon niekomu budu uzitocne. Naucila som sa s lahkostou v dusi zbavovat veci, ktore uz nepotrebujeme aj ked som sa s tym zo zaciatku nevedela vyrovnat. Nosim ich na charitu. A z domu isli aj hodnotne veci, aj spotrebice, nielen nieco co este nebolo odpad na vyhodenie.
@viestta Do ktorych charitativnych organizacii to nosis?
@anonym_autor tlačiareň by som odložila možno bude pre deti este dobrý a šijací stroj skus niekde predať
A v rodine by som tiež urobila poriadky čo k vianociam narodeninám kupovať
bývame v dome a neustále triedime veci. Čo nenosíme dávam do charity. Máme kat. charitu v okr. meste - tam to odveziem. mne je jedno ako sa volá charita kľudne sa môže volať aj ABC. Som rada že sa toho zbavím.
Zbierky bývajú aj v kostoloch
my sme vzdy zaniesli na charitu a za to si dcera mohla kupit jednu hracku -cize sme len obmienali .. oblecenie darujem . nemam nervy predavat a handrkovat sa a aj tak by to inak skoncilo naoniec v kosi ... co sa nepouziva rok a pol minimalne ide z domu ... vyzdoby su na povale-nastastie tu mam ... ina by som asi premyslala nad garazou mensou kde by som to skladovala ... kedze sa vytahuju len raz rocne ... nieco malo mam v postely ktora je ulozna a skryne mam az po strop vstavan kde sa tiez dost pomesti ...
@anonym_autor posuvam to. Zhodou náhod o chvíľu si príde slobodná mamička, ktorá ma okrem svojho dieťaťa aj sestru v opateri po televizor, tablet, mobil, xbox, kopu oblečenia, obuvi. Konečne sa toho zbavím😀
@anonym_autor všetko čo je nepotrebné ide preč z bytu, vianoce zbalím do 2 krabíc v pivnici. Nič nedržím ani hračky, stačí, že nejakú mesiac doma len obchádzame a už ide k novému majiteľovi. Máme 3i byt, veľa športov ale systematické úložné priestory a minimalizmus.
V dnesnej dobe sa uz nepredava. Ked aj dam na marketpl, tak sami magor sa ozve. Ja na to nemam nervy a vacsinou to aj tak darujem. Nebudem to skladovat rok.
V dnesnej dobe sa uz nepredava. Ked aj dam na marketpl, tak sami magor sa ozve. Ja na to nemam nervy a vacsinou to aj tak darujem. Nebudem to skladovat rok.
@cimage aj tebe sa stáva, že sa opýtajú či danú vec máš a potom ani obraz ani zvuk? nechápem týchto kontrolórov zásob, alebo si to rezervujú a neprídu, tiež mi dochádzajú nervy v poslednej dobe
Vsetko sa da predat, je to len o cene. Tlaciaren a sijaci stroj sa v pohode preda... ja na bazoš.sk predam vsetko, čo tam dam... 💪. Daj to tam a len cakaj.
@cimage aj tebe sa stáva, že sa opýtajú či danú vec máš a potom ani obraz ani zvuk? nechápem týchto kontrolórov zásob, alebo si to rezervujú a neprídu, tiež mi dochádzajú nervy v poslednej dobe
@anonym_475a2b jasne, alebo vyjednava a nakoniec, ze odkial ste? To je daleko, hlavne, ze vsetko pomerat, pofotit, atd a nic
Hracky aj oblecenie predavam na platforme ktora sa tu nesmie menovat. Co nepredam ide do charity shopu. Plus som vo vela zero waste skupinach takze vzdy si vsetko svojho noveho majitela najde.
Všetko sa dá predať! Áno, myslím to vážne, cez internet sa dá predať absolútne všetko, každá haraburda, ktorú nepotrebuješ. Ja to tak robím roky, neznášam dom zahltený zbytočnosťami, takže mesačne predám tak 5 rôznych vecí. Nikdy sa mi nestalo, že by sa niečo nepredalo. Len treba mať trpezlivosť a neočakávať, že všetko sa predá za týždeň.

Čo nechcete vytriediť a darovať a inak do boxov a na skriňu? Ak máte tam miesto