Akú sušičku máme kúpiť?

30. dec 2023

Ahojte,

uz roky sa mi nepozdava zaobstarat si susicku ako dobry napad. Akosi stale vidim a citam viac nevyhod ako vyhod. Ale nie kazdy ma negativne skusenosti a mnohi neguju aj tie negativa - trebars su zeny, ktore vraj davaju do susicky vsetko, bez triedenia, a predsalen sa im vraj nic nescvrkava, nenici. Mozno to teda zavisi aj od typu a kvality susicky - mozno skutocne tie kvalitnejsie susicky pradlo nenicia.

Kedze uz mame 4 deti, zacinam uvazovat, ze by sme predsalen susicku kupili. Nemame ziadne drahe detske oblecenie, vacsina z nich je z druhej ruky, od znamych. Periem teda vsetky detske veci, bez ohladu na farbu, spolu. Aj tak by som vsak bola rada, keby sa v susicke veci nenicili, aby ich mohli vyuzit aj dalsie nase deti.

Viete mi, prosim, poradit taku susicku, kde by som naozaj mohla susit bez triedenia vsetky detske veci, ktore operiem? Teda tak, ze po doprati detskych veci by som vsetky vedela rovno nalozit do susicky? Nerada by som totiz vyuzivala susicku len na susenie uterakov a postelneho pradla - to by mi velmi nepomohlo, kedze periem najcastejsie prave detske veci.

Pracku mame znacku LG, ale nebranim sa akejkolvek znacke susicky, ktoru ma niekto vyskusanu ako spolahlivu a ucinnu. Ani neviem, ake parametre treba pozerat - ci trebars nejake specialne programy alebo pod.

Dakujem velmi pekne za rady ❤

madeincssr
30. dec 2023

Určite poštuduj aj spotrebu elektrickej energie sušičiek. Môže to byť aj viacnásobok toho, čo energeticky efektívna práčka. Ak máš nejakú možnosť sušiť vonku a len dosušiť v byte, uprednostnil by som túto eko-možnosť.

noami12
30. dec 2023

Ahoj ja skúsim v sušičke všetko, tiež netriedim a veci sa mi neničia, práveže sú také jemnejšie a nedám na susicku dopustiť. Mame bosch. 🙂

katica06
30. dec 2023

Mám iba Beko, nejdem písať typ, keďze.ju mám od roku 2018asi sa už nevyrába. Síce mám možnosť sušiť vonku ale máme na ulici susedov čo pália smeti a všetok popol to končí na mojom prádle. Za tú dobu sa zcvrkli tak dve tri tričká asi z pepca. Používam program čo je šetrný k prádlu. Samozrejme sú citlivé veci čo tam nedávam ale 95% tam hodím

tinus139
30. dec 2023

používam sušičku pol roka a nedám dopustiť 🙂 prádlo je jemné, hlavne uteráky úplne mäkké, stiahli sa mi asi 2 3 tričká dokopy od kedy to používam, dávam tam vlastne všetko okrem nových tričiek a samozrejme košele. Mám eletrolux.

20erika07
30. dec 2023

Nic sa ti nikdy neznici ked budes pouzivat vhodny program, to je cele. Moja dcera a sestrina dcera dostali rovnake bavlnene pyzama, ja som ho susila na programe mix a sestra na bavlne, jej sa scvrklo a moje stale rovnake aj po niekoľkých cykloch susenia. Vsetko susim vzdy na mix, prádlo netriedim, co hodim do pracky, ide potom vsetko do susicky.

liz_lemon
30. dec 2023

veci sa v susicke nicia, kto hovori, ze nie, tak klame, staci si pozriet filter, a kazdemu musi byt jasne, ze tie vlakna su z oblecenia, ktore sa casom moze prederavit, ja mam susicku, davam tam vsetko okrem par veci, na ktorych mi zalezi, a chcem ich mat co najdlhsie, niektore sa aj zmensia, ale skor by som povedala, ze je to aj o kvalite veci, niektore vydrzia dlho rovnake, ine menej kvalitne sa mozu casom znicit, ja som omylom susila aj podprsenku, nic sa jej nestalo, pouzivam program mix, susicku Bosch

tundra
30. dec 2023

Od leta mame Samsung s tepelnym cerpadlom,manzelka je velmi spokojna.

katuskapd
1. jan 2024

Tiež sa pridám je to super vec,ale veľa vecí sa mi zbehlo,nočné košele z tesca a tričká na doma tiež. Aj dcére sa zbehli tričká všetky.... skúsim na mixe

emmusska
2. jan 2024

My mame susicku Philco, nic sa mi nezbehlo, na zaciatku som pozerala, co do nej mozem dat, svetre nedavam, ale inak davam vsetko a bez problemov. Chcela som susicku najma preto, ze napriklad uteraky, ked som susila len tak boli tvrde a zo susicky su take prijemne, makke.

autor
7. jan 2024

Dakujem krasne vsetkym za odpovede a tie z vas, ktore peru na mix/zmiesane pradlo, tak tam sa pise, ze tam nema ist tmave pradlo, ale trebars tmave detske leginky alebo tmave tricka tak supnete? Totizto ja mam drvivu vacsinu veci z druhej ruky, teda su uzxkrat vyprane a viem, ze nepustia, tak ich periem aj s bledsimi vecami...a je skoda tie tmavsie nedat susit so zvysnymi...a potom sa mina ucinku aj ta susicka, ked trebars tretinu by som aj tak musela susit