icon

Akú teplotu dosahujete v byte na Orave?

19. dec 2024

Prosím, na akú teplotu viete vykúriť byt, ak máte spustené kúrenie naplno v týchto dňoch? Prosím len oblať Oravy. Ďakujem.

andaluzia12
19. dec 2024

Nezáleží od oblasti, ale od samotného bytu, resp bytovky. Liptov - podobne prostredie Orave. U Sestry kúria stále, od rana do rana, aby mali teplotu aspoň 21C. U nás na 21 C nemusím púšťať radiátor. Keď je vonku teplota okolo nuly, ráno mame tých 21 C, počas dňa stupne tak na 22,5 a aj viac. Byty mame rovnako veľké, vzdušnou čiarou vzdialene 300 metrov od seba. My sme v zateplenom paneláku na vyvýšenom prízemí, sestra v nezateplenej tehlovej bytovke na najvyššom poschodí …

zadda1
19. dec 2024

súhlasím s @andaluzia12 rodicia na 8.poschodi, radiátory naplno hučia a poriadne dlho trvá kým vobec vykuria. ja som na 3. a naplno som radiátor nikdy nezapla. a celkovo takmer nekurime, skôr nám ešte vadí že nás susedia nad nami prehrievaju. v izbe s rurkami mame teraz 22-23 °C, v krajnej izbe bez rúrok o cca 2 stupne menej

lucia147852
19. dec 2024

@andaluzia12 ma pravdu. My sme na 7 v nezateplenom činžiaku. Kúrim naplno a kosa stále a to ani na Orave nie som. Plus u nás si kúria ako chcú (vlastná kotolňa) čo znamená, že viac nekúpia ako kúria. Taký istý byt, zateplený činžiak, kúrenie na 2-3 a majú ako na Sahare

ajka19
19. dec 2024

my sme na poslednom 4tom, a stále chladno, aj keď kúrime, a ešte nezateplená bytovka, sme z Oravy.

autor
19. dec 2024

Ďakujem dievčatá, mám to presne tak ako píšete.