icon

Aký plot si vybrať?

gabka109
16. okt 2018

Ahojte maminy a ocinovia 🙂 Táto moja otázka asi nepatrí úplne do sekcie eko, ale nemám veľa skúseností s diskusiami a tak som nevedela ako a kde začať, takže sa vopred ospravedlňujem 🙂 😀

Takže k veci: kúpili sme domček, má veľký pozemok a potrebujeme ho oplotiť. Chceme taký plot, cez ktorý nám do dvora nebude vidlo, bude pekný, cenovo dostupný a hlavne dostatočne vysoký, lebo susedia majú poschodové domy a chceme trochu súkromia. Nechcem žiadne pletivo. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Úplne super by bolo, keby to niekto v poslednej dobe tiež tiešil, alebo s tým pracuje a vedel mi dať aj nejaké porovanie viacerých variant. 🙂

henrikir
28. júl 2021

@nina19833 akoze tomu som rada, len keby nepotreboval taketo nakopnutie k tomu, by som bola este radsej 🙂 to ano, ked sa robi toho viacej na dome, tak sa vystrieda aj viacej robotnikov. malokedy je, ze by vsetci spravili vsetko. potom si to vies porovnat, kto ma aky pristup k praci. na tomto zamerani to bolo ukazkove. kiez by viaceri takto robili. to si mala vidiet, ako mi oci zaziarili, ked o tom hovorili. muz povedal, ze dame spravit dvierka na inzinierske siete, nech to posobi celistvo s plotom. a aj cislo sme si dali, ako aj ty. mali sme ho na dome, ale dame ho teraz na stlpik.

nicollette332
3. aug 2021

@jeltica to si dobre vymyslela, skombinovat vylet s povinnostami. aj ked nejde o povinnosti v tom pravom slova zmysle. myslim, ze by ti to mohlo pomoct pri rozhodovani, keby si si to pozrela. su tam vystavene modely normalne akoze cast plotu, pre utvorenie predstavy to je fajn. ale hovorim, da sa pockat aj na to zameranie a vzorkovnik. je to uz na tebe 🙂

jeltica
6. aug 2021

@nicollette332 si mi dala chrobaka do hlavy, ze ako to spravit. Mala by som to ale uz nejak premysliet, nech sa na tom zacne pracovat, aby sme mali tento rok este hotovo. Vybrala som si, len si to chcem pozriet este aj nazivo. Pre svoj dobry pocit. Kazdy rok si takto dame nieco za ciel, co by sme chceli vynovit alebo prerobit. Buduci rok mam uz naplanovane, ze sa pustim do zahrady a do dvora. Kupia sa kvety a poriadne sedenie na von.

nicollette332
9. aug 2021

@jeltica ale vybrala si si, uz to je uspech by som povedala. aspon ked to porovnavam so sebou. vyber byva u mna ta najhorsia cast celeho procese. teraz ty vlastne by si chcela len vidiet nazivo a potom uz posunies poziadavku do vyroby? tak som to dobre pochopila? tak to potom ani nevahaj a vymysli ten vylet. cim skor si pozries, tym skor aj budete mat hotovo. potom ti pridu na zameranie a vedia spravit aj 2D vizualizaciu, pre lepsiu predstavu. cize teraz to cele stoji na tebe 🙂

nina19833
12. aug 2021

@henrikir tak to sme si podobne vybrali doplnky. Som rada, že aj takéto drobnosti robia, lebo to pekne vyzerá celé. Veď čo si ako prvé všimne návšteva alebo ľudia, čo prejdú okolo. No a ozaj, farbu si akú vybrala nakoniec? Si písala, že si sa nevedela rozhodnúť, ani keď si pozerala vzorkovník.

jeltica
13. aug 2021

@nicollette332 neuveris, co ti napisem. Boli sme v showroome pozriet. Isli sme do tych Malaciek, tak sme isli pozriet aj tam. Uz som kludna, uz mam srdiecko na mieste. Ale bolo to najtazsie rozhodovanie doteraz. Cim viacej moznosti na vyber, tym pre mna tazsie. Hej hej, sa cakalo uz len na moje rozhodnutie, aby sa to pohlo dalej. Takze uz sme odsuhlasili ponuku a cakame teraz, kym pridu na zameranie.

henrikir
16. aug 2021

@nina19833 to aj ja som rada. V práci, keď som vravela, že dávame novú bránu, tak mi kolega hovoril, že on hľadal dlho firmu, ktorá by robila aj takéto doplnky. Chcel schránku takú zabudovanú a to že bol problém. Firmy síce schránky ponúkali, ale len také, čo sa upevňujú na plot. Takže som rada, že na prvý raz sme vybrali Elmar a nemuseli sme hľadať ako ten môj kolega. Joj, no však nevedela ani keď som si pozerala tie vzorky. Chcela som hnedú, len som sa nevedela stále rozhodnúť, že ktorú. Takú tmavú som vybrala. Všetky lamely ale v jednej farby, nie tak, ako to je u nich na webe.

nina19833
27. aug 2021

@henrikir to chceš povedať, že zabudovaná schránka robí problém niektorým firmám? To by som nepovedala. Podľa mňa to nie je ani náročné na výrobu. Možno aj jednoduchšie ako taká obyčajná schránka. Ale tak možno sa mýlim, neviem. To si viem predstaviť, musí pekne vyzerať a dobre pasovať aj do prostredia.

henrikir
2. sep 2021

@nina19833 no vážne, tiež ma to prekvapilo. Lebo povedala by som, že to je taká bežná vec už teraz v dnešnej modernej dobe. Ale vidíš, niektorým firmám to robí problém, alebo nechápem prečo teda to nemajú tiež v ponuke. Preto vravím, že sme si dobre vybrali.

nicollette332
10. sep 2021

@jeltica no kym som sa sem dostala, tak to uz aj po zamerani istotne mate, ze? normalne sa tesim s tebou, ze konecne uz sa to zacalo hybat a pomaly sa blizis aj do ciela 🙂 vybrala si si aj nejake doplnky? teda vlastne co si si vybrala? aky model? farba? ked hovoris, ze to bolo najtazsie rozhodovanie, tak si musela toho asi viacej zvazovat. tolko otazok som ti dala 🙂

jeltica
17. sep 2021

@nicollette332 pravdaze, vsak to uz preslo dost casu odkedy sme to naposledy spominali. Jasne, ze som toho mala viacej vybrate a potom som to musela nejak vyselektovat. ale uplne v pohode som to zvladla nakoniec. Pridam ti sem foto, co maju na stranke, lebo vsak svoju este nemam. Ale nech mas predstavu. Je to model Nice a trosku taka obmenena varianta by som povedala. Farba je taka ista ako na tom obrazku. Kludne sa pytaj moja, bez problemov odpoviem.

nicollette332
1. okt 2021

@jeltica no v prvom rade musim pochvalit vyber, ozaj pekne to vyzera. potom dufas pridas aj svoju fotku. co to zameranie? to uz mate isto za sebou. ako pozeram na datum, tak to pomaly uz aj hotovo by ste mali mat. ci kedy by mali prist na montaz. uz teraz asi nemaju tolko roboty ako v lete, tak by to mohlo ist rychlejsie. aspon si teda tak myslim, ze leto je taka hlavna sezona na taketo veci okolo domu. sused teraz akurat strechu dokoncuje, nasi sa chystaju este terasu dat na poriadok tento mesiac. take finalne upravy a od jari sa zacne znovu so vsetkym. a co tie doplnky? to si si vybrala nieco?

nina19833
11. okt 2021

@henrikir no ako moja, som tu dlhí čas nebola, tak ani neviem, ako ste pochodili nakoniec s tým oplotením. Naposledy sme si tuším písali, keď boli u vás doma na zameraní a o tých doplnkoch, ktoré ste vybrali. Ale ako tak pozerám na dátum, tak už by ste mali mať všetko aj doma nahodené a namontované. Či sa neboj udiali nejaké zmeny?

henrikir
22. okt 2021

@nina19833 ale jasne, ze uz mame. vsak to zameranie bolo hadam uz aj tri mesiace dozadu. este v septembri nam to boli vsetko namontovat. nemenili sme uz nic veru, vsak som sa navymyslala jednu trochu, kym sa vsetko vybralo, takze to bohate stacilo :D ale taka som rada, ze uz mame toto na poriadku, konecne to nejak aj vyzera.

jeltica
2. nov 2021

@nicollette332 dakujem pekne, no vsak aj to trvalo, kym som konecne vybrala a asi aj dobre, ze som pri tom stravila tolko casu. Vysledok ma mi fakt paci. No pravdaze, uz mame aj doma vsetko na poriadku. Zameranie aj montaz prebehli v pohode. Taki fajn chlapi to boli. Porobili, posrandovali, sikovni boli. Bolo vidno, ze im ide robota od ruky. No ozaj, nie doplnky, to som ti zabudla spomenut. Jasne, ze aj to som si vybrala. V prvom rade tie kvetinace, to som ti aj spominala, ze sa chystam do kvetov pustit na jar. V tychto kvetinacoch to bude super vyzerat, ked to bude zladene cele. Muz chcel cislo na dom, tak reku okej, to len taka drobnost uz bola.

nina19833
11. nov 2021

@henrikir tak to potom si uz mala fotku davno pridat, ze ako to u vas vyzera. Teda ani nie, ze ako u vas priamo, ale ze ako to mate spravene. Vsak ja si uz za ten cas ani poriadne nespominam, ze co si povyberala.

nicollette332
22. nov 2021

@jeltica vies, ze som si aj myslela, ze si kvetinace vyberies? to je taka nasa zenska zalezitost a aj to chcenie, aby boli veci nejak zladene, nech to je dotiahnute do detailov poriadne, no nie? inak to som si vsimla, ked chodievame teraz na prechadzky tak viacej, ze vela ludi ma tie cisla popisne take divne, osuchtene. a tieto co oni robia, tak to tiez robia z toho hliniku co aj ploty a brany, nie? tak to by tiez malo dlho vydrzat a dobre vyzerat tym padom.

jeltica
30. nov 2021

@nicollette332 ozaj? a co ma prezradilo? vyzeram taky kvetinovy typ? :D Ale moze byt, mam rada, ked mam kvety takto pred domom. A ked som to tam zbadala v ponuke, tak to bola jasna vec. Hned som mala v hlave predstavu, ze ako to bude fajn ladit cele dokopy, som ani vizualizaciu nepotrebovala na to :D Ale zase aby som nevyznela, ze sa mi nepacila alebo co, tak to nie, ocenujem, ze si davaju takto zalezat a vlastne kazdemu zakaznikovi aj tu vizualizaciu spravia, vsak s tym musi byt tiez celkom dost prace. Ono ponukaju aj nie len tuto 2D ale aj 3D sa mi zda, ale to bude asi pri takych vacsich kompletnych zakazkach si myslim.

henrikir
6. dec 2021

@nina19833 vsak budem musiet pohladat, ci vobec mam taku nejaku zverejnitelnu, na ktorej to aj okolo pekne vyzera. my sme si vtedy ibizu vybrali, spominas? to je ten model, co je aspon pre mna taky typicky plot, aky si pamatam este od mala. len toto je omnoho lepsia a kvalitnejsia verzia.
@nicollette332 nika ty mas tiez plot od nich? ta dlhsie registrujem tuto v diskusii. jeltica pridavala foto, aky davali robit, mohla by si aj ty? 🙂

nicollette332
3. jan 2022

@jeltica tak to neviem, ze ako sa rozoznavaju kvetinove typy :D to som skor tak podla seba a podla mojho okolia usudila a zaradila ta do takejto kategorie. a ako vidim, tak som celkom aj utrafila. akoze co myslis teraz tymi kompletnymi zakazkami? vsak to je hadam kazda jedna, ci?
@henrikir aj plot veru. najskor sme davali robit plot a potom ked sa dosetrilo, tak sme aj branu dali spravit. akoze dost znamych nam hovorilo, ze co sme to naraz nedali spravit, ze by sme mali uz s tym pokoj a tak dalej. ale nechceli sme sa kvoli tomu nejak zadlzovat a radsej sme to vyriesili takto. vsak vysledok je rovnaky v oboch pripadoch. joj foto? no to budem musiet pozriet, ci nejake najdem niekde v telefone alebo potom nanovo pofotit budem musiet.

jeltica
5. jan 2022

@nicollette332 ale vsak to som len tak trepla. jasne, ze kvety mam rada, tu vonu a aj vsetko vedia ozivit farbami. tym som myslela take nejake vacsie projekty. vies, ze ked si niekto ozaj okolo celeho pozemku dava robit plot, branu, branicku, zabradlie a neviem co vsetko este k tomu.

nicollette332
25. jan 2022

@jeltica a vies co som sa dozvedela nedavno? ze vedia spravit aj tak, ze ako je normalne velka brana otvaracia alebo teda ta posuvna, to je asi jedno. a ze sa da to toho spravit aj branicka taka ta mala normalna, co sa vchadza nou dovnutra. nie je to sikovne? mne sa ti to bohovsky lubi. ked ma niekto malo miesta napriklad, tak je to dobre riesenie.

nina19833
3. feb 2022

@henrikir jaj no jasne, uz viem presne. Lebo vsak tolko je tych modelov a typov a uprav a farieb a kadecoho, ze potom uz sa v tom zacnem stracat, ked to aj hned nevidim na obrazku. Ale viem uz teraz. Vsak to si nerob s tym starosti, ze aby to okolo vyzeralo. Ked sa preraba, tak je jasne, ze to okolie nebude v tip top stave, to sa vsetko postupne musi dat na poriadok.

nicollette332
14. feb 2022

@jeltica uz chapem, ako si to myslela. alebo mozno aj normalne to spravia ku kazdej zakazke, len teda by to nebolo v ramci tej cenovej ponuky ale nejak navyse, taky nadstandard. lebo je rozdiel dat si spravit cele oplotenie alebo napriklad len tu branu.

landsmanka
9. mar 2022

ahojte zienky, skocim vam sem do debatky. chcela by som davat okolo domu a potom aj dozadu ako mame oddelenu zahradku od ostatneho dvora taky nizsie plotik. aj ten okolo domu, taky nam bohate bude stacit. len by som chcela taky nejaky ako boli kedysi take pekne drevene latove ploty. myslite si, ze sa to este dava aj teraz? ci mam radsej nieco ine vymysliet?

nicollette332
17. mar 2022

@landsmanka nech sa ti paci, vitaj medzi nami. a chces to mat vsetko jednake? akoze ci aj vpredu a ten okolo plot taky isty ako ten v zahradke? ja som si nieco podobne tiez vybrala, ked hovoris o tom drevenom. len ak by som ti mohla poradit, tak skus nieco ine ako original drevo. o to sa treba dost starat, aby bolo pekne po cely cas a vydrzalo. su aj ine moznosti, jednoduchsie na udrzbu. mne tu poradili baby hlinikovy plot.

jeltica
23. mar 2022

@nicollette332 to ano, to mas pravdu, ze nie vsetky zakazky su rovnake. ale tak da 2D vizualizacia je myslim si postacujuca. vsak ide len o to, aby zakaznik mal predstavu, ako to bude cele vyzerat v skutocnosti. a ak by sa nieco na tom nepozdavalo, tak sa to da este pozmenit a nejak upravit. preto sa aj robi to zameranie a aj ta druha cenova ponuka. ze je tam ta volnost alebo moznost zmeny. vsak my sme tiez ten nas nebrali presne taky ako je v ponuke ale s mensimi upravami.

landsmanka
4. apr 2022

@nicollette332 ano, rada by som, aby to bolo vsetko rovnake, jednotne. nepotrebujem mat okolo domu viacero druhov oplotenia. ak sa pytas kvoli tomu, ze som pisala, ze nizsi, tak u nas nikto na ulici nema vysoky plot, niektori nemaju vobec. ale mne sa to proste ziada aspon takyto tam mat. a ty si si davala potom ten hlinikovy, co ti poradili? neviem ale, ze ci su tam aj take moznosti na vyber, ze aby vyzeral takto, ako by som chcela.

henrikir
11. apr 2022

@landsmanka skus si pozriet tento https://ploty-elmar.sk/ploty-a-brany/klasicke-p... podla toho, co si pisala doteraz si myslim, ze by sa tam mohlo nieco taketo hodit. to aky ma byt vysoky, to si vies sama povedat, aj farbu si vies vybrat. mne sa tento velmi paci 🙂

landsmanka
3. máj 2022

@henrikir to je presne on, presne taketo nieco by som tam chcela. len akurat nevidim tam taku farbu, ako by som si predstavovala :(