Blanco granitový drez - čistenie
Prosim Vas poradte ako ho vycisit.. poradte pripravky 🙂 dakujem
Octovy čistič z Dm drogerie raz za čas. Máme ten čiernej farby
U nás zaberá len ocot a po vyčistení natrieť drez olejom
Ja mam biely a jedine savo ho vie pekne vybielit plus cif pouzivam
nicim, vycistim ho pri umyvani riadu (cize jar) a utriem do sucha, proti vodnemu kamenu veci mi nechali ten dres flakaty, cize to absoulnte nedavam, jedine okolie "odtoku", sem tam floresept (v podstate nas domestos), vybieli mi to. Mam kavovo hnedy.
Ja mam sice Franke, ale je to v podstate to iste. Umyjem ho klasicky jarom, utriem do sucha a natriem stolovym olejom. Ale teda mam sedy, nie biely.
Mame pieskovy a tam obcas zostanu flaky napr.z cvikle alebo kapusty,kt.nejdu dole.pouzivam na to modry domestos,krasne vycisti.potom potriem oliv.olejom
Najlepšie na čistenie je to, čo odporúčajú rovno v návode: obyčajný prací prášok na bielu bielizeň s aktívnym kyslíkom. Ja mám drez Blanco vo vanilkovej farbe už päť rokov, skúsila som všeličo, ale toto je zaručená vec a ľutujem, že som to neskúsila skôr. Mám obyčajný prášok na biele z DMky, za pár korún a ten drez je po ňom ako nový. A to mávame poriadne fľaky od nerezových hrncov, od jedla a podobne.
Cif je abrazívny, poškodí ti ten povrch. Savo takisto povrch poškodí a drez bude fľakatieť ešte viac. Viem, lebo svokrovci ten svoj čistia práve týmito dvoma a ich drez je pekný len čerstvo vyčistený, inak sú tam hneď strašné fľaky a aj na povrchu vidno poškodenie.
Dá sa kúpiť origos prípravok na tie dresy
Používam Savo, som spokojná....

Ja čistíme obyčajným cifom, alebo octom. Najviac mu ale pomáha ak ho po čistení natriem olivovým olejom.