icon

Blanco granitový drez - čistenie

24. sep 2022

Prosim Vas poradte ako ho vycisit.. poradte pripravky 🙂 dakujem

e3v3a3
24. sep 2022

Ja čistíme obyčajným cifom, alebo octom. Najviac mu ale pomáha ak ho po čistení natriem olivovým olejom.

zuzana2299
24. sep 2022

Octovy čistič z Dm drogerie raz za čas. Máme ten čiernej farby

nina004
24. sep 2022

U nás zaberá len ocot a po vyčistení natrieť drez olejom

asanti55
24. sep 2022

Ja mam biely a jedine savo ho vie pekne vybielit plus cif pouzivam

simca06022011
24. sep 2022

nicim, vycistim ho pri umyvani riadu (cize jar) a utriem do sucha, proti vodnemu kamenu veci mi nechali ten dres flakaty, cize to absoulnte nedavam, jedine okolie "odtoku", sem tam floresept (v podstate nas domestos), vybieli mi to. Mam kavovo hnedy.

sella38
24. sep 2022

Ja mam sice Franke, ale je to v podstate to iste. Umyjem ho klasicky jarom, utriem do sucha a natriem stolovym olejom. Ale teda mam sedy, nie biely.

simona92101
24. sep 2022

Mame pieskovy a tam obcas zostanu flaky napr.z cvikle alebo kapusty,kt.nejdu dole.pouzivam na to modry domestos,krasne vycisti.potom potriem oliv.olejom

rybka16
24. sep 2022

Najlepšie na čistenie je to, čo odporúčajú rovno v návode: obyčajný prací prášok na bielu bielizeň s aktívnym kyslíkom. Ja mám drez Blanco vo vanilkovej farbe už päť rokov, skúsila som všeličo, ale toto je zaručená vec a ľutujem, že som to neskúsila skôr. Mám obyčajný prášok na biele z DMky, za pár korún a ten drez je po ňom ako nový. A to mávame poriadne fľaky od nerezových hrncov, od jedla a podobne.

Cif je abrazívny, poškodí ti ten povrch. Savo takisto povrch poškodí a drez bude fľakatieť ešte viac. Viem, lebo svokrovci ten svoj čistia práve týmito dvoma a ich drez je pekný len čerstvo vyčistený, inak sú tam hneď strašné fľaky a aj na povrchu vidno poškodenie.

gvenduska
24. sep 2022

Dá sa kúpiť origos prípravok na tie dresy

adka176
24. sep 2022

Používam Savo, som spokojná....

kp7333
25. sep 2022

@rybka16 tiez pouzivame praci prasok s bielidlom - Ariel. Raz za cas napustim vecer plny drez horucej vody, zamiesam prasok a necham posobit cez noc. Rano vypustim, oplachnem a je ako novy.