Bytová schôdza

20. jún 2023

Ahojte, máme mat bytovú schôdzu ohľadom obnovy bytového domu. Som nová majiteľka bytu takže by som tam asi mala ist. Byt mám krátko a za ten čas žiadna ina schôdza nebola. Nevyhovuje mi však termín, dá sa mi horko ťažko prist ale najradšej by som nešla. Fond opráv sa už prednedávnom zvýšil takže platíme na tú prerábku, len ešte sa nevybral kto to zrealizuje. To by sa malo všetko riešiť na tej schodzi. Myslíte že je problém ak tam nepôjdem? Platí v tomto prípade nadpolovicna väčšina? Nemyslim že by sa schválilo niečo s čím by som nesúhlasila.

candii
20. jún 2023

Ja na schôdzi nechodím .. vkuse to vyjde tak, že som v práci.. potom ak niečo hlasovali tak ma príde domova dovernicka informovať poprípade vypytat podpis

stormie
20. jún 2023

Zalezi vo konkretne sa bude riesit a za co sa bude hlasovat, niekedy treba aj 2/3 vascinu hlasov

liusa82
20. jún 2023

my ešte ked sme bývali v byte a chodilo sa na schôdze tak polovička ludí tam nikdy neprišla. Väčšina kašlala na to a boli normálne doma len neprišli.Nechcelo sa im počúvať tam tie hádky vždy dookola a mali pravdu.Skoro vždy sa tam niečo také zomlelo a niekto si skočil
do vlasov🙂 Dozvieš sa určite potom aj ked tam nebudeš.Neboj sa nič nezmeškáš

tanyag
20. jún 2023

U nás v bytovke je 40 bytov, čiže 40 majiteľov. Ak 27 majiteľov niečo odsúhlasi, tak je to schválené. Tak ako som ja nesúhlasila s novým výťahom, keďže bývam na najvyššom poschodí a mám malé dieťa, som sama a neviem si predstaviť 6-8 týždňov, denno dene s dcérou chodiť pešo ráno do škôlky, poobede zo škôlky, s nákupmi atď. a zaujíma to niekoho? Nie. Bolo schválené a ja si môžem pískať 😂

autor
20. jún 2023

Ďakujem za názory, ešte doplním že nejde o nejakú schôdzu organizovanu domovnikom ale zo správy bytov.

maranco
20. jún 2023

Na odhlasovanie drobných vecí stačí nadpolovičná väčšina _prítomných_ na chôdzi, hodinu po začiatku schôdze.
Pre dôležité veci kde treba viac hlasov si môžu zvoliť aj písomné hlasovanie a to by potom pár dní obiehali byty.

maranco
20. jún 2023

Ešte môžeš aj niekoho splnomocniť aby ťa zastúpil na schôdzi a dať mu pokyny ako má hlasovať.

nikpa
20. jún 2023

Čo sa bude riešiť a o čom hlasovať na schodzi musíte mať minimálne 2 týždne pred nou, vyvesené na vchodoch aj v schránkach hodené. Ak nemôžes prísť tak nemôžeš, keď tak potom kontaktuj správcu a informuj sa. Ak nebude dostatok platných hlasov, spraví sa písomne hlasovanie.

obleckodogymu
20. jún 2023

Ja tieto schôdze organizujem a príde vždy tak 10% ľudí ktorí sa stále len sťažujú na veci na ktoré nikto z nás nemá žiaden dosah. Mladí a tí ktorých by to zaujímať malo nechodia skoro vôbec. preto som aj ja bola zvolená za zastupkinu (nikto iný mladý tam vtedy nebol😅)...úprimne je dobré tam chodiť, ja by som bola dosť rada keby sa nám tam niekedy zjavili aj triezvo uvažujúci mladí ľudia s istým finančným prehľadom.. hneď by tie debaty a následne akcie mali väčší zmysel

colsami
20. jún 2023

Tak je aj dost rozdiel ci je to bytovy dom 40 bytov alebo 12. Svojho casu ked sme byvali v bytovke kde sme mali vo vchode 6 bytov tj spolu 12, tak bolo dost klucove najma v case rekonstrukcii atd aby tam naozaj boli vsetci, velaraz sa riesili celkom zasadne otazky/navrhy. A ti co sustavne nechodili (ale ak sa im nieco pacilo, radi sa stazovali) to celkom pekne komplikovali ostatnym obyvatelom, ktori mali zaujem veci niekde posuvat.

starhawk
20. jún 2023

Zalezi ci chces rozhodovat o financnych tokoch v tvojom baraku alebo nie.

Nas zateplenie stalo 300 000 a splacameho este teraz a percento na splatku sa zvisilo z 1.95% na 1,95+3.3% aktualne (aktualizuje sa kazdy mesiac)

Ak by sme si vtedy nevybrali najdrahsiu firmu, uz to mohlo byt splatene

Rozhodovat o chode statu mas 1x za 4r. Rozhodovat o chode baraku / toku financii mas aj vioac krat do roka, minimalne vsak 1x do roka. Tak si daj otazku co to chces vyuzit alebo ti to je jedno a nechas za seba rozhodovat inych.

blondinera
21. jún 2023

Je dôležité chodiť na takéto schôdze,tam sa vyberú respektíve domovník predloží návrhy firiem, ktoré oslovil ohľadom obnovy Vašej bytovky a Vy ľudia sa rozhodnete ktorá firma Vám bude vykonávať obnovu - zateplenie ,rekonštrukciu atď...,kľudne môžeš ísť za domovnikom a spýtať sa čo bolo na porade,respektíve ako sa rozhodlo ....vždy sa vyvesi na dvere - výtah papier ,kde sú jednotlivé body čo sa bude na porade preberať a určite v dostatočnom čase ,kľudne sa dá ísť za ním aj pred poradou ,popýtať sa na jej priebeh a môžeš vyjadriť svoj súhlas/nesúhlas .