Bývanie - mesto verzus dedina
Ahojte baby 🙂
keby sa vám vyskytla možnosť, že si môžte so svojou rodinou vybrať bývať v peknom byte v meste alebo bývať v dome na dedine pre ktorú možnosť by ste boli viac otvorená a prečo? Veľa ľudí hovorí, že pre dieťa je najlepšie keď býva na dedine, ale myslím si že je to už teraz aj tak jedno.
@slniecko5 tak, ano, tie preferencie su skor pre mestsky typ cloveka🙂snad sa vam bude na dedine pacit casom a vyuzijete vsetok potencial, co ponuka, drzim palce, my sme sa v tom nasli.bolo by skoda, lebo pestovanie, chovanie je perfektna psychohygiena. aj tie ostatne veci ako blizkost prirody atd.
@slniecko5 my napriklad od prichodu na vidiek neutekame za mestskymi vyhodami. citime, ze sme v spravnom case na spravnom mieste a ked bude potreba, kludne to tu zabalime a spakujeme sa spat do nejakeho mesta🙂
@zuzinabila držím palce!
@slniecko5 😀
Byt v meste, ideálne na najvyššom poschodí a v centre. Nenávidím dedinu a malé mesta tiez nie sú moja šálka kávy. Do záhrady vkrocim možno dvakrat do roka, zo zvierat mi úplne stačia naše dve macky. Na život potrebujem kaviarne, kina a divadla, les a luka mi stačí na obrazku. Ja som proste výhradne mestský typ, dedina je pre mňa forma týrania (bývame v dome v meste. Vymenila by som ho za byt hned)
dom pri lese alebo aj priamo v lese len nie niekde úplne v strede kde by nebol nijaký signál ale tak dakde na začiatku ako sa vchádza do lesa a nikde nikoho iba ticho🙂 tiež ked je auto nie je problém aj takto bývať .Takže u mňa ani mesto ani dedina ale takto odrhnutá🙂 a podla mňa v tom rozdiel ani neni bohvieaký lebo aj na vela dedinách je holé nič😀 máloktoré sú nejak extra vybavené aspoň tu v okolí Zm
Za mna dom v meste aj s pozemkom.. v lete bazen a v zime pekne krb. Dedinu zvažujem na penziu kde si budem chovať a pestovať. Zatial mi vyhovuje mesto a nemenila by som.
Dom na dedine resp blízko mesta.My sme teraz predali byt a kúpili dom 4-5km od úplného centra mesta s perfektnou dostupnosťou či už autom,busom..a kompletná občianska vybavenosť...ale ani bývanie v byte v meste nebolo zlé...keby máme veľký byt s obrovskou terasou tak aj to by som prijala
Mesto! Byt odkazany na denne dochadzanie autom je stresujúce. Co ak v zime nenastartujes, co ked ho mas v servise, co ked, co ked? Mna by to stvalo vsade chodit autom alebo busom, idealne v meste. Dedina nikdy
Dom blízko mesta s dopravnou dostupnosťou. Už nikdy by som nevymenila svoje súkromie, kľud, záhradu, bazén, terasu za "všetko po ruke" v meste😉
@ttamia30 za mňa byť v meste. Kedysi má lákal veľmi dom,.keďže som vyrastala v dome a bolo mi to blízke. No potom sme sa s manželom presťahovali do krajského mesta na strednom Slovensku kvôli práci a tu sme sa usadili v byte. Sme veľa v práci, deti v škole v škôlke a hoci obaja pracujeme na dom by sme tu v meste nemali, tak sme to vyriešili tak, že máme byť a minulý rok sme kupili záhradu s chatou , ktorú máme 20 minút peši od bytu a tam si grilujeme , sadíme, relaxujeme, pozývame rodinu a znamych...teraz akurát plánujeme nejaký bazén a tak....keď je čas, venujeme sa tomu, keď sa nám.chce ísť do opery, ideme tam, keď chceme byť v byte sme v byte....
@vroni ja som taka ista ako ty a extremne vela ludi ma nechape😂😂😂 nase 4 tisicove mesto je podla mna diera a kazdy sa ma snazi prehovorit, ze byvat hned vo vedlajsom meste (este menej obyvatelov a ziadny obchod) je uplne super... Ze ved aj tak do obchodu chodim autom... Nastastie jedna kamoska, origos tu narodena, ma plne chape😂😂 a tiez nas povazuje za dieru...
Ale mame tu skolu, skolku, jasle, muz robotu "cez cestu", ja robotu vo vedlajsom meste, kde ale musim chodit autom... Takze suma sumarum mi radovka v nasom meste vyhovuje. Lepsi by bol samostatny dom, lebo mame dementnych susedov, ale dom bx znamenal byt v este vacsej diere... Takze pohoda, podelim sa o susedne steny so susedami😂
@guiseppinka, mi hovor. Ten môj nešťastník ma tu zase začal opaľovať ponukami na fantastické domčeky v dedinách po okolí. Ja zatiaľ len mlčím a zazeram, ale dcéra lakonicky skonštatovala, ze je to od neho zaujímavý spôsob sebevraždy, nukat mi bývanie na dedine. Síce jeho nadšenie pribrzdila ale nezničila, čakám, kedy zase vybuchnem ako sopka a bude zas na par rokov kľud....