icon

Bývanie - mesto verzus dedina

ttamia30
13. feb 2023

Ahojte baby 🙂
keby sa vám vyskytla možnosť, že si môžte so svojou rodinou vybrať bývať v peknom byte v meste alebo bývať v dome na dedine pre ktorú možnosť by ste boli viac otvorená a prečo? Veľa ľudí hovorí, že pre dieťa je najlepšie keď býva na dedine, ale myslím si že je to už teraz aj tak jedno.

Strana
z3
slniecko5
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
14. feb 2023

@slniecko5 tak, ano, tie preferencie su skor pre mestsky typ cloveka🙂snad sa vam bude na dedine pacit casom a vyuzijete vsetok potencial, co ponuka, drzim palce, my sme sa v tom nasli.bolo by skoda, lebo pestovanie, chovanie je perfektna psychohygiena. aj tie ostatne veci ako blizkost prirody atd.

zuzinabila
14. feb 2023

@slniecko5 my napriklad od prichodu na vidiek neutekame za mestskymi vyhodami. citime, ze sme v spravnom case na spravnom mieste a ked bude potreba, kludne to tu zabalime a spakujeme sa spat do nejakeho mesta🙂

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
14. feb 2023

@zuzinabila držím palce!

zuzinabila
14. feb 2023

@slniecko5 😀

vroni
14. feb 2023

Byt v meste, ideálne na najvyššom poschodí a v centre. Nenávidím dedinu a malé mesta tiez nie sú moja šálka kávy. Do záhrady vkrocim možno dvakrat do roka, zo zvierat mi úplne stačia naše dve macky. Na život potrebujem kaviarne, kina a divadla, les a luka mi stačí na obrazku. Ja som proste výhradne mestský typ, dedina je pre mňa forma týrania (bývame v dome v meste. Vymenila by som ho za byt hned)

liusa82
14. feb 2023

dom pri lese alebo aj priamo v lese len nie niekde úplne v strede kde by nebol nijaký signál ale tak dakde na začiatku ako sa vchádza do lesa a nikde nikoho iba ticho🙂 tiež ked je auto nie je problém aj takto bývať .Takže u mňa ani mesto ani dedina ale takto odrhnutá🙂 a podla mňa v tom rozdiel ani neni bohvieaký lebo aj na vela dedinách je holé nič😀 máloktoré sú nejak extra vybavené aspoň tu v okolí Zm

barborachors
14. feb 2023

Za mna dom v meste aj s pozemkom.. v lete bazen a v zime pekne krb. Dedinu zvažujem na penziu kde si budem chovať a pestovať. Zatial mi vyhovuje mesto a nemenila by som.

deginko
14. feb 2023

Dom na dedine resp blízko mesta.My sme teraz predali byt a kúpili dom 4-5km od úplného centra mesta s perfektnou dostupnosťou či už autom,busom..a kompletná občianska vybavenosť...ale ani bývanie v byte v meste nebolo zlé...keby máme veľký byt s obrovskou terasou tak aj to by som prijala

leeo
18. feb 2023

@momoftwo suhlasim

lienka.7
18. feb 2023

@ttamia30 pokial deti nedorastu, ze su schopné ako tak fungovať same, tak mesto so všetkými výhodami, ktoré ponúka. Poznám mnoho známych co sa takto poodstahovavali (argumentovali podobne ako ty), a teraz sa vracajú naspäť do mesta.

prosimopomoc
8. mar 2023

Mesto! Byt odkazany na denne dochadzanie autom je stresujúce. Co ak v zime nenastartujes, co ked ho mas v servise, co ked, co ked? Mna by to stvalo vsade chodit autom alebo busom, idealne v meste. Dedina nikdy

tiezjedna
9. mar 2023

Dom blízko mesta s dopravnou dostupnosťou. Už nikdy by som nevymenila svoje súkromie, kľud, záhradu, bazén, terasu za "všetko po ruke" v meste😉

roka84
10. apr 2023

@ttamia30 za mňa byť v meste. Kedysi má lákal veľmi dom,.keďže som vyrastala v dome a bolo mi to blízke. No potom sme sa s manželom presťahovali do krajského mesta na strednom Slovensku kvôli práci a tu sme sa usadili v byte. Sme veľa v práci, deti v škole v škôlke a hoci obaja pracujeme na dom by sme tu v meste nemali, tak sme to vyriešili tak, že máme byť a minulý rok sme kupili záhradu s chatou , ktorú máme 20 minút peši od bytu a tam si grilujeme , sadíme, relaxujeme, pozývame rodinu a znamych...teraz akurát plánujeme nejaký bazén a tak....keď je čas, venujeme sa tomu, keď sa nám.chce ísť do opery, ideme tam, keď chceme byť v byte sme v byte....

walentina7
Odpoveď bola odstránená
guiseppinka
10. apr 2023

@vroni ja som taka ista ako ty a extremne vela ludi ma nechape😂😂😂 nase 4 tisicove mesto je podla mna diera a kazdy sa ma snazi prehovorit, ze byvat hned vo vedlajsom meste (este menej obyvatelov a ziadny obchod) je uplne super... Ze ved aj tak do obchodu chodim autom... Nastastie jedna kamoska, origos tu narodena, ma plne chape😂😂 a tiez nas povazuje za dieru...
Ale mame tu skolu, skolku, jasle, muz robotu "cez cestu", ja robotu vo vedlajsom meste, kde ale musim chodit autom... Takze suma sumarum mi radovka v nasom meste vyhovuje. Lepsi by bol samostatny dom, lebo mame dementnych susedov, ale dom bx znamenal byt v este vacsej diere... Takze pohoda, podelim sa o susedne steny so susedami😂

vroni
10. apr 2023

@guiseppinka, mi hovor. Ten môj nešťastník ma tu zase začal opaľovať ponukami na fantastické domčeky v dedinách po okolí. Ja zatiaľ len mlčím a zazeram, ale dcéra lakonicky skonštatovala, ze je to od neho zaujímavý spôsob sebevraždy, nukat mi bývanie na dedine. Síce jeho nadšenie pribrzdila ale nezničila, čakám, kedy zase vybuchnem ako sopka a bude zas na par rokov kľud....

erika4117
20. apr 2025

@ttamia30 Ahoj. Keby bola tá možnosť išla by som hneď bývať na dedinu 🙂

Strana
z3