Bývanie na vyššom poschodí bez výťahu
Ahojte, hľadáme s mužom nové bývanie a byt, ktorý sa nám páči aj samotne aj lokalitou a pod. je na 6. poschodí bez výťahu.... Máte niektorá takéto bývanie? Ako ste to riešili v tehotenstve a keď ste mali malé dieťa? Boli ste s tým ok alebo by ste si už také bývanie 2x nevybrali? Myslím za kočík a pod., chcem sa s niekým poradiť aby som neskôr neľutovala 😄
Autorka, nosit male dieta na rukach je nebezpecne. Len raz sa ti podvrtne noha a dieta ti leti az na medziposchodie.
Moj kamarat takto byval na najvyssom poschodi v krasnom velkom staromestskom byte. Bez vytahu, tiez nejake 5.-6.poschodie (nepamatam si presne). Nadherne byvanie do momentu, ked si zlomil nohu a nedokazal ist so sadrou hore ani dole kazdu chvilu, proste ostal uvazneny v byte. Vtedy si uvedomil, ze toto nechce, byt predal a isiel do domu, kde nemal ani jeden schod. Bol to mlady chalan, sportovec, bez akehokolvek problemu s kondiciou. Bezne nosil nakupy a vybehol ako nic.
Podla mna to dobre zvaz... samozrejme da sa to vydrzat ci uz s detmi alebo s nakupmi, ale len kym sluzi zdravie. Mne pred par dnami ruplo koleno, mala som problem prejst po byte, neviem si predstavit vyslapat na 6ku... moze prist komplikovane tehotenstvo, predstava tahat hore/dole zo 6ky novorodenca vo vajicku, a k tomu pozasivana po porode tiez nie je idealna 🙈 co ak si ty/muz vyvrtnete clenok, zlomite nohu? Podla mna je tento byt skor pre mladych bez zavazkov, na kratkodobe byvanie. Z dlhodobeho hladiska by som ho nechcela ani na dlhodobe byvanie, ani ako investiciu...
od 4 poschodia by už výťah mal byť. Ved to je už vysoko pešo. Bez výťahu.
Dobre baby, ďakujem každej za komentár, byt sme sa rozhodli nekúpiť, máte pravdu vo všetkom. Áno, naozaj je na 6. poschodí, nemám dôvod si to vymýšľať alebo skresľovať a ozaj tam nie je výťah, lebo schody sú úzke, tak zvnútra sa nedá dať a vraj keď ho chceli riešiť z vonkajšej strany tak zase bol problém s tým, že pri týchto budovách v centre im to nechceli povoliť, lebo nvm či sú historické či čo a že by to menilo ráz budovy alebo dačo také....
Bývame na štvrtom, máme výťah ale je to taká blbá bytovka, že sme na medziposchodí a nadávam každý boží deň kým sa s malou odtrepeme k výťahu😀 babka býva na druhom bez výťahu a tam nadávam duplom😀
@muchotrafka298 to si planuje zlomit nohu este raz, ked sa musel az prestahovat z bytu do domu bez jedineho schodu? 🙂

@sasa1310 Ufff a prečo sa ta tak dotýka názor iného? Len som ti napísala môj uhol pohľadu, keďže som vždy tvrdila, žeby som do bytu bez výťahu nešla a vidíš, šla som. Čiže ide len o môj pohľad, názor na vec a najmä osobná skúsenosť.
PS: bývala som počas štúdia v Trnave aj v bytoch s výťahmi.