icon

Celoročné bývanie v záhradkárskej chate

10. máj 2025

Dobrý deň, viete si predstaviť bývať celoročne v záhradkárskej chate? Ktorá má 80m štvorcových, je to v takej chatkárskej oblasti, celkom pekná príroda. Od centra mesta je to cca 5km. Išli by ste do takého podnájmu ? Povedzme za 500€ mesačne? Garsónky v meste sa pohybuje podnájom od 400€. Tu by človek mohol mať vlastní záhradku 🙂.

Strana
z2
balerina2025
10. máj 2025
@alenka58

úplne záleží kde to je, ale nájmy celkovo sú vysoké, každý sa snaží vyťažiť tu na SK

@alenka58 tak este chapem ze v byte, ale na chate je to naozaj prehnane

alenka58
10. máj 2025
@balerina2025

@alenka58 tak este chapem ze v byte, ale na chate je to naozaj prehnane

@balerina2025 no ak je to v dobrej polohe a výhodné pekné bývanie, neviem aká veľká je záhrada tak asi takým ľudom, ktorí chcú byť v dome, ktoré sú drahé na prenájom, zrejme im to stojí za to - ťažko posudzovať keď to nevidíme, poznám jednu záhr.oblasť, kde chodievame na návštevu a susedia priateľov sú v podnájme, blízko je zastávka, blízko do mesta, je tam klíma v podstate je to murovaný dom tiež nejak 90 m2 a 4 árová záhrada, ale koľko platia neviem, naši známy tam bývajú trvalo, chodí im tam pošta proste všetko

bosorkabb
10. máj 2025

@balerina2025 nie mám byt v centre mesta a chatu mimo mesta kde žijem. Ale dá sa tam žiť v pohode. Mám klímu a všetko čo potrebujem. Vodu vlastnú. Vieš sa zmestiť do 100 eur v pohode.
Susedia tu bývajú. Je to 2 km k supermarketu, MHD, krčma 😂, pošta. Čiže sa dá.

balerina2025
10. máj 2025
@bosorkabb

@balerina2025 nie mám byt v centre mesta a chatu mimo mesta kde žijem. Ale dá sa tam žiť v pohode. Mám klímu a všetko čo potrebujem. Vodu vlastnú. Vieš sa zmestiť do 100 eur v pohode.

@bosorkabb parada

balerina2025
10. máj 2025
@bosorkabb

@bosorkabb a to je kde taka super infrastruktura 🙂 :D

bosorkabb
10. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 Kráľová nad Váhom napríklad. Ale viem aj o iných lokalitách.

alica110
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
10. máj 2025
@bosorkabb

@balerina2025 Kráľová nad Váhom napríklad. Ale viem aj o iných lokalitách.

@bosorkabb v okoli Ba

bosorkabb
10. máj 2025
@balerina2025

@bosorkabb v okoli Ba

@balerina2025 aj BA má svoje záhradkárske kolónie ale na mňa moc drahé.

kikulienkadd
10. máj 2025

Ahoj,znie to veľmi dobre. Len si zisti,koľko ľudí tam ešte celoročne býva,aby si sa večer, v noci necítila ako sama na "konci sveta".

lilope
10. máj 2025

So všetkými sieťami plus auto a bicykel do mesta na rýchly presun si to viem predstaviť. Hlavne aby bolo v zime dostatočne teplo.

drobcek100
11. máj 2025

Je to drahé, treba vedieť ako s vodou a kúrením a elektrickou.Zahradka nie je všetko.

libusak
12. máj 2025

Ak mas auto tak urcite 👍

lujza123
12. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 aj tu v okoli Trenčína je zopar takýchto chatových/zahradkarskych oblasti.
Kedysi cisto len chaty teraz tam väčšina žije trvalo, všetko poprerabane na normálne domy

V podstate sa takmer všetky prímestské chatove oblasti menia na “obytné štvrte” a naopak z odľahlých dedín sa stavajú chatove oblasti

Strana
z2