icon

Cena nadstavby

19. apr 2022

Ahojte viem ze ceny stavebnych materialov isli teraz zavratne hore. Je tu nejaka z Vas zienky, ktora ma aktualne prehlad lebo riesi nadstavbu stareho domu? Dakujem za info 🙂 mame vyhliadnuty starsi domcek na dedine, cca 80m2 zastavane to chceme nadstavit
Dakujem

autor
19. apr 2022

Pri stavbe noveho domu nam este pred cca pol rokom uviedli cenu 1000e za m2. Je to tak aj pri nadstavbe? Dakujem za kazdu info

eeffka
19. apr 2022

Co je to nadstavit? Zlozit strechu , urobit veniec, mate pochodzny strop? 1.5m tehiel nejake okno? Ake kurenie, mate schodisko hore? Budetetqm tahat ajvodu a odpad.... odpovedz si a cena bude od 15 do 85

autor
19. apr 2022

@eeffka ahoj, strop je pochozny, respektive hore je neobyvana povala. moja predstava je hore dve izby a kupelna s wc cize potiahnutvtam vodu odpad, 1 schodisko nie je poriadne. 85 len holostavba vsak. Dakujem za info a tvoj cas

oli18
19. apr 2022

Veď si zaplať cenara, odborne ti to vypočíta.

juliavolna
19. apr 2022

A v akej lokalite ? Aj to je záväzne

autor
20. apr 2022

@juliavolna stupava

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
20. apr 2022

@oli18 citas nazov a obsah diskusie??????? pytam sa kociek ktore aktualne prerabaju a hruby dohad ich AKTUALNYCH skutocnych skusenosti.

oli18
20. apr 2022

Jasné, že čítam, čo píšeš 😀 Len ty si to predstavuješ, ako "Hurvínek válku". To nie je kilo cukru, že v každom Kauflande stoji rovnako😝 To je zložitý proces, u každého iný, takže za mňa a môjho vedľa sediaceho, stavbyvedúceho s okrúhlou pečiatkou, prinajmenšom divná otázka. Eeffka ti to dobre napísala.

oliolijanka
20. apr 2022

Ako uz @eeffka spominala, je tam viacero neznamych.
Trebars aj kurenie. Budes davat podlahove? Unesie to strop? Alebo das radiatory? Zvladne vas kotol vykurovat dalsie poschodie?
Treba strechu zateplit? Vymenit?
Treba dorobit okna/stresne okna?

Ak treba iba vyvrtat otvor pre schodisko(500e), namontovat najjednoduchsie drevene schody(3000e), kotol funguje a kupis iba tri radiatory(1500e), postavis sadrokartonove steny(4000e), namontujes tri dvere(900e), das stierku, plus omalujes(1500e), kupelnu oblozis, plus kupis najjednoduchsiu sanitu(4000e), najjednoduchsi gumeny zaves, plus laminatove podlahy pre 70m2(2000e), tak sa dostanes na tych +/- 15 tisic, co spominala @eefka.
To je uplne najnizsia cena, menej to nebude.
Gumeny zaves 10e.... sklena sprchova zastena 1000-2000e
Laminatova podlaha 20e/m2, ak si ju polozite sami, alebo drevena podlaha polozena cez firmu 200e/m2
Maliar minimalne 500-1000e, sk si vymalujete sami, tak 200e.
Sprcha obycajna 50e, moderna v stene 1000-2000e.

Ja by som to tipla na 50- 60 tisic, taka normalna, skromnejsia prerabka, ak netreba nic robit so strechou.