icon

Cena nového komína

alexa358
26. máj 2025

Ahojte!
Chcela by som sa opýtať.
Našiel by sa tu prosím niekto, kto si dal tento rok robiť nový komín? Napísali by ste mi prosím jeho cenu?
Ďakujem veľmi pekne 🙏

tundra
26. máj 2025

@alexa358 skus napisat,aky vysoky a znacku.
Komin na co?Krbovy alebo na odtah spalin z plynoveho kotla?To su dôlezite parametre na cenu.
Podla vysky zistis cenu v stavebninach + pripocitaj cenu realizacie.

alexa358
autor
26. máj 2025
@tundra

@alexa358 skus napisat,aky vysoky a znacku.
Komin na co?Krbovy alebo na odtah spalin z plynoveho kotla?To su dôlezite parametre na cenu.
Podla vysky zistis cenu v stavebninach + pripocitaj cenu realizacie.

@tundra Ďakujem.
Jedná sa o krbový komín, a to je všetko čo ohľadom toho viem ( nerozumiem sa do toho vôbec).
Jednu cenovú ponuku už máme, len sa nám zdá príliš vysoká.

zuzidr
26. máj 2025
@alexa358

@tundra Ďakujem.
Jedná sa o krbový komín, a to je všetko čo ohľadom toho viem ( nerozumiem sa do toho vôbec).

@alexa358 akú máte cenovú ponuku ...my síce cca tri roky dozadu ale určite vyše 1500€ sme dávali za komín a vyvložkovanie a pod...tiež tomu nejak extra nerozumiem ale do 2tis. to bolo určite

danniiee8
26. máj 2025

Závisí aj od výšky komína, napr. za frézovanie a vložkovanie komína siahajúceho cez 3 podlažia dal sused 1900e, druhý sused za to isté v tej istej firme dal 1200e ale komín bol iba cez 2 podlažia. Takže aj od toho cena nového komína.

tundra
26. máj 2025
@alexa358

@tundra Ďakujem.

@alexa358 mame Schiedel aj krbovy aj na plyn.
Viem,ze stali kopu prachov,cca.2k eur za kus pred x rokmi.Su na trhu aj lacnejsie produkty.Skus googl.

tundra
26. máj 2025
@alexa358

@tundra Ďakujem.

simca06022011
26. máj 2025

tak na zaklade toho co vies, tazko vies porovnat ceny... ak mas cenovu ponuku tak by si tam mala mat presne popis co mas nacenene. Tak si to pozri. A potom mozes ist napr. rovno aj s ponukou na modru strechu :D a iste ti xy najde.. alebo najdi firmy a rozposli dopyt. Ale tiez to nemoze byt "komin chcem" ale presne parametre, co chces s cim, ake ...

alexa358
autor
26. máj 2025

Ďakujem každému.
Cenovú ponuku máme 2600€ za prácu, materiál, revíziu s dokladom, a náklady na cestu. Okrem revízie je všetko bez papierov, aby sme to mali lacnejšie.

tundra
26. máj 2025
@alexa358

Ďakujem každému.
Cenovú ponuku máme 2600€ za prácu, materiál, revíziu s dokladom, a náklady na cestu. Okrem revízie je všetko bez papierov, aby sme to mali lacnejšie.

@alexa358 a ked ti nahodou komin praskne,potom kde si uplatnis reklamaciu🤔.Jedna vec je setrit,ale ci je komin spravna polozka na setrenie neviem,neviem...

viestta
26. máj 2025

Bez papierov = bez zaruky

alexa358
autor
26. máj 2025

@alexa358 Záruku mám na základe revízie.
Keď je revízia v poriadku, tak aj komín je v poriadku.

tundra
26. máj 2025
@alexa358

@alexa358 Záruku mám na základe revízie.
Keď je revízia v poriadku, tak aj komín je v poriadku.

@alexa358 reviziu ti spravi technik,aby si ho mohla pouzivat.Tu ide o to,ze pouzivanim sa môzu vyskytnut chyby,ci uz vyrobne alebo nespravnou realizaciou.Potom,ked budes chciet nieco riesit,tak si bez sance,nemas doklad o kupe ani o realizacii.
Nam chybalo par veci v dodavke,ktore som riesil na pobocke Schiedla v TN.Chybal tmel,prestupna membrana na odtah spalin a kryt na komin bol maly,museli ho vymienat.Keby som nemal fakturu a dodaci list,tak sa so mnou vôbec nebavia...
Daj si spravit este aspon 2-3 ponuky,budes mat priestor na vyjednavanie.

alexa358
autor
26. máj 2025
@tundra

@alexa358 reviziu ti spravi technik,aby si ho mohla pouzivat.Tu ide o to,ze pouzivanim sa môzu vyskytnut chyby,ci uz vyrobne alebo nespravnou realizaciou.Potom,ked budes chciet nieco riesit,tak si bez sance,nemas doklad o kupe ani o realizacii.
Nam chybalo par veci v dodavke,ktore som riesil na pobocke Schiedla v TN.Chybal tmel,prestupna membrana na odtah spalin a kryt na komin bol maly,museli ho vymienat.Keby som nemal fakturu a dodaci list,tak sa so mnou vôbec nebavia...
Daj si spravit este aspon 2-3 ponuky,budes mat priestor na vyjednavanie.

@tundra Ďakujem veľmi pekne🙏😉

simca06022011
26. máj 2025

inak to ze mas reviziu v poriadku, nezamena ze dana vec je v poriadku, s takym niecim pri stavbe nikdy nepocitaj... to len taka rada. Reviziu elektriky u nas urobili v dome tak, ze tu nic neslo ked sme dom kupili... proste papier zneise vsetko, ak ti nieco nebude fungovat,a lebo samotne vykonanie nebude dobre = nieco zacne praskat, alebo nebude fungovat (to si vymyslam, kadeco sa moze stat) musis mat nieco v ruke.