Cena za stierkovanie obývačky a kuchyne
Dobry den, prosim Vas kto mate cerstvu skusenost s maliarskymi pracami v Bratislave..maliar nam nacenil 2000 eur za obyvacku+kuchyna. Je to klasicky byt v starom panelaku. Plocha dokopy cini cca 90 m2. Je naozaj to realna cena strierkovania plus teda aj potom namalovanie zakladnou bielou. A este nam bude vyspravat nejake pukliny pri okne. Cena je uz so vsetkym (praca, material, odvoz odpadu apod). Dakujem za odpovede. Chcem mat steny pekne, ale z tej ceny sa mi toci hlava😥
Je to veľmi veľa podľa mňa, ja som dávala maľovať kuchyňu (iba premalovat bez stierkovania) a vyspravit diery sadrou (okolo okna a po klincoch ktoré mala predošlá majiteľka všade napichane) bolo to pol roka dozadu a platila som 200€ 🤷
Bude dávať aj sadrokartón?
Ja si myslím, ze je to reálna cena. M2 stierkovania sa na východe pohybuje okolo 10€ m2 bez materiálu. Maľba cca 4 € m2 . Ak bude maľovať celé 2 x , čo určite bude potrebné tak rátaj 8€ m2. Sadrokartón na strop je drahší
2000:90 = 22€ a nejaké drobné ... Cize 22€ na M2 ... To je asi relatívne štandard. My dávame teraz stierkovat poliskom budúci týždeň ... Iba čisto stierky stoja 13,5€/M2. Ale dávame vapenno-cementove. Sadrove sú drahšie .. Maľba neviem koľko sa pohybuje, ale podľa mňa pod 3€ na meter asi nie. čize rátajte určite tak minimálne so sumou okolo 17€ na M2.
Je to veľa, dajte si aj od iných maliarov urobiť cenovú ponuku.
@nely1704 nie sadrokarton sa nebude robut ziaden
@nely1704 v cenovke je udane penetracia+stierkovanie 2 vrstvy. 7.50 m2..
To je len jedna z poloziek teda..v ponuke..ostatne ako som spominala su tam este..doprava..zakrytie a dalsie
To je vlastne ta najvyssia polozka-660 eur za 88 m2. Ostatne sa tam uz pribaluju stovka tam 200 tam 50..a pod
Za skrabanie napriklad co som myslela ze je najhorsia praca je tam cena 132 eur na tu plochu
Mne nacenili podobne.Vymalovali sme si sami, ale stierky sme uz mali predtym.Mne sa to zdala velka cena a tiez len 2 izby, ak by som chcela cely dom asi sa nedoplatime
@luccija ved toto..na jednej strane viem ze bude pokoj ked sa to pekne spravi a viem ako pekne vyzeraju hladke dobre upravene steny, ale ked mam dat 2000 za to tak no..nie je to sranda...a sami sme uz skusali vymalovat ale vyzera to proste zle hrozne tie steny, kedze povodni majitelua stierku odflakli.
Pozri. Bud to dáš urobiť a pokoj alebo budeš strácať nervy a energiu hľadaním iných, ktorí sa podľa mňa od ceny odlišovať nebudú. Alebo urobte kompromis a vymalujte si už potom samy ako písala pani vyššie
@nely1704 ano je to tak, treba sa len rozhodnut. Len som chcela mat rozhlad trochu ako sa to hybe momentalne ta cena. Lebo nemam v okoli nikoho kto si toto teraz daval robit. Dakujem vsetkym co prispeli ze ste mi pomohli s rozhladom
Jasne, rozumiem , veľa šťastia 🙂
Hladká stena sa dosiahne obrusenim stierky. Je na to taký prístroj,neviem,či sa to robí aj ručne. Potom sa napenetruje stena a nakoniec maluje.
@kris_tin257 no ale prave to stierkovanie co si nedavala robit je najdrahsie 😀
@nely1704 aj my sme na vychode platili za stierky okolo 10 eur/m2
Vyrataj si to na m2.my sme teraz platili na vychode cca 10 eur/m2.cize v BA dvojnasobok to vychadza?moze byt vzhladom na vyssie ceny
@zuzinabila dakujem za odpoved, ano uz prichadzam nato, ze je to realna cena..nechcelo sa mi fakt verit, ze za dve miestnosti 2000..ach..ale rozhodli sme sa to dat urobit a bude pokoj
@korylan o tomto som nepocula. Cize sa tym vybrusi stara stierka a staci namalovat? A bude stena ako po dobre urobenom stierkovani?
Dá sa aj stará stierka vybrusit,ale nová stierka vyschnuta sa brúsi. Potom sú steny hladké a následne sa penetruje maľuje. Tie hrbolceky na stene sa zbrusia.

Nepovedal presný rozpis ? Koľko stojí napr m2 maľovania?