Cena za výmenu strechy
Keďže nepoznám nikoho kto by menil strechu pýtam sa tuna koľko ste dali za výmenu strechy čo ste menili teraz rok dva dozadu?
Chceme plechovú skridlu, potrebujeme 310 m2 skridlu plus ostatny materiál. Dostala som jednu cenovu ponuku kde za materiál si pýtajú 6200 a za robotu 8800 teda spolu 15 tisíc eur. A neviem či to je normálna cena na dnešnú dobu alebo je to predražené?
Všetko je to o náročnosti aká je strecha.... skus kuk https://www.strechostav.sk/cena-strechy.html https://www.blachotrapez.sk/sk/konfigurator-str...
Ano,tak sa pohybuju ceny. Daj si spravit ponuku viacerym firmam a podla toho sa rozhodni. Na tie m2,co uvadzas je to primerana cena.
Je to primeraná cena. Menili sme strechu 3 roky dozadu.
Daj si spravit este aspon 2-3 ponuky
Daj si urobiť viac ponúk, aspoň 3.
Poriadne si zisti recenzie na firmy, či robia na čas, ako dlho im to trvá cca, či poriadne bez neskorších problémov,...
Čo sa ceny týka, je to normálna cena.
To sa mi zdá veľa, my sme vlani menili strechu, máme veľký poschodový dom a vyšlo nás to 6500€ škridla + latovanie + robota.
presne tak cez 10 000
My ideme meniť teraz na chalupe. Neviem koľko m², ale o niečo menej ako mate vy. Materiál plech, laty, nový komín 3900 eur. Práca bude svojpomocna. 6 chlapov to bude robiť 5 dní, aspoň tak plánujú, hádam sa to aj tak podarí.
My sme kedysi mali tu plechovu skridlu a ak sa nemylim srobuju sa plechy tymi srobikmi s tesnenim. To tesnenie na srobikoch vam casom vplyvom tepla a zimy povoli a zacne vam to tiect tade. Aspon my s tym mame taku skusenost a tiez jeden znamy. Jeden znamy klampiar hovoril ze on by si to na dom nikdy nedal, u neho jedine falcovany plech. Dokonca ze oni uz ani ine strechy ako z falcovaneho plechu nechcu robit lebo casto je s tym problem a ludia im potom volaju. A co sa tyka tej ceny za robotu tak je to strasne vela. Tam je ta slovenska prirazka co si ludia myslia ze robia vo svajciarku. 5 chlapoch spravi strechu za cca tyzden a nauctuju akoby boli pomaly cely mesiac. Ale tak klampiarov je malo niektori maju robotu aj na rok dopredu... Tazko na Slovensku 🙂
@martin8891 vymena strechy vo Švajciarsku cca.110m2 min.50k fr a to este lesenie k tomu.
Mam cenovu ponuku na cca.300m2 250k fr😉.
To co pise autorka,je za mna priemerna cena na dnesne pomery.
@tundra ja len chcem poukazat na to, ze povedzme 5 chlapov spravi strechu za tyzden tak to mas 8800:5=1760. Cize kazdy ma za tyzden 1760e vo vrecku. Samozrejme maju neake naklady na auta palivo atd... Ale to nebude az taka velka polozka 😉
Ako bolo písané vyššie, v každom prípade si nechajte urobiť viac ponúk. My sme menili krytinu pred siedmimi rokmi a vyšlo nás to 6.500 eur. Mali sme štyri ponuky. Prvá bola 15.600, druhá 10.500, tretia 8.300 a posledná 6.500. Prvé tri požadovali okamžitú zálohu 50% z ceny. Majiteľ tej najlacnejšej firmy chcel prvú platbu len za materiál po dodaní na miesto (4.200) a zvyšok za prácu po dokončení (2.300). Boli štyria, hotoví za 4 dni. Tú poslednú firmu, ktorú sme si vybrali nám doporučili na stavebninách. V cene materiálu boli nové laty, parozábrana, krytina (plech Blachotrapez a šrouby s položkami) + odkvapové zvody. Pri ponukách si dajte vypočítať cenu za jednotlivé položky, ktoré si viete porovnať s ponukami stavebných firiem. Ak by od vás driapali vopred zálohu, dohodnite sa na platbe po dodaní materiálu k vám domov vo výške jeho ceny. Za prácu po zhotovení celého diela. Nedoporučoval by som platiť vopred akékoľvek zálohy. Nikdy.

Spytaj sa na Modrej streche