icon

Chata a suché WC

15. júl 2022

Ja viem, ženy nesmejte sa mi. Trocha na odľahčenie. Máme chatu, z manželovej strany. Nádherné prostredie, vždy si veľmi oddýchnem, ale mám problém s WC. Je tam suché WC a ja sa nemôžem zbaviť pocitu, že keď tam sedím niečo ma uhryzne do zadku. Mam z toho dá sa povedať fóbiu, strach, stres alebo ako to nazvať. Muž tvrdí, že jama je hlboká, že tam nemôže nič byť, ale fakt je to tak? Mame tam ísť na dovolenku, a už teraz mám z toho mdloby. Ako to dávate na suchom WC? To len ja som taka pripecena?

Strana
z2
viera321
Autor odpoveď zmazal
h2
15. júl 2022

Nooo, pravdupovediac, svietim si tam mobilom, či tam nič nie je. A pobúcham po tej doske, aby prípadný hmyz utiekol. 😁

ms_green
15. júl 2022

Toto je strašne individuálne. Ja som na to napríklad tiež veľmi citlivá aj keď asi nemám moc prečo. Mám strach, že keď nie je "normálne kúpeľňa" s tečúcou vodou tak chytím nejaký zápal alebo niečo. Je to podľa mňa úplne v poriadku, nakoľko sme všetci odmalička zvyknutý na splachovacie záchody.
Podľa mňa je to o komunikácií. Zhodou okolností, partnerova rodina má tiež takto chatu v lese so suchým záchodom. On tam odmalička chodil na 4-5 s rodičmi. Chcel aby som išla s nimi a pár krát sme sa kvôli tomu pochytili, lebo mne je to extrémne nepríjemné. Na jednu noc nemám problém ale viac určite nie. Obzvlášť keď mám "svoje dni"

diamond007
15. júl 2022

Keď dojdete, zober metlu a celé ho poupratuj/daj dokopy. Zospodu ťa nemá čo uštipnúť. To v lese sa nevycikas ? Z trávy sa nebojím že ti niečo skočí na zadok?

autor
15. júl 2022

Chceme tam dat vymurovat,pristaviť, ale zatiaľ je tam len toto. Akože viem, je to v hlave, muž tam strávil polovicu detstva, aj iní to tam v pohode zvládajú, ale ako mam bojovať s tým strachom? Pavúky mi nevadia, ale čo ak tam bude had, potkan, alebo co ja viem. Akože čo by tam asi v tých h.... ch robil, ale ja to nedavam.

elizabet173
15. júl 2022

Uplne ta chapem, ja s tym mam tiez velky problem. K znamym preto ani na chalupu na navstevu nejdem, radsej sa s nimi stretnem u nas

autor
15. júl 2022

@h2 párkrát som zasvietila, ako hlboké to je, ale zasa detailné by som to nedala. Zvonka poometam, všetko v pohode, sadnem a už to ide na mňa. Ako curat do trávy nechodim, naokolo sú chaty je to chatová oblasť, akoze kultúra, ale ten pocit mi kazí všetku radost z pobytu. Navyše sú tam medvede, a v noci teda sa vycurat och joj. Viem, že iní by neviem co dali za to, ale teda keby mal niekto návod ako to tam zvládnuť, sem s nim.

viestta
15. júl 2022

Kúpte chemický záchod a bude po probléme.

lilke
15. júl 2022

V močovke ani potkan, ani had nebude. Max. vyletí odtiaľ hmyz. A ten ti problémy nerobí. Obe zvieratá hľadajú suché miesta, chránené. Hádam skôr nájdes pod schodmi v pukline. A hlodavce sú blízko zdroja jedla- komora, kuchyňa.

autor
15. júl 2022

Kam ale ten chemický záchod dat. Predsieň je malinka, sotva sa tam otočím, izba s krbom je spoločenská, a hore spíme. Vonka nemôžem. Tak kde? Už som dávnejšie o ňom premýšľala. Kde to majú v takých karavanoch? Vnútri?

3petka
15. júl 2022

Ako by som seba počula. Radšej do prírody ako na latrinu. 40 krát poobzerám kým konečne vykonam potrebu. Malú na veľkú by má tam nik nedostal

autor
15. júl 2022

@3petka a ja musím aj velkuuuu. Pána beka, prečo to niekomu vadí a iným nie? Chcem to prekonať, len neviem ako.

3petka
15. júl 2022

Ja mám komplexne takú “záchodovu fóbiu” vždy keď niekam idme musím ihneď vedieť kde je wc a ako vyzerá. A na dlhých cestách preistotu chodím všade kde sa dá lebo čo ak dlhšie nebude😂😂😂 muž je zo mna na prášky ale už sa pomaly zlepšujem. No latrina ostane mojou slabosťou navždy.

jaskolka
15. júl 2022

Mne na latrine vadí len zápach, inak nič iné som nikdy neriešila, keď sme boli na chate alebo tak niekde, kde boli len latriny. A ešte to, že v noci ako budem chodiť na WC, to by mi vadilo na chate. Inak nič

3petka
15. júl 2022

Istý čas sme bývali pri starkej a keď sme prerabali kúpeľnú tak sme mohli chodiť iba na latrinu. Nik má tam nedostal zbadala som vo vnútri jedného pavúka a koniec. Takze môj kamoš bol Kýblik a ten som si potom vynášala. 😂😂

nikaeli
15. júl 2022

@3petka ja mám to isté🤦🏻‍♀️ nedávno sme boli z práce na 3-dňový výlet v Čechách, šli sme busom cez celé Slovensko a ja som pomaly ani nejedla, aby som nemusela na wecko. V meste som ako prvé hľadala verejné wecka, až potom som si v kľude vychutnala prehliadku pamiatok 🤷🏻‍♀️ pred odchodom do iného mesta som šla pre istotu 2x.. samej mi to lezie na nervy, no čo s tým spravím? v momente ako sa pohol autobus mi zase trebalo 🤦🏻‍♀️

slovenka753
15. júl 2022

Podľa mňa pomôže len riadna 'behacka'. To by ti už bolo jedno, hlavne ze máš kam 🙈. Ale vážne, nepomôže asi nič. Aj ja mam z toho fóbiu. Kým sme prerabali dom mali sme len suché WC, radšej som chodila do kríkov.

autor
15. júl 2022

@3petka ja mam problém aj späť v cudzej posteli. Môj muž povie, tam sa tak krásne spi. Les, potok, vtáky. Ja som v noci hore a počúvam kde čo vrzne, kde čo zasrabka. S tým strašne bojujem, vždy sme boli tak na jednu noc, iní aj dva tri týždne. Chcela som mu tento rok urobiť radosť, reku obetujem sa, vydržím. Ale to wecko.... Ja som tam rada prídem, poopekam, ideme na huby a večer pekne domkov. Ale chcem sa tam naučiť vydržať dlhšie. Je to bežná od nás dve hodiny autom, a teraz je škoda, ísť domov keď tam môžme tráviť dovolenku. S fóbia mi sa pracuje. Chcem s tým pracovať, len neviem ako.

au1994
15. júl 2022

My sme boli na Donovaloch v tých domčekoch na stromoch. Všetko tip top nádherné prostredie, super zážitok, ale tiež som sa cez to suché vécko nepreniesla. 🙈 :D Po každej potrebe sme vynášali sáčky von. Taký nekomfortný pocit, aj to bolo cítiť. Ale možno sme si iba namýšľali. 😅

travelllerka
15. júl 2022

Kúpte si chemický záchod

autor
15. júl 2022

@au1994 aj tam je krásne. Ráno pijeme kávu na terase, pozeráme veveričky na stromoch, les šumí, krásne je tam. Ale sáčky vynášať, to by som nedala. Och 😁😭😭

3petka
15. júl 2022

@nikaeli presne, môžem muža ukľudniť že nie som sama 😂😂😂 My sme tiež boli nedávno na výlete busom. Wc bolo na palube. Nepoužila som ani raz až na spätnej ceste reku že idem nebudem zastavovať cely autobus kvôli mne … a čo čert nechcel záchod upchatý resp. Nešlo spláchnuť no hrôza…

3petka
15. júl 2022

No zrejme jedine že si to tam nejak upravis aby si mala pocit bezpečia a pohody… Alebo ten chemicky záchod len to ti bude muž zrejme frflať že musí vynášať… takto to má viac menej bez problemov.

hradnapani
15. júl 2022

my sme raz boli takto na chate u znamych a domaci vylozil na noc k dveram vedro, ze kto sa boji v noci na latrinu, nech pouzije 😀 a rano to vylial. Tak mozno aspon na noc ako riesenie a cez den aspon co to vidis.

autor
15. júl 2022

@hradnapani bez mučenia priznávam, že na noc mam lavorik. Muž aj povie, zobuď ma pôjdem s tebou, ale keď vidím ako sladko spi.... 😁

hradnapani
15. júl 2022

tak aspon nejake riesenie mas, lepsie ako nic a raz bude aj murovane 🙂

kitycat
15. júl 2022

nalep na dvere daky plagat s Valdom a pozoruj, v tom zachode ta nema co uhryznu, co by tam aj zilo? :D Pavuky nech ti chlap poometa a mas klud.

Je to len pocit, aj ja ho mam :D

amelie2017
15. júl 2022

Ja som na latrinu zvyknuta, ked sme boli male, dedko mal len tu. Normalny zachod prirobili, az ked sme boli dospele. Ale mne vadia pavuky. Dedko ju mal taku peknu, udrziavanu, tam som problem nemala, ale ked ideme niekam na chatu, nie je mi vsetko jedno. Ale poviem ti, ze po dovolenke na Kube uz mi je jedno, na ake wecko vleziem. Nic ma nerozhadze.

danica2711
15. júl 2022

neporadím ti, ako s tým pracovať, nepomôžem, len chápem každé tvoje slovo, som taká istá, extrémne citlivá na WC a kúpeľne - čo už, len ti držím palce

derdia
15. júl 2022

Boze tak chod do lesa daleko a sprav potrebu tam. 😀😀😀

Strana
z2