Čierna matná kuchyňa - čistenie
Ženy prosím čím čistíte čiernu, matnú, lakovanú kuchyňu, aby vám neostavali čmuhy a ťahy handrou?
Mám X čistiacich prostriedkov, ale po všetkom ostávajú čmuhy a fľaky 🙈🙈
Ďakujem za každú radu
@veronika3110 wau, nádhera 😍😍😍🙏
Tak ja to mam opačne, všetky skrinky čierne matné, a pracovna doska drevo 🙈🤣 a hovorím, partner akurát tento týždeň dal na mieru ešte aj obývaciu stenu tak spraviť + obrovskú potravinovú skriňu. Mam chuť sa odsťahovať niekde kde bude len dvojplatnička a stôl 🙈🤣
a teda tu kuchynu (matne skrinky, drevena prac. doska), a matna obyvacka - to vymyslel partner? ty si sa k tomu nejak nevyjadrila? neporadila?
lebo co sa kuchyne tyka - farba, typ skriniek, co kde aka skrinka bude - to som mala z 90% hlavne slovo ja, pri vybere. Lebo ja v nej travim skoro vsetok cas. S manzelom sme to odkonzultovali a navrhli spolu, on skor ma usmernil, kde aku skrinku vobec mozem a nemozem mat - napr. kde musi byt umyvacka - kvoli vode a odpadu,… ale co sa materialu, prevedenia a rozlozenia skriniek tyka - najvacsie bolo moje slovo. Lebo ja ju uzivam, ja v nej varim, ja ju cistim….
Ja vsetko Clin a ...moja krstna kosielka 🤣
@zuzuliennka1 jasne, kuchyňu sme spolu riešili. Obaja sme ju chceli, obaja sme povedali ze ju budeme čistiť a sme si vedomí toho že to nieje taka ľahká údržba. Hľadala som proste len tip ako to čistiť 🙂
Obývaciu stenu už povedal on že keď je taka kuchyňa a je to spojené, mala by byť aj obývacia.
Nesúhlasila som, ale keďže povedal že on bude ten čo to bude čistiť, tak budiš, nech čistí 🤣🙈
Mam čiernu matnu a jedine co na nu pomáha je sanytol na kuchynu🙏.. Najprv navlhcim vodou, nastriekam a rozotrieme sanytol a nechám chvíľu pôsobiť. Potom zotriem opäť mokrou handrou a vysusim papierovými utierkami🙂
Tmavú nikdy
Tiež som mala rovnaký problém, a tu na MK poradili vlhkú handru napenit kokosovým mydlom ( obyčajná kocka z DM alebo 101 za 2 eur), umyť, potom 1x prejsť čistou vlhkou handrou a vysušiť do sucha suchou handrou. Linka ako nová. Ale vidím ze už si nasla iné co ti zabralo, tak super. Ja tmavú matnu linku neľutujem..je krásna. Ale zo začiatku keď som.nevedela.ako ju vyčistiť, tak som veru tiež mala hlavu v smútku.
A este mam overeny Hraniclean, to je najlepsie, co existuje na taketo nedocistitelne plochy. Len na handricku a pekne sa to hned odpari 👍🏻
Mam lesklu kuchynu spodne skrinky sede, vrchne biele. Za mna super, matna sa mi cistila horsie. Raz do tyzdna utriem navlhcenou handickou normalne s jarovou vodou, nasledne dosucha. Druhy tyzden Saytolom, na povrchy a nasledne dosucha. A takto dookola. Ziaden problem, len to treba robit naozaj pravidelne raz tyzdenne.
Ahoj ;) bola by si ochotná mi odfotiť celú kuchynu? Ja mám cierno hnedú (dub) a kocham sa ostatnými podobnými. Nemenila by som ju za nič ❤️
Ja mam ciernu matnu a lesklu.. A nemam taketo problemy. Ked je vodny kamen pouzijem. Pull rapid a po nom tepla voda jar. Ked idwm pucovat digestor tiez jar a tepla voda a potom to prejdem clinom a vreckovkou, chladnicka detto.
@veronika3110 nádherná linka. Presne nad takou uvažujem, ale odrádza ma čierna pracovná doska. Ako si s ňou spokojná? Hlavne údržba tej čiernej plochy myslím?
@agatan vieš čo ono to je taka finta.. keď nesvieti led pásik, linka vyzerá čierna.. ale keď zasvieti, vidno že je do siva - vzor sa vola bridlica antracit - čiže je tam vzor kameňa a viac do siva… čiže ten prach sni špinu na tom nevidno až tsk ako by bola čisto čierna matná 🙂 odfotím ti
@veronika3110 to je pre mňa super správa 🙂 čisto čierna matná ma neláka veru, skôr ten antracitový odtieň. Ak sa ti bude dať, za fotku budem rada.
@agatan bordel si nevšímaj, teraz večer som fotila, aby bolo vidno rozdiel… je to ten istý material, len na ostrovčeku sa svieti a tam vidno tu bridlicu a vzadu je tma a vyzerá to ako čierny mat 🙂
@veronika3110 to svetlo riadne zmení vzhľad 🙂 ale práve sa mi páči, že doska je textúrovaná. Ďakujem za info. A bordel nevidím teda naozaj žiadny 😉
@agatan a ešte takto na dennom svetle 🙂 lebo keď sa svieti, zdá sa to take svetlo sivé a na dennom sverle zase inak 😁
@veronika3110 že bordel 😂😂😂....kde máš hrnce naplieskané s jedlom???? Veď sú tam dve šálky.... a tie si asi vytiahla, aby bolo jasné, že ich máte 😁😁😁😂😁😂😂😂
@daniela2202 😂😂 nie nie.. ja mám rada keď je čisto a na linke nič.. ale bolo už pol 11 a už sa mi fakt nechcelo.. ale áno, mame aj hrnce 😂😂
@veronika3110 😁😁😁👍👍👍
Ja dakujem za super tipy, mam tiez z polovice ciernu matnu, aj prac dosku a som spoko. Mame ju v obyvacke, takze mi zalezalo na tom, aby to vyzeralo tak obyvackovo. To cierna vyriesila elegantne. S prac doskou nemam problem, ale skrinky treba cistit viac, takze vase tipy poskusam. Zatial som si vystacila s clinom. 😉👌
Ahojte, ja by som sa rada zapojila a spytala sa na moj problem. Mam matnu antracitovu linku. Cisti a udrziava sa pomerne v pohode. Ale objavila som dnes pri umyvani dvierok nejake svetle flaky. Je to akoby stecene 2 pasy smerom nadol od niecoho, co sa vylialo. Pri umelom svetle to vobec nie je vidiet. Ale akonahle zhasnem, je to uplne svetle, akoby vyzrate. Urcite sa tam nemohlo vyliat nic nejake extra "toxicke" alebo "nekuchynske". Vzdy sa snazim hned vsetko utriet, umyt ak sa stane nehoda. Mohlo by to byt nejako vyzrate? Alebo, cim to mam skusit vycistit, prosim? Vopred dakujem za kazdu radu! 🙂
Ahoj, aký konkrétne sanytol používaš? 🙂

Len koľko ti takto čistá vydrží … Takáto kuchyňa je za trest. Mali sme takú v jednom apartmáne na dovolenke, boli sme tam týždeň a mať to doma, asi nechám vymeniť aspoň dvierka … by ma z nej švihlo!