Čím umývate okná?
vlažnou vodou v ktorej je jar popr. pur. Zotieram stierkou....
tepla voda + jar umyjem, stiahnem a vylestim clinom + kuchynske utierky
najskôr umyjem jarovou vodou sklá, rámy a parapety, potom nastriekam sklá clinom alebo niečim podobným na okná a striahnem stierkou
Ja najradsej kladivom... fakt o tom rozmyslam, mam take dr***e okna, ze to je flakate do 2-3dni od umytia.. myslela som si, ze som ja vadná už... zavolala som si teda "odbornikov" a uplne to iste... skusala som uz VSETKO. Aj karcher, aj stierky, aj utierky, aj hanrdy, aj noviny.. cistice od vymyslu sveta.. :DDD
Kedysi som umyvala jarovou vodou (skla a ramy) a potom clinom vylestila. Teraz umyvam teplou vodou ramy a na skla mam taky srandas od Karcheru, umyva a lesti zaroven. Okna s nim mam omnoho rychlejsie umyte a kedze ich mame na dome dost, nenarobim sa tak
@krpecn900 budes potrebovať:
-2vedierka s horúcou vodou+ kvapka jari
-2 čisté handricky, ktore budú vo vedierkach
-2 čisté handry na sucho/staré biele bavlnené tricka mám ja/
-1špongiu/ako na riad/ ja používam aj staru zubnu kefku, v priestoroch medzi oknami.
-stierka
-clin na prelestenie a papierové obrúsky alebo jelenicu
Podla mna najväčší základ je mat vždy cistu, teplu vodu aj handričky, vymieňať vodu niekoľko krat a handry oprat od spiny pod tečúcou vodou. Začínam vždy vnútornou stranou, mám 2 kyble. V oboch je tepla voda s jarou+ handričkou, jedno na rámy, druhé vedro na sklá. Umyjem ram+ parapetu/ak je moc špinavé použijem aj cif/ vysušim rámy a idem na sklo, na hrubú špinu mám aj obycajnu špongiu ako na riad, tu používam len na kakanice od mušiek. Ak mám okno jarovou vodou umyté, zotriem stierkou/stierku po každom stiahnutí vysusim,aby neostávali šmuhy/ suchou handrou prejdem obvod celého skla, kde ostala voda a pre istotu pár krat strieknem clin na okno a vyleštim už len papierovymi obruskami a idem na vonkajšiu stranu, tam sú parapety aj rámy vždy špinavsie. Poslednú dobu som sa naučila do vody pridávať aj vrchnacik octu, mám pocit, že sú lesklejšie😊
pretrem handrou s pripravkom na riad, eko
potom pretriem karcherom s okenou najviac sa mi osvedčil z lidla
a karcherom na čistenie okien stiahnem
uprimne ako mám umyvam častejšie a ako totalna bleskovka a nie som hotová na konci
strojom na okna, kupila som si ho v lidli a do rozprasovaca si zarabam jarovu vodu
ja mam taky ten modry mikrovlaknovy draplavy navlek na ruku - umyva len s horucou vodou,bez jaru, treba okno potom nasucho utriet, ma naozaj vyhodu v tom, ze ani po dazdoch a od cesty sa sklo ani ramy nezanasaju spinou
Liehom 🙂
@kukulienka999 jeeeej takto som to musela vzdy u nasich cistit, asi mam z toho doteraz nejaky blok.. sebe okna umyvam velmi rychlo: horucou jarovou vodou ramy aj sklo naraz, na sklo nastriekam okenu a zotriem "karcherom" z lidla .. za necelu hodku mam 4 miestnosti (z toho 2 balkony) :D :D
Tepla voda plus jar umyjem, potom nastriekam clinom a vylestim novinami do sucha
Destilovanou vodou, žiadna chémia, nastiekať, rozotrieť , vysať ručným vysávačom na vodu a vyutierať do sucha kuchynskou utierkou. Takto to robíme už roky a sklá krásne umyté. Rámy , parapety jarovou vodou a handrou.
@radkaradix ja bývam na Záhorí, tuto je strašne piesková zem...keď nemumyvam extra rámy a skla, tak cítim,ako ten piesok škrípe o sklo, keď prechádzam stierkou🙈 a to ja neznášam, tak radšej mením vodu a mám aj extra handry 😊
@duracellko dala by si prosim link alebo foto aky je to navlek? Este som o takej handre na okno nepocula. Vdaka
urcite to poznas, taka rukavica - vrecko bielomodro pruhovane, aj biele dakedy boli, nieco ako svedske utierky ale draplavejsie, aj vanu, ked umyjem, tak sa tak nezanesie, tie mikrovlakna odstrania najdrobnejsie ciastocky spiny, takze nova spina stecie a nenalepi sa
Ja šampónom na vlasy

Tepla voda + ocot (len odhadom) klasickou handrickou a na sucho bavlnenou plienkou. Toť vsjo 🙂