Čo nechať v zariadenom byte, ktorý budem prenajímať?
Dostala som sa k menšiemu bytu čo bol obývaný a teda chcela by som ho prenajímať do budúcna ako zariadený lebo aj tak spotrebiče a zariadenie z neho nemám kde dať. A chcem sa opýtať čo mám nechať v ňom? Kúpeľňa je menšia, teda tam ostane len pevná súčasť bytu teda sprchovací kút a wc, ak nájomca bude chcieť nejakú malú poličku za 20-30eur kúpi si podľa seba, tá pôvodná pochromovaná už nevyzerala najlepšie a vyhodila som ju. Chodba je tiež menšia, teda tam ostane len vešiak. Potom je vstavaná skriňa čo ostane, nechám taktiež práčku, chladničku, varnú dosku. Nechať aj nejaké taniere a hrnčeky alebo nie? Potom je tam taká obývacia stena tu nechám, rovnako stôl a stoličky. A ešte je tam posteľ pomerne nová. Nechať tam aj matrac? Ďakujem
Osobne keď som bývala v podnájme, tak som bola rada, že tam bolo všetko potrebné zariadenie vrátane kuchynských spotrebičov a vybavenia (taniere, poháre, hrnce...), aj keď čosi som mala aj svoje. A aj to pri odsťahovaní som mala čo robiť a sťahovať. Jediné väčšie čo som si do podnájmu kúpila, bola posteľ pre dcéru a 2 menšie komody.
Ale asi každému vyhovuje niečo iné, ale za mňa podnájom-zariadený a dostatočne vybavený.
@anonym_autor hlavne nekupuj nic drahe. Z vlastnej skusenosti, znicia ti to. Nechaj tam to, co tam je, odnes to, coho by bola skoda alebo mas k tomu citovy vztah a ostane nechaj na nich.
Nechaj tam vsetko co pises, vratane matracov aj vybavenie kuchyne, v nasej rodine prenajimame byty traja a vsetci mame komplet vybavenu kuchynu vratane riadu a pod. Najomnici su spokojni.
Ked to nemas kde dat, tak to tam nechaj. Ked sa znici nebude ziadna velka skoda, leba asi by si to tiez len vyhodila
Nechaj tam vsetko co pises, vratane matracov aj vybavenie kuchyne, v nasej rodine prenajimame byty traja a vsetci mame komplet vybavenu kuchynu vratane riadu a pod. Najomnici su spokojni.
@anonym_67c771 tak aj rozmýšľam že nejaký základ nechám, zase je to menší byt a aj kuchyňa tak nechcem nechať zbytočne veľa keby si nájomníci chceli doniesť vlastné nech im to nezavadzia, ale nejakých pár tanierov, pár hrnčekov, nejaké 3 hrnce rôznej veľkosti, jednu panvicu nechám, nech proste aspoň nejaký základ je.
Nechala by som všetko z vymenovaného.
Ked som si ja prenajimala nechali mi vsetko okrem hrncov/tanierov/riadu. My prenajimame a nechali sme komplet vsetko. Este aj kavovar a vsetko kuchynske vybavenie. Matrace sme dali vycistit a kupili na ne uplne nove tie navleky.
@anonym_67c771 tak aj rozmýšľam že nejaký základ nechám, zase je to menší byt a aj kuchyňa tak nechcem nechať zbytočne veľa keby si nájomníci chceli doniesť vlastné nech im to nezavadzia, ale nejakých pár tanierov, pár hrnčekov, nejaké 3 hrnce rôznej veľkosti, jednu panvicu nechám, nech proste aspoň nejaký základ je.
@anonym_autor co by im zavadzalo? Hladali by nezariadeny
oni ti povedia ak daco nechcu. Mne sa stalo dvakrat, ze nechceli postele, manzelska postel a dve klasicke. Skoro mi slza vysla kym som zorganizovala rozmontovanie a odvoz. Iny zas nechceli koberce a dalsi obrovsku sedacku do U 🙂
Matrace treba, aj riad, panvice, nejake pribory, rychlovarnu kanvicu. Občas niekto povie že má napr. svoje riady, ale z mojej skúsenosti je to skôr vynimka. Ja nechávam v bytoch aj mikrovlnku, lozkoviny, deky, metlu, mop s vedierkom, čističe, jar, hubky, odkvapkavac, krajaciu dosku, tacku, sušič na prádlo, toaletak... taký základ, čo si myslím že sa im zíde.
A nezabudni si pýtať kauciu. Prajem stastnu ruku pri vybere.
Vždy je byt vybavený práčkou, kuchynskou linkou so spotrebičmi, vešiakovou stenou v zádverí. V kúpeľni je práčka, poličky v sprchovom kúte. Inak nič. Nie je to hotel, ale byt na dlhodobý prenájom. Nájomníci si ho zariadia podľa vlastných predstáv. A eliminujem špekulantov, ktorí po 2 mesiacoch chcú ukončiť nájom. Zároveň však prídeš o záujemcov, ktorí chcú byt zariadený. Takže je to na Tvojom zvážení.
@anonym_autor ja som nechala úplne všetko. Najprv som sa dohodla s nájomníčkou, popytala sa jej či sa jej veci zídu alebo ich vypracem a veru bola rada aj za kompletné kuchynské vybavenie, sušiak na prádlo, metly, matrace, paplony, no úplne vsetko. V byte som najprv bývala ja sama, tie veci mali tak rok, takže všetko vo výbornom stave
@anonym_autor vsetko spominane som nechala. Okrem riadu. Niektori nechceli ani postel ani matrace. Nechala.som aj zavesy, Jeden kobercek. Dokonca aj kavovar.
@anonym_autor
My sme nechali absolutely vsetko + este viac isli sme do noveho tak sme sa vsetkeko zbavili hrnce pribory obrazy na stenach este aj kecup v ladnicke...su ludia ci pridu na vymenny pobyt s nicim, vemi dobre, draho sa to prenajima.
prenajimam so vsetkym - riady, kos na pradlo, zehlicka....

Nábytok a bielu techniku áno, predmety nie. Takže všetko čo si vymenovala, okrem kuchynského riadu a matracov