Čo používate na vykôstkovanie višní?
Maminky prosím radu, čo používate na vykôstkovanie višní? Môžete prosím pridať tip alebo link na dobrý vykôstkovač? Ďakujem.
Rukavice a prsty
Kovovou slamkou to robim 😀
Odkôstkovač. Môj to robí parádne.
Otvor flasu vina. Treba vypit. Potom cisnku paicku na jedlo. Poloz visnu na hrdlo a prepichni palickou. Kostka spadne do flase. Minium bordelu. Vcera som tak urobila 3 kg. Trvali mi to hodku a pol. Bohuzial flasu prazdnu som mala doma😀
https://www.kinekus.sk/odkostkovac-ceresni-1960...
Takýto podobný mám, dosť rýchlo to viem robiť. Ale privítala by som niečo elektrické.
https://www.kinekus.sk/odkostkovac-ceresni-1960...
Takýto podobný mám, dosť rýchlo to viem robiť. Ale privítala by som niečo elektrické.
@aurelia2000 nie je síce elektrický, ale ja som s ním veľmi spokojná. Parádne to ide. Za chvíľu mám odkôstkované a nič zašpinené.
@aurelia2000 nie je síce elektrický, ale ja som s ním veľmi spokojná. Parádne to ide. Za chvíľu mám odkôstkované a nič zašpinené.
@koniarova aj zavarane idu dobre?
@koniarova tento máme aj my, tiež môžem len odporučiť
Ruky
Otvor flasu vina. Treba vypit. Potom cisnku paicku na jedlo. Poloz visnu na hrdlo a prepichni palickou. Kostka spadne do flase. Minium bordelu. Vcera som tak urobila 3 kg. Trvali mi to hodku a pol. Bohuzial flasu prazdnu som mala doma😀
@mimi852021 tento spôsob sa mi páči, hlavne ten začiatok 😆 len neviem, či by som sa potom tou paličkou vôbec trafila do tej višne 😆
@koniarova Ďakujem za tip, veru si ho kúpim. "Odberateľov" na višňový džem a štrúdle 😋 mám dosť. Našťastie na robenie visnovej šťavy netreba odkostkovat, to hodim cely kýbeľ (umytych) do lisu😁
@koniarova Ďakujem za tip, veru si ho kúpim. "Odberateľov" na višňový džem a štrúdle 😋 mám dosť. Našťastie na robenie visnovej šťavy netreba odkostkovat, to hodim cely kýbeľ (umytych) do lisu😁
@aurelia2000 ale kupuj konkrétne tento Tescoma. Mala som viaceré a neboli tak dobré.
@koniarova
@aurelia2000 ja mam ten tescoma uz 20r ide to dobre.ale treba to tam davat po jednej ceresni.sem tam sa stane ze kostka ostane aj v ceresni ze neprepadne dolu.idu dobre aj zavarane
@koniarova
@aurelia2000 ja mam ten tescoma uz 20r ide to dobre.ale treba to tam davat po jednej ceresni.sem tam sa stane ze kostka ostane aj v ceresni ze neprepadne dolu.idu dobre aj zavarane
@malinovka333 presne. Aj ja dávam po jednej. To som zabudla spomenúť.
mne najlepsie funguje nozik maly poriadne ostry a ruky... proste najrychlejsie. Skusala som uz kadeco, a popravde odkostkovac sa mi nechcelo kupovat, kvoli fakt par pouzitiam kazdy rok :D
@mimi852021 inak toto si viem predstavit ako zabavnu aktiivtu na nejaku dospelacku party.. zavolam na posedenie susedov a dostanu po flaske a palicke :DDD pojde to rychlejsie

vyskusala som kadejake odkostkovaca a aj tak to ide najlepsie rucne