icon

Čo robiť, keď sa odlupuje farba v teplovzdušnej fritéze?

simik411
15. jan 2025

Ahoj, prosím vás ak sa mi odlupila farba v mise vo friteze je nejaká možnosť to opraviť alebo teda je nejaký spôsob ako ju ďalej používať? Všetko funguje až na tú farbu blbu..Asi by som to bez tej farby nemohla používať, že? A keby na to položím inu misu čiernu sú rôzne nadstavce ktoré sa dajú vložiť do tej misu s ruckou to je asi blbosť tiež 😒? Unika z toho niečo škodlivé ? Čo mám vyhodiť celú fritezu keď k nej nie sú náhradné diely? Nemá niekto skúsenosť. Ďakujem

stellarstar
15. jan 2025

Kúp si do nej silikónovú formu

motyl321
15. jan 2025

Aj mne sa to stalo a kupila som silikonovu formu do teplov.fritezy v Lidli ale videla som podobnu aj v Tescu. Mohlo by sa podla mna bez toho nieco uvolnovat, tak pre istotu. Este som to ale neskusala odvtedy 🙂

simik411
autor
15. jan 2025

@stellarstar no to som myslela ze sú náhradné misy aj silikónové, ja len sa bojím či sa z toho olupeneho nebude do jedla ,,vyparovat,, unikat proste cí to je bezpečné takto riešiť, že len piecť nad tým akoby.. jedlo sa toho nedotýka lebo nad tou hlavnou misou mám ešte také sito kde ide to jedlo priamo.. ľúto mi je vyhodiť to ,keby tak viem že to není nič škodlivé 😒

simik411
autor
15. jan 2025

@motyl321 mýslis že teda so silikonom sa nebude uvoľňovať? 😅 Vypary nejaké alebo coo hah

heln
15. jan 2025

@simik411 a nie je este v zaruke? zeby si sla reklamovat. aj ked mozu povedat, ze to bolo mechanicke poskodenie, ale mohla to byt ak vyrobna vada.

simik411
autor
15. jan 2025

@heln nieee už sa ani nevyrába tento model mám ju už asi 5r posledné 3r kvôli tomu stala, rada by som používala ale nejak sa bojím či z toho neunika niečo škodlivé, prekryť to je najmenšej silikón aj formy sú aj papierove také krabice len furt myslím že keď to je v teple s tým jedlom či vzduchom sa neprenáša nieco.. je to spolu uzavreté proste vždy s tým jedlom či nad tým či pod tým, ale je 🤔možno je to blbosť a môžem kľudne takto používať, asi čakám že sa ozve niekto kto sa vyzná v takom niečom 😅

simik411
autor
15. jan 2025

@andreakotesova áno áno ja poznám spôsoby ako sa toho nedotykat ako píšem vyššie. Len furt myslím či to aj tak neškodí na jedlo proste. .. neviem sama možno blbosť ak sa nedotýka , ale možno ozaj nie je zdravé to zohrievať preto hľadám odpoveď či nemá niekto priamo skúsenosti s tým a riešil to tiež 😅

rozculena
15. jan 2025

daj papier na pečenie alebo alobal

motyl321
Autor odpoveď zmazal
motyl321
16. jan 2025

@simik411 Co viem, tak len pri priamom styku s potravinou, ale nie som expert 🙂 Ale nepoužívame ju veľmi často. Davala som tam doteraz papier na pečenie, alobal vraj nie je dobrý.

simik411
autor
16. jan 2025

@motyl321 oki tak budem používať objednala som tu silikónovú formu na to..