icon

Čo robiť pri výpadku elektriny? Tipy a rady

22. nov 2024

Čo robíte v prípade že vypadne elektrina? Som zvedavá hlavne na odpovede starších ročníkov (prípade činnosť vašich rodičov) a tých čo bývajú malých dedinách ....komu voláte? Od koho si pýtate radu?

Strana
z2
niekto2hy
23. nov 2024

Treba volat.

andri7
23. nov 2024

Volám na poruchovú linku. Ak je výpadok planovaný, alebo už nahlasený a vedia o ňom, automatická hláška mi povie lokality, kde sú výpadky a zvyknú dodať aj informaciu o odstraňovaní.
Raz sme boli bez prúdu tri dni. Nával snehu potrhal vedenie. To bola romantika 😂😂
Ohrievali sme sa sviečkami a ešteže máme plynový sporák. Varili sme 😂 Nekúrili sme, lebo plynový kotol potrebuje elektrinu.
Nejako sa nám podarilo udržať v dome asi 17°

kathhii
23. nov 2024

Nič, na streche máme fotovoltiku a v dome je batéria ako záložný zdroj, čiže sa to len samé prepne...
Keď sme to nemali pozreli sme ako to vyzerá inde, či je porucha iba u nás alebo na celej ulici... Nikdy som nikde nevolala, na SSD vidia poruchy...

majorek
23. nov 2024

Starsia generacia stym vtedy nerobila nic😀Aby sa nenudili plietli kosiky a robeli deti,preto ich bolo tolko🤣🤣🤣Mozno by to pomohlo aj v tejto dobe keby kazdy druhy vecer vypli prud 🤔

priscilla07
25. nov 2024

Zapalim sviečku, zahráme si karty alebo aj ine prolife aktivity.....

slavomirslavo
3. nov 2025

my mame časte odstavky elektriny a vtedy sme chodili s deťmi rodičom už keď rodičia nie su a minulu zimu bol vypadok tri dni tak sme si požičali elektrocentralu kôli kúreniu ... odtialto sme požičiavali https://www.pozicovna-dieselagregatov.sk/ snaď už to nadobro opravia

anonym_830f9e
3. nov 2025

nám príde avízo od ZSE, že je výpadok a dokedy asi bude, ale my máme aj batériu, nás to nepoloží, fičime ďalej, ak by sms nechodila, ani nevieme

Strana
z2