Čo robiť pri výpadku elektriny? Tipy a rady
Čo robíte v prípade že vypadne elektrina? Som zvedavá hlavne na odpovede starších ročníkov (prípade činnosť vašich rodičov) a tých čo bývajú malých dedinách ....komu voláte? Od koho si pýtate radu?
Volám na poruchovú linku. Ak je výpadok planovaný, alebo už nahlasený a vedia o ňom, automatická hláška mi povie lokality, kde sú výpadky a zvyknú dodať aj informaciu o odstraňovaní.
Raz sme boli bez prúdu tri dni. Nával snehu potrhal vedenie. To bola romantika 😂😂
Ohrievali sme sa sviečkami a ešteže máme plynový sporák. Varili sme 😂 Nekúrili sme, lebo plynový kotol potrebuje elektrinu.
Nejako sa nám podarilo udržať v dome asi 17°
Nič, na streche máme fotovoltiku a v dome je batéria ako záložný zdroj, čiže sa to len samé prepne...
Keď sme to nemali pozreli sme ako to vyzerá inde, či je porucha iba u nás alebo na celej ulici... Nikdy som nikde nevolala, na SSD vidia poruchy...
Starsia generacia stym vtedy nerobila nic😀Aby sa nenudili plietli kosiky a robeli deti,preto ich bolo tolko🤣🤣🤣Mozno by to pomohlo aj v tejto dobe keby kazdy druhy vecer vypli prud 🤔
Zapalim sviečku, zahráme si karty alebo aj ine prolife aktivity.....
my mame časte odstavky elektriny a vtedy sme chodili s deťmi rodičom už keď rodičia nie su a minulu zimu bol vypadok tri dni tak sme si požičali elektrocentralu kôli kúreniu ... odtialto sme požičiavali https://www.pozicovna-dieselagregatov.sk/ snaď už to nadobro opravia
nám príde avízo od ZSE, že je výpadok a dokedy asi bude, ale my máme aj batériu, nás to nepoloží, fičime ďalej, ak by sms nechodila, ani nevieme

Treba volat.