icon

Čo zasadiť do predzáhradky?

3. mar 2023

Ahojte, keďže už pomaly sa otepľuje rozmýšľam ako spraviť predzáhradku a čo tam zasadiť. Na jeseň som sadila krokusy narcisy a tulipány. Teraz mi vychádzajú, krokusy už aj kvitnú. Na jar a cez leto od cca 10tej až do večera tam páli slnko. Skúšala som lalie a kalu, no slnko ich spálilo. Čo by som mohla zasadiť aká kvetina má rada slnko?

Strana
z2
zuzzkka
3. mar 2023

@zuzudrnda moj sen toto, studujem si uz 2 roky, zatial mam len taky maly zahonik, ale postupne pridavam

zuzudrnda
4. mar 2023

@zuzzkka úplne rovnako. Je to skvelý relax🌷💚

cacianka
12. mar 2023

Tie cibule 30.6. výber, v septembri - novembri zasad bližšie ku kraju kde chodíte, hneď na jar ti urobia radosť. A kľudne ich daj ku sebe na 3-5 CM, také hniezda, kvety viac vyniknú ako takto na riedko ako elektrické stĺpy. Kľudne aj pomiesaj s tulipány narcisy, budeš mať ako jednu perinu jarných kvetov..
Trvalky zasaď 3- 5 koreňov rovnaké, aby vynikli, 1 koreň sa stratí. A kým to podrastie a vyplní plochu, vysievaj letničky, vzadu väčšie, a postupne dopredu menšie.
Zajdi do knižnice a prelistuj si časopisy, napr záhradkár, bývajú tam typy a podľa orientácie si vyber čo sa ti páči..
Zlatý dážď si odstrihni 5- 10 konarikov a len zapichni, rastie ako burina.
Budlea tiež, za 2- 3 roky bude velika.

Strana
z2