Čo znamená táto chyba po zapnutí na LG práčke?
Neviem kde mam navod prosim poradte co to znamena

Nie je to ze je zapnuta detska zamka??
Ahoj, kód tcl znamená, že ti práčka hlási aby si vyčistila bubon, teda zapla ten program “čistenie bubna”. Kúp nejaký čistič práčky a postupuj podľa pokynov 🙂 Nám sa to zvykne pravidelne opakovať na tejto lg práčke.
Nižšie pridávam link, kde nájdeš pár info:
https://washerhouse.com/sk/oshibka-tcl-sm-lg/
Cl viem ze je detska poistka ale ja viem robit vsetko cize to je nieco ine ..
@ivkav5 dakujem idem teda googlit
@ivkav5 co pouzivate na cistenie bubna?
Nebojte sa, ono to nie je žiadna vada ani chyba, len teda kódik, ktorý sa rozsvieti ak je potrebné čistenie. Ak máte takú práčku, ktorá má aj ThinQ funkciu a dá sa pripojiť cez telefón, tak si stiahnite appku LG ThinQ. Odporúčam fakt 🙂 tam vám budú chodiť upozornenia, presne práve keď ju bude treba prečistiť alebo napr. aj keď skončí prací cyklus a podobne.
Ja používam väčšinou toto od Sanytolu alebo Lanzy, teraz mám ale nejaký taliansky (dostala som ako dar k parfémom do prania 😂). Tento od sanytolu je super, použite presne podľa návodu, akurát zapnite prací cyklus “Čistenie bubna”, ktorý je špeciálne na to 🙂
tcl je vyzva na cistenie - ja davam klasicke cistiace prostriedky na to urcene, co kupis v kazdej drogerii, cistic pracky.
nalejes to do zasuvky tam, kam praci prostriedok a spustis program cistenie (podrzis na 3 sekundy to druhe tlacidlo zlava, cistenie, a zapnes pracku, ten program trva cca 1h12min)
Dobrý deň, neodteka mi voda z práčky aj keď je vyčistená aj všetky sitka. Viete mi poradiť kde môže byť chyba?
@aneta5256 to moze byt chyba cerpadla, urcite volaj servis
Prosim Vas otazocka, chybu vyhadzovalo ja som dala oprat az potom som zistila ze mam vycistit bubon.. ale ked som doprala tak teraz ked zapnem pracku uz mi to neukazuje mozem ten bubon daj aj tak vycistit?
Môžeš. Je dobré raz za čas prečistiť, aj keď ti to nehlási
To je orientacna info,len nech vies ze uz treba cim skor vycistit..ale prat mozes normalne
Neukazuje, lebo prebehol cyklus prania, ale ono sa to asi o chvilu zobrazi aj tak, kazdopadne to “tcl” nie je chybova hlaska, to je len pripomienka 🙂 na cistenie.
To ma pracka tak automaticky v sebe nastavene, ze po prebehnuti urciteho poctu pracich cyklov vypise hlasku na cistenie, ziadna velka veda.
Kludne bubon vycisti 🙂 ja ho davam cistit aj sama bez tejto hlasky, ked periem po letnych vyletoch obcas nieco extra spinave, alebo pred zimnou sezonou periem pol roka odlozene bundy, tak vtedy aj precistim bubon, aj bez tejto hlasky.
Prat ale kludne mozes, nic extra sa nestane, len ti proste pracka pripomina cistenie.

Pozrite si cez google chybove hlasky k jednotlivym prackam