Cvrčky na záhrade
Ahojte.na zahrade sa nam udomacili cvrčky.a dost to otravuje.ako sa ich zbavit? ďakujem za kazdu radu
Mňa to cvrlikanie uspáva a ukľudňuje. Lepšie ako TV a hudba.
@paradajkova ako sa zadava prispevok do kategorie? ja to nikdy nerobim, Vzdy len dam novy prispevok a on sa bud automaticky zaradi alebo admin zaradi.
Aj my mame v zahrade cvrcky a rozculuju ma iba pocas pms 🤣robia kvalitny curbes,ale nenapadlo ma vyhanat ich.
@paradajkova do ziadnej kategorie eko zivot som nic nezadavala.este aj nazov mi zmenili.a uz ma nebavi citat mudre komentare.minuly rok mi znicili urodu ale vidno,ze tu nik nepestuje a nemaju sajnu coho su cvrcky schopne.
@autorka Pestujeme a mame aj urodu a ano niekedy nejaku cast z nej, nejaky “skodca znici”, ale nikdy nie celu, ani nenapadaju vsetky typy rastlin, takze ak jeden rok nieco nemame, lebo to pozral cvcok/slimak/chrust/… nic sa nestane. Stale je kopec niecoho ineho.
@andreatytler najdes si forum(cez zoznam for), ku ktoremu si myslis ze prispevok patri a tam hore vpravo kliknes pridaj diskusiu, potom bude v tom fore v ktorom chces.
- autorka, toto radim pouzit aj tebe, ked najdes spravne forum, mozno ti ho automaticky nezaradi niekde, kde prispevok nedava ziadny zmysel
Tak toto je top téma po lovení duchov na testoch 🤣 Ako by si ich chcela zabiť? Čo si myslíš, že žijú len u teba v záhrade 24 hodín denne? Zabiješ jedného, priskočí ďalších 10 z okolia. Asi si veľký pozor na prirodovede nedávala súdiac podľa toho, že ano nevieš, čo je agama. V dome na záhrade nám bežne žerie úrodu slimák. Všetko hrozno a ríbezle nám zožrali škorce. A to máme psa, ktorý ich plaší. Každú noc štekajú na ulici psi, o jeleňoch v ruji za plotom ani nevravím a komáre od potôčika a hady sú len zlatou bodkou na záver. Máme aj byt a na piatom poschodí počujem cvrčky cele leto, o páriacich sa mačkách ani nevravím, to som chcela volať minule políciu, že niekto niekoho vraždí kým som zistila, že sú to mačky. Sorry, ale jediná možnosť je umelý trávnik bez rastlín, stromov a kvetov alebo zabedniť celý pozemok sklom 🙈. Akú otázku si dala, také odpovede tu máš.
@lalenka33 Podla mna ani umely travnik nepomoze. Bude pocut cvrckov od susedovej zahrady... ak teda nebyva niekde na samote.
@paradajkova Dakujem
A keď ti začne muž chrápať? Tak použiješ postrek či ho odstrániš mechanicky?
To s tou úrodou preháňaš a tak trochu klameš 😏 Keďže si napísala že nevieš zaspať pri tom zvuku 🙂
@chupakabra 😁🤣postrek na muža proti chrapaniu 🤣. (Z chuti ,,do kolien" smiech.)
treba vyliat záhradu betonom. Potom sa cvrčkou zbavíš navždy.