icon

Dá sa pretapetovať len pracovná doska v kuchyni?

ku_uk
19. okt 2025

Dával si niekto z vás pretapetovat kuchynskú linku? Máte pretapetovanu aj pracovnú dosku alebo len skrinky? Ja b som chcela len pracovnú dosku pretapetovat, slinky mame biele lesklé, ale doska sa mi nepaci, ale nechcem ju meniť, Dá sa to? Ďakujem

tundra
19. okt 2025

@ku_uk nebolo by lepsie vymenit pracovnu dosku?
Neviem si predstavit,kolko by ta tapeta vydrzala...

ku_uk
autor
19. okt 2025
@tundra

@ku_uk nebolo by lepsie vymenit pracovnu dosku?
Neviem si predstavit,kolko by ta tapeta vydrzala...

@tundra myslím, že by ma to napadlo aj bez teba 😁 bolo, ale je to na chalupe a nechcem tam vrážať veľa peňazí

denkabemommy
19. okt 2025
@ku_uk

@tundra myslím, že by ma to napadlo aj bez teba 😁 bolo, ale je to na chalupe a nechcem tam vrážať veľa peňazí

@ku_uk lacné pracovne dosky zozenieš v random obchode ako OBI, IKEA, JYSK,… tapeta ti tam dlho nevydrží, stačí malý zárez nožom -keď padne alebo bude niekto odkrajovať chlieb bez podložky a už sa bude odlepovať.

tundra
19. okt 2025
@ku_uk

@ku_uk ved v pohode,tapeta je ok,pokial ju nebudes pouzivat.
Pozri sem:
Tipy profesionálov- blog o bývaní, záhrade a rekonštrukcii- Merkury Market https://share.google/Y35cohdLz2THxDMUw

ku_uk
autor
19. okt 2025
@denkabemommy

@ku_uk lacné pracovne dosky zozenieš v random obchode ako OBI, IKEA, JYSK,… tapeta ti tam dlho nevydrží, stačí malý zárez nožom -keď padne alebo bude niekto odkrajovať chlieb bez podložky a už sa bude odlepovať.

@denkabemommy našla som aj tvrdené fólie že existuju originál na dosky, tam by som nedala klasickú tenkú , akurát ja to neviem robiť tak hľadám kontakt a skúsenosti, kto to už robil alebo vie o niekom 😊

anonym_cd18bc
19. okt 2025

Skôr by som pozrela bazos alebo ci niekto nepodaruje nejakú schopnu
Lebo tá tapeta/fólia to je na chvíľu

anonym_6a0c6f
19. okt 2025
@ku_uk

@denkabemommy našla som aj tvrdené fólie že existuju originál na dosky, tam by som nedala klasickú tenkú , akurát ja to neviem robiť tak hľadám kontakt a skúsenosti, kto to už robil alebo vie o niekom 😊

@ku_uk môžeš, som videla tisíc videí na insta. Ak máš pozri si videá

ku_uk
autor
19. okt 2025
@anonym_cd18bc

Skôr by som pozrela bazos alebo ci niekto nepodaruje nejakú schopnu
Lebo tá tapeta/fólia to je na chvíľu

@anonym_cd18bc nechcem meniť🙂 to nevadí, my tam nevarime, grilujeme a varíme 99% vonku v zimnom domčeku. Toto je cisto na kavu, caj a raňajky priestor, občas kolac zvrtnem

tundra
19. okt 2025
@ku_uk

@anonym_cd18bc nechcem meniť🙂 to nevadí, my tam nevarime, grilujeme a varíme 99% vonku v zimnom domčeku. Toto je cisto na kavu, caj a raňajky priestor, občas kolac zvrtnem

@ku_uk trosku som googlil a su folie aj na kuchynske dosky.Maju celkom dobre recenzie...
Pozri tu:
https://www.resimdo.de/shop/anwendung/kueche/ar...

euka210
19. okt 2025
@ku_uk

@ku_uk nevie akoze chlap olepit tapetou linku?

svetlonos
19. okt 2025
@euka210

@ku_uk nevie akoze chlap olepit tapetou linku?

@euka210
uz si to niejedy robila? Moj muz ano, pred 5 rokmi. Kalax a trofast z ikei, vybrala som foliu a on to lepil. Vtedy bol este motivovany 😁, nabytok do dedskej izby pre prve dieta.
Potom povedal, ze ak by to nahodou casom nechceli, da si to do kancelarie, take mentilivo rurove pruzky 😄. Bola to riadna prplačka.
A to je zrucny, sikovny, o. i. aj ikea juchyňu poskladal uplne sam, zapojil syfon aj xy inych veci porobil. Ake povedak, ze toto uz nehrozi 😁.
Nie je to az take easy, pokial so ma byt poriadne.

viestta
19. okt 2025
@ku_uk

@ku_uk v OBI alebo v Hornbachu kupis samolepiace folie na pracovne dosky, su hrubsie a odolnejsie ako bezne samolepiace tapety. Ci to bude drzat a dobre vyzerat zavisi od preciznosti s akou ju prilepite

euka210
19. okt 2025
@svetlonos

@euka210
uz si to niejedy robila? Moj muz ano, pred 5 rokmi. Kalax a trofast z ikei, vybrala som foliu a on to lepil. Vtedy bol este motivovany 😁, nabytok do dedskej izby pre prve dieta.
Potom povedal, ze ak by to nahodou casom nechceli, da si to do kancelarie, take mentilivo rurove pruzky 😄. Bola to riadna prplačka.
A to je zrucny, sikovny, o. i. aj ikea juchyňu poskladal uplne sam, zapojil syfon aj xy inych veci porobil. Ake povedak, ze toto uz nehrozi 😁.
Nie je to az take easy, pokial so ma byt poriadne.

@svetlonos presne toto nie, ale moj olepil skrinky a policky, pomahala som mu s tym, do kuchyne dal novu pracovnu dosku, drez, vsetko vyrezal, olepil. Asi mam stastie na sikovneho manzela, lebo urobi vsetko co si zmyslim...aj skrinu na mieru podla mojej predstavy.

evansova
20. okt 2025

@ku_uk To nie je dobrý nápad, tá tapeta tam prežije chvíľu. Lepšie by bolo investovať do novej dosky, alebo nechať tak.

mamka34
20. okt 2025

@ku_uk akej farby máte dosku by by ste chceli? Moja mamina rekonštruuje veľa vecí, opýtam sa, či niečo také robila. Sú aj špeciálne farby.

margotka17
20. okt 2025
@ku_uk

@ku_uk skús sa spýtať v Obi, Hornbachu možno ti budu vedieť poradiť. Veď ak tam nevaris, len na také kavickovanie či minútky, tak snáď vydrží aj tá hrubšia tapeta. Možno v kuchynských štúdiách majú v ponuke aj tapety, zajdi sa spýtať.

ku_uk
autor
21. okt 2025
@mamka34

@ku_uk akej farby máte dosku by by ste chceli? Moja mamina rekonštruuje veľa vecí, opýtam sa, či niečo také robila. Sú aj špeciálne farby.

@mamka34 mame takú neidentifikovateľnú sedu ako antracit, ja by som chcela nejakú svetlejšiu farbu skôr do krémová, skrinky sú biele

maya_hi
22. okt 2025

@ku_uk ano dá. Ja mám tiež na záhradnej chatke skrinku, ktorá plní úlohu linky. Dala som tam lesklú vzorovanú (mramorovú) tapetu. Ak by sa stala menšia nehoda nebude to vidieť. Na tieto účely to stačí 😊

martin96321
22. okt 2025
@ku_uk

@ku_uk Ano su specialne tvrdene na pracovne dosky. HPL folie. Ale je to hruby material cca 1-1,5 mm a neurobis to sama. Potrebujes dosku demontovat,odniest k niekomu kto ma lis aby to urobil,a nieje lacna. Niekedy drahsia nez nova doska.