Dá sa tento kohútik ešte vyčistiť?

Nie, to už je zhrdzavene, ale môžeš kúpiť samostatnú vytokovu rurmu v obchode s inštalatérske materialom
Je na ňom zničená povrchová chrómová úprava. Kúp novú odtokovú rúru, alebo vymeň celý kohút.
dnes pri rekontrukciach vyhadzuju este dobre baterie. Spytaj sa znamych, co rekonstruuju byt, zober si staru bateriu od nich a toto vyhod. Pripadne ci nie je na avizo v sekcii darujem. V akcii kupis peknu bateriu (aj Lidl obcas ma) aj za 10 eur.
tiez si myslim, ze to ani nie je spinave, ako proste poskodene, takze v tomto pripade by som radsej volila kupu novej baterie
Kto nema peniaze na rozhadzovanie, znamy co robi v komunalnych sluzbach hovoril, ze nie je normalne, co ludia vyhadzuju, co vozia v stavebnom kontajneri zo stavieb a rekonstrukcii. Velakrat nieco berie domov, opravi to a je to ako nove. Skamarat sa s niekym odtial, skoc sa tam spytat a najdes tam asi kopec uzitocnych veci. 🙂
@miriam11 ako sa volaju?
Ak je zodrata povrchová úprava, žiadne prípravky to nevycistia, lebo špina to nie je. Je to základ tej trubky.
Alebo myslíš že je medená a chces ju vyleštit ?
Ako dlho tam je a aka bola predtým ? Podľa typu tých plastových kohútikov ide o veľmi starý druh a je to zodraté, zničené. Vymeniť
Pozor len, pri novych bateriach Ti uz nemusi sediet ten rozmer do steny, ono sa to menilo, mame cca 27 rocny dom a tiez je tam iny rozmer, ako je teraz bezne v predaji. Tak kebyze ides kupovat novu, tak si to predtym odmeraj...
podla fotky je to zosuchana povrchova uprava, je to asi medena rurka, ktoru ti uz vidno. mozes cistit kolko chces, vzdy to bude taketo, kedze je to zodrate a nie spinave.

@autorka no ak to takto vyzerá zvonku, nechcem to vidieť zvnútra. Batéria stojí 30€ a namontovať si ju viem aj ja sama pokiaľ má vývod do steny ako tá tvoja, takže by som určite nestrácala čas jej čistením a určite by som toto nemala v kúpeľni. Možnosti sú lepšie ako toto čistiť a piť z toho vodu.