icon

Dá sa vypínaním kúrenia skutočne ušetriť?

18. dec 2024

Dobrý deň,dá sa na tom niečo ušetriť,keď manžel v bytovke každé ráno cca o 6:00 vypne kúrenie (na wc na hlavnom prívode) a zapína sa až poobede cca o 17:00? Merače máme na každom radiátore. Koľko zhruba percent sa dá takto ušetriť?

Strana
z2
rozculena
22. dec 2024

@evansova porovnávaš náklady so zálohami.
Nevieš,koľko im z tých 170 eur záloh vrátia

autor
24. dec 2024

Opakujem,mi ale nechceme ušetriť,aby sme menej platili,alebo aby nám vracali. Len nejako znížiť spotrebu,aby prestali na nás útočiť,že mi prekurujeme a oni na nás doplácajú. "Pre pokoj v bytovke" ako sa hovorí...

natalka13
24. dec 2024

Odkial susedia vedia ako mas nastavene radiatori? A co ich je do toho? Ak ti zakazu splachovat, tak co? Prisposobis sa im?
Neusetris, lebo na rozkurenie minies viac, akokeby si kurila 24h rovnako.

ekira1
26. dec 2024

Dobre, tak nie ušetriť, ale zbytočne nemíňať. By ma tiež zaujímalo, odkiaľ vedia koľko kúrite, chodia na kávu s teplomerom?

autor
26. dec 2024

Je to taká bytovka,kde mávame spoločné schôdze v práčovni a tam sa samozrejme okrem iného preberá aj spotreba,kto koľko minul,koľko má preplatok resp nedoplatok a podobne. Mi s tým problém nemáme,problém máme s tým,že majú pocit že na nás doplácajú. Myslím,že by to každému vadilo,keby mu susedia vytýkali že na neho doplácajú.

Strana
z2