icon

Dobrá a nie drahá prerábka kúpeľne

micusa2222
26. feb 2023
martul
26. feb 2023

@micusa2222 myslíte materiál alebo majstrov? Chcete vymeniť obklady, alebo stupačky, rozvody, dlažba, obklady, murovanie, potrebujete majstrov do BA alebo do Košíc,....z toho čo ste napísali, ťažko radiť.

jana_eyre_2
26. feb 2023

Keď som mala svoj prvý byt, kúpeľňa bola v pôvodnom stave, navyše po starom mládencovi.. na stene boli staré fialové a biele kachličky a na podlahe škareda zajdena žlto červena dlažba.. ja som nemala peniaze poriadne na nič, ale kúpeľňa je premna relax, nesmie byť skareda.. umývadlo, wc a vaňa boli len zájdene.. riadne som všetko vydrhla chemickými prípravkami a namaľovala som spary medzi kachličkami na bielo, urobila nový silikón okolo vane a umývadla, kúpila som samolepiacu borduru a tu som nalepila medzi fialovou a bielou časťou kachliciek.. na podlahu som kúpila farbu na radiátory, lebo tá keď uschne je lesklá a pevná.. najprv som to celé natrela na bielo a potom som si namiešala fialovú a urobila som šachovnicu na podlahe.. do troch dní som mala prerábku celú hotovú, kúpila som si nové zrkadlo, skrinku, umelý kvet, záves do vane a silnejšie bodové svetlo.. vizuálne to vyzeralo veľmi dobre, síce určite by to vyzeralo lepšie keby som dala urobit novú kúpeľňu, ale na to som proste nemala financie.. keď som byt predávala, kupujúcej sa najviac páčila kúpeľňa 😅 takže aj takto sa to da..
Škoda že to je tak dávno, vôbec neviem kde by som našla fotky z toho obdobia..

micusa2222
autor
26. feb 2023

@jana_eyre_2 dobrá si !

micusa2222
autor
26. feb 2023

@martul vymeniť podlahu, obklady,nové rozvody, všetko by som si kúpila,,,mne ide o tú prácu v BA..ďakujem...

canany
26. feb 2023

@micusa2222 ja tiez potrebujem prerobit kupelnu v BA, len nepoznam sikovnych majstrov, v poslednej dobe natrafim vzdy na horor a po poslednom malovani, sa uz bojim, na co natrafim, tak cakam, kedy sa kupelna uplne rozsype a budem donutena ist do toho.

anonymous87
26. feb 2023

My ideme teraz prerabat. Kupelna cca 5m2. Vysekat dlazbu, dat novu, bude sa menit dispozicia, cize premiestnit odpad na pracku, vanu. Novy zachod geberit, nova sanita. Ba, cca 9000€ (len praca nas vyjde okolo 4000€)

milanemila
26. feb 2023

@micusa2222 ja poznam sikovnych, ale nam idu robit 2 kupelne a iba praca je 6000e bez dph 🤦🏼‍♀️ s tym, ze je to novostavba, cize rozvody a vsetky tie veci “pod stenou” su spravene, ziadne buranie. Je to cena bez akehokolvek materialu. Ak chcete riesit to co pises, tak potrebujes aj vodara, obkladaca, pripadne maliara (ak nejde obklad az po strop) a este teoreticky nejakeho stolara (kt vyrobi skrinky atd). Na veciach co kupis sa da usetrit, len ta praca hlavne v BA nebude lacna. Idealne ak by ste si vedeli nieco spravit avojpomocne, napr. tie buracie prace ako odstranenie stareho obkladu, vane atd.

katica06
26. feb 2023

@micusa2222 naša kúpelňa bola katastrofa, vaňa bola deravá všade obytá emalová farba, umývadlo prasknuté, bez zásuvky s jedným nimi svetlom, zárubňa poskodená dvere sa nedali zatvoriť, obkladačky biele so socíka, gro popukané, dlažba-malé modré kachličky, kryvo položené, stála voda, bez kúrenia, mini okno nad umývadlom. Chcela som dať aj práčku ale ani miesto nebolo. Všetko sme si s mužom robili až na vodu a elektrinu sami. Všetko lepené v cemente, ťažko sa sekalo. Návrh novej som si spravila sama. Za týždeň sme boli hotový, a hlavne spokojný s výsledkom.

makica
26. feb 2023

Ja mám šikovného majstra doma;), keby ste chceli kontakt, posuniem. Za obhliadku nič nedáte. Pracuje v Bratislave a v okolí: kúpelne, obklady, dlažby, maľovky, aj vodu...

ddanusa
19. jún 2023

makica, poprosim kontakt na majstra, ak je to mozne, dakujem, mate aj foto z prerabky, budem rada.