icon

Drevodom, infrakúrenie - mesačná suma za elektrinu

katuskamala1
7. okt 2022

Prosím vas velmi o informaciu, lebo to celkom nechapem preco to mame tak.. Maly drevodom 120m2, infra kurenie. Termostaty na21st. Mesacne platime 210€ a nedoplatok 300€. Ja si myslim, ze niekde bude chyba, co citam na forach tak platime hadam najviac za tak maly dom. Je tu niekto co ma tiez drevodom a infra kurenie, prosim aku mate spotrebu a kolko platite mesačne?? Velmi by mi to pomohlo. Dakujem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
rude_baby
7. okt 2022

Nebývate len prvý rok? Mame drevodom, skoro ako vy m2, ale nedoplatok sme mali len prvý rok, keď sme sa učili kúriť...

katuskamala1
autor
7. okt 2022

@zoro9836 novy drevodom, zatepleny, uniky tepla nemame, pozerali nam to. Byvame 5rokov.mame infra kurenie, termostaty na 21st,vecer v krbe drevon este vykurime, nemame prieduchy, ale maly dom tak cez dvere je v izbách. Neviem co viac treba... Ale zistila som dnes, ze je to i preto lebo mame sse a tam je to najdrahšie. Kamoska ma tiez spotrebz ako my a plati vyrazne menej

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
katuskamala1
autor
7. okt 2022

@zoro9836 5 rokov schnut? Vela nie.. Ci? Tarifu sme mali nastavenu bez vysecov, to ideme zmenit ma dd5. Ale i tak ta uspora nebude markantna

stejja9
7. okt 2022

@katuskamala1 Ahoj, neviem či poradím, nemáme tento typ kúrenia. Ale osobne by som si pozrela projekt, a energetický certifikát, akú predpokladanú spotrebu energie by mal mať váš domček. A skontrolovať reálne koľko spotrebujete kWh, malo by to byť v ročných vypisoch a porovnať ostatné roky, či spotreba sa výrazne nelisi.Tiez zateplenie ako zateplenie, koľko cm izolácie sa nachádza, či je dostatočne.
To je len čisto za infrakurenie? A čo ostatné spotrebiče? Napr. sušička veľa žerie.
Mám známych, čo mali kúrenie iba na elektrinu a všetci prešli na iný zdroj, či už tuhé palivo/kotolna, či si dali krb. A keďže už majú väčšie deti, jednoducho kúrenie elektrikou sa snažia obmedziť.

elizabet173
7. okt 2022