Dve sady posteľnej bielizne, keď bývam sama
Ahojte. Byvam sama, mam 180ku postel, a mavam na nej vzdy 2 sady perin - 2 vankuse, 2 periny. Nikto u mna neprespava, ale nejako to mam tak automaticky, ze velka postel = 2 sady postelneho. Spavam vacsinou len na jednej strane, obcas zaleziem aj pod tu druhu. Postelne z druhej strany postele menim pri kazdom druhom prevliekani. Bola u mna nedavno kamaratka a riesili sme nieco s oblecením tak bola u mna v spalni, nemala som zakrytu postel a nejako ju zarazilo, ze mam dve sady, aj ked byvam sama a spavam v posteli sama a rozoberala to snad aj niekolko minut ze ake je to divne. Taka hlupost... ale odvtedy mi to vrta hlavou.
Tie co byvate same, to mate len jednu sadu v strede postele? Akoze nie je to az taky zly napad, usetrim si pranie, ale potom uz nebude ta postel vyzerat tak pekne, nemyslite?
Sorry za taku blbu temu :D
Aj moja kamoska tak ma. Pre mna nic cudne. Pre mna su obe moznosti v pohode.
Moja teta je sama a ma dve vankúše a jednu veľkú perinu 🤣
My mame na posteli manzelskej 2 osoby: 3 paplony+deka+ 8 vankusov :D..mne to neprude divne...ja mam rada vela podusiek a paplonov okolo seba.aj keby som sama...ak kazde moje dieta ma po 2 paplony.deku a podusky niekolko kusov :D
Tak toto som popravde v živote neriešila. Vždy mám v posteli dve sady, tú druhú, ktorú nepoužívam, mením menej často. Je to asi skôr zvyk z čias, kedy u mňa občas prespával syn, ale divné mi to vôbec nepríde ani teraz. Riešim veci ako mne vyhovujú..
Ked som bola single mala som 2sady 🙂
Mne je tiež divné, pre koho je druhá sada? Vobec načo 180 posteľ pre jednu osobu
Tiež som sama a mam len 1 sadu na veľkej posteli. Načo mam mat 2 sady keď spím len sama?
Mam posteľ 140
Na veľkú posteľ bud 2 periny, alebo ja by som si kúpila 1 veľkú, keby som bola sama, vždy som takú chcela. No s muzom sa zas nechcem deliť 😃
Ja som takto bývala 3 mesiace počas stáže v zahraničí, čiže chlap zostal doma, ja sama na veľkú posteľ a 2 sady perín tam boli. Tak hneď v prvý deň som jednu sadu šupla do skrine a vytiahla som ju, len keď prišiel na návštevu chlap alebo kamoška :D mne to tam zavadzalo :D
Mala som jeden vankus a velky king paplon. Spala som na celej posteli ako sa mi zachcelo. Bolo to super.
Prislo by mi to velmi cudne spat vedla ustlanneho paplona a prazdeho vankusa. Doslova mi ta predstava pride velmi neprijemna. Akoby som zila s duchom. Ze postel je pripravena pre niekoho nech pride.
Divná je kamoška. Aj ja som to tak mala kým som sa nevydala.
Keby som bola sama tak mám len jednu sadu. Prišlo by mi zbytočné mať dve
Keď som bývala sama tiež som mala dve sady lebo milujem sa váľať v perinách a po celej posteli v noci 😀
Mam obe periny a prezliekam vsetky naraz. Partnera to nepritiahlo 😀
Viac sa mi páči varianta 2 sady na posteli, ako jedna sada v strede... Pôsobí to na mňa divne. Ono je to aj tým, že sme zvyknutí že manželskej sú 2 sady obvykle...
Tiež bývam sám,mám síce 2 sady vankúš/prikrývka no používam iba jednu,lahnem si na pravú stranu a zobúdzam sa v strede.
Mala by som oblecene 2 ked by som ich mala clovek nikdy nevie 🙂 mozno pride kamoska prespat tak mas 🙂
Ja som tiež tak mávala ako ty, keď som bola ešte sama. Občas ak prišla sestra, prespapa na druhej polovičke, kecali sme večer do polnoci 🫣. Vôbec som to neriešila či obe postele či jedna.
Kup si dvojpaplon a mas to poriesene
Vždy mám 2 sady, zakladám si na estetike, nie na praktickosti - aspoň ak ide o prostredie v ktorom sa chcem cítiť príjemne a komfortne - tomu všetko prisposobujem. Samozrejme ale má to aj praktický význam - ak som chorá, že prepotím 1 sadu, použijem ďalšiu pripravenú. Alebo ak mi je zima, prikryjem sa oboma perinami. Vankúšov tiež nikdy nie je dosť 🙂 A ak sa jedná o pranie, mne sa obe sady zmestia do 1 bubna, takže žiadna úspora navyše, jednoducho ak sa perie prádlo, perie sa spolu. Btw. - Nikdy ma za tie roky nenapadlo dať na manž.postel len 1 sadu 😁🤭
Manžel pracoval dlho v zahraničí.Jeho strana postele bola vždy pripravená na jeho príchod/vankúš a paplón boli oblečené do poťahu/,ale celé prikryté prehozom.Po smrti manžela mám na dvojposteli už len svoj paplón a deku.

Nemala by som dve sady paplonov, mala by som jeden 200x220