Dvojizbový verzus trojizbový byt
Ahojte,prosím,chcela by som sa spytat-keby si hľadať podnájom,uprednostnili by ste (v rovnakej cene,rovnaké M2)2izbovy byt v centre mesta alebo 3 izbový na okraji mesta?ten 2izbovy byt je krasny,prerobený,ale teda dvojizbovy.ten trojizbový je ok,nie je taký pekny,ale teda tri izby.manželia a jedno dieťa.dakujem veľmi pekne za akukolvek odpoved
@csipcsip000 ahoj ďakujem pekne.prave oni su na rozlohu podobne rovnaké,len akurát teda dve väčšie izby alebo tri menšie
urcite trojizbovy - my mame dvojizbovy, velkorysa rozloha a je nam to figu platne, ked teraz mame dieta a manzel robi z domu 🤷♀️ na terase sa teraz uplne neda 😂 takze sa pozerame po viac-izbovom
My napríklad máme byt, kde je jedna obrovská izba s kuchynským kútom a jedna izba, ktorá asi mala byť spálňa (byt má cca 65m2). Ja som veľmi chcela, aby mal malý vlastnú izbu, takže on je v tej jednej samostatnej izbe, v druhej je kuchyňa spojená s obývačkou a našou spálňou, ktorú máme oddelenú obrovskou knižnicou. Okno je hneď vedľa manželskej postele a aj v kuchyni, takže svetla máme dosť a mne sa to úprimne takto dosť páči, je to také vzdušnejšie ako mať mini spálňu. Ale u nás teda spálňa znamená len posteľ a komoda, oblečko máme v skrini v detskej 🙂 Čiže ja by som radšej išla do 2i.
@negroni25
prenajom na aky cas?
Ak len na par rokov, napr. kym nekupite vlastny byt, tak za mna urcite 2izbak v centre mesta.
Proste centrum je centrum a ja som rada v centre diania. Zila som niekolko rokov v starom meste BA a uplna topka!!!!!!
@canis_lupus aj ja som práve za ten "vzdusnejsi variant"akoby..aj jaj,ťažké sa rozhodnut
@canis_lupus sranda, my sme to tak mali a uz by som druhykrat do spojenej kuchyne s obyvackou nesla
@negroni25 vies, ine by bolo, kebyze sa rozhodujete medzi kupou - tam urcite 3izbak!
Co sa tyka bytu a zivota v nom, urcite 3 izbak. My sme boli 3, uz sme 4 a mame 4 izbak este aj s technickou miestnostou a mam pocit, ze by sa mohol trochu nafuknut 🙈😀 Ale asi by som sa pozerala aj na to, ako daleko to mam do prace, do skolky, k lekarovi a pod. Lebo ak budem musiet kvoli jednej izbe navyse vlacit dieta kazdy den cez pol mesta, potom na druhu stranu do prace a pod., asi radsej 2 izbak.
Sme na tom podobne ako @petamich . Čo z toho, že máme 67m2 2izbak, keď ten krásny priestor je zabitý vecami…jednoducho aj pre toho tretieho človiečika treba nejaký vlastný priestor. Tiež sa o chvíľku poobzeráme po väčšom, aj keď tento byt máme len 2,5 roka a teda budeme platiť daň z príjmu pri predaji… Dalsieho 2,5 roka si v ňom veľmi predstaviť nevieme, chyba nám veľmi tá tretia izba.
Určite troj izbak dieťa bude mať vlastnú deckú ked ti aj niekto pride iba ju zavrieš ak tam bude bordel😀a neviem si predstavit mať proste obývačku a spálňu ved ked mi chlap spi po nočnej a k nam niekto pride tak kde ich usadim aby som ho nezobudila?
My mame poschodový 67m 2izbak, síce mame veľké miestnosti ale tretia izba chyba. A tiez sme tu 2,5 roka ako @jazula. A mame 1,5 rocne dievcatko. Plánujeme kupovat dom alebo minimálne 4izbak ale chceli by sme ešte počkať do tých 5 rokov kvôli dani. Uvidime. Ale aj v 2izbaku sa to dá prerobiť pekne ak máte veľkú obyvacku alebo spálňu aby malo priestor aj dieťa ale samostatná izba je lepšia možnosť.
My mame dvojizbak o rozlohe 76 m2 a teda je to s dietatom ktore ma teraz uz skoro 2.5r na prd ideme jednu rozdelit nech ma vlastnu.
To sukromie rodicov a dietata nech sa uci ze hracky nemaju byt roztahane po celej obyvacke proste chyba.Ja by som urcite isla do 3 izbaku.
Uz len ten sex plnohodnotny v sukromi ,ocenite vlastnu izbu😂
@zuzuliennka1 akože tú spálňu by som kľudne mala aj oddelene, ale oddelenú kuchyňu a obývačku by som nikdy nechcela, mne sa páči, keď je to spolu taká väčšia miestnosť, v ktorej sa socializujeme aj pri jedení 😁

Ja osobne ten 3 izbovy ak je to v rovnakej cene ako 2 izbovy pre mna osobne by to nebol problem ak by nebol v centre mesta prečo neist do vacsieho ale zas pre vas by mohol stacit kludne aj ten 2 izbovy