icon

Efektivita a estetika pri výbere kuchynskej linky

4. sep 2025

Riesim si novu kuchynsku linku v novostavbe. Mam na vyber:
1. dat ruru a mikrovlnku nad seba do vysokej skrinky ale moze to byt len hned vedla steny (bude sa horsie manipulovat aj s rurou aj mikrovlnka bude pre mna vyssie a ofrka sa stena pri peceni, ja mam vysku 158cm),
2. potom dalsia volba je dat ruru pod varnu dosku a vstavanu mikrovlnku cca na uroven pracovnej dosky ku tej spominanej stene. Tato verzia zaberie cast linky a dalsie spotrebice ako kanvica, kavovar, toaster, sodastream a pod. uz bude problemovejsie nechavat na linke (bude menej miesta). Musela by som niektore z nich zakazdym vytahovat a odkladat do skrinky.
3. A ako posledna verzia a zatial podla mna najefektivnejsia je pri tej stene predlzit o trosku linku a spravit taky kratky roh linky a tam by sa zmestila do toho kutika volne stojaca mikrovlnka, kavovar, rychlovarna kanvica. A zvysok linky by bola vzdy cista pracovna plocha a bolo by aj miesto na sezonne spotrebice ako vyrobnik ladu, susicka....
Problem ale je ze mat len tak mikrovlnku na linke mi v dnesnej dobe modernych liniek pride neesteticke nemat modernu zabudovanu mikrovlnku a vyvysenu ruru (aj ked ja ruru casto nepouzivam a niesom vysoka) takze sa vomne biju dve veci: efektivita a estetika. Dakujem vopred za nazor.

reela
4. sep 2025

Tak akoze na estetiku sa mozes vybodnut, ked mas 158cm, ty potrebujes sa aj hybat v tej kuchyni a nie si hladat podnozku vzdy. Ja by som dala trojku, a ked sa ta nebude dat, tak dvojku.

denkabemommy
4. sep 2025

@anonym_autor keď dáš aj rúru pod varnú dosku, tak budeš mať stále rovnako priestoru ako keď ju dáš pod mikrovlnku, veď buď budeš mať miesto pod varnou doskou alebo pod mikrovlnkou či? Ja som mala mikrovlnku nad rúrou vrch mikrovlnky bola cca vo výške 145cm, keby to bolo o 10cm nižšie, tiež je to okey. Tam sa treba pohrať vizuálne s cm, aby si si to vedela sama predstaviť, skús si to nakresliť priamo v mierke, aby si mala reálnu predstavu o veľkosti.

13uzivatelka11
4. sep 2025

Ja som sa manželom nechala nahovoriť a dala som rúru pod varnu dosku a ľutujem že som si nestala za svojím a nedala si to vyvýšene. a mikrovlnku máme tak troška vyššie v samostatnej poličke, ale nie je zabudovaná. Takže nie je vstavaná ale zároveň ani nie je len tak položená na linke.

katkaseiner
4. sep 2025

Za mna volba 3 ale s tym ze mikrovlnku by som nechcela volne stojacu