icon

Elektrina na čierno

erika0950
26. júl 2022

ahojte susedu odpojili s Eletriky jej pritel to nejak zapojil a fungujú dalej ..
Ale Eletrika je pisana na neho ale dom na ňu.
Prosim vas ako to prebieha ked sa na to dojde ja si myslim že je to trestné ale nie som si ista či za to nebude len pokuta a vlastne kto bude stíhaný majiteľka domu alebo jej priateľ ked je eletrika na neho?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
26. júl 2022

Si veľmi starostlivá suseda. 😊Zaplatí ten, na koho je písané odberné miesto. A nielen pokutu, ale aj faktúru vypočítanu odhadom podka spotreby v minulosti. Dajte si to do poriadku čím skôr, lebo exekúcie vás neminu.

brembo
27. júl 2022

ked sa na to príde,lacné to nebude. Ale neboj,pár tisíc € to spraví.

dilino
27. júl 2022

ked zistia že sú napojený na čierno pridu elektrarne odstrihnu kábel a odmontuju si elektromer aby sa na niekoho nemohol napojiť.A pokuta samozrejme za čierny odber.Ked vezmu elektromer tak potom za znovu zapojenie elektromera tušim po novom 200 eur.

mariejenka
27. júl 2022

Elektrárne velmi rýchlo prídu na to že majú vyšší odber niekde,kde by byť nemal. Plati sa pokuta cez 1000€,plus predpokladana spotreba... žiaľ v mojom blízkom okolí bol takýto prípad,a následne okolnosti viedli k tragédii

radolina
27. júl 2022

@mariejenka tak ono to nie je len tak, ked sa na to pride. Nasledne cakaju vinnika motanice, tahanice a hlavne mastna pokuta, ktoru si takyto ludia mozu len velmi tazko dovolit zaplatit

mariejenka
27. júl 2022

@radolina nechápem,kde v mojom príspevku si nadobudla dojem,ze pisem ze je to len tak. Ťahanice su uz len to ze budú mat hanbu na celú ulicu,dedinu, pokuta, faktúra...jasne to tam píšem.

erika0950
autor
27. júl 2022

@mariejenka K akej ?