Farebné verzus biele steny
Ale máte steny čisto biele alebo farebné? Môj prvý byt bol v sýtych farbách, druhý byt čisto biely a teraz zariadujem nanovo, uvažujem o bleducko farebných stenach. Ako to máte vy? Tešia vás farebné steny alebo biele?
Zavisi od toho ci ti vedia dobre namiesat farbu, nam namiesali totalne otrasnu a teraz malujeme vsetko na bielo 🫠 pritom to miesal pan v dakej masinke a nie rucne...
Farby zvol k odtienu nabytku, gaucovky a inych doplnkov v tej ktorej izbe. Je mnoho clankov o tom, ako to zosuladit.
Niekde biele,niektore miestnosti len jedna stena tmavsia a kuchynu mam jemnu hnedu,neviem ako ju nazvat. Syte papagajove farby uz nie su in. Ked sa nevies rozhodnut,daj biele a casom sa ukaze,aka by sa hodila. Ja som sa nevedela rozhodnut,tak som vsetky malovala bielou a postupne po par rokoch som malovala napr.v obyvacke jednu stenu kakaova farba,kuchynu som premalovala a tak postupne,ked som nasla farbu,ktora sa mi paci.
Už by som nemohla bývať v byte, kde by boli iné ako čisto biele steny. Ak idem k niekomu na návštevu, nevadí mi žiadna farebnosť, každý podľa svojho vkusu
Cisto biele alebo syte farby su prilis extremne pre mna. Biela ak nie je dobre namiesana a nie su tam aspon 2 rozne odtiene bielej, tak posobi hrozne sterilne a nudne. Syte farby zase velmi dominantne a vacsinou to konci katastrofou. Mne sa pacia odtiene svetlunko modrej a zelenej - neviem ako sa to vola to co je na fotkach. Studene odtiene farieb na stenach na mna posobia sviezo a cisto.
Ci je in, alebo out za mna vzdy biela.
Farebne steny by ma obmedovali v kombinaciach.
Mozno niekde na kusok. Ale aj to by ma po case nudilo a zas to premalovavat…
Takze za mna biela.
Miestnosti su svetlejsie, jasnejsie, rano a vecer dlhsie “drzia” svetlo, posobia vacsie.
Ked odtiahnem nabytok po nejakom case, nie je problem premalovat. Pri farbe uz treba trafit naspat odtien (za nabytkom moze ostat tmavsia verzia, ako inde v miestnosti vyblednutejsia).
Pripadne pri premalovavani treba viac vrstiev, ci az staru farbu oskrabat, aby nepresvitala spod novej.
@andreatytler presne takto sa to páči aj mne, taká bleduckomodra.
Ja som akurat kompletne prerabala byt a kedze je to na prenajom chcela som nieco super neutralne - sede. A to bolo velmi tazke vybrat. Na tom kusku papierika v obchode to bolo sede a potom na stenach to slo do fialova. No hroza akoby to bola spinava svetlunko fialova. Vsetko sme museli premalovat. Druhy krat som uz kupila vzorky a skusila na stene ale aj tak to to nie je sede, ale ide to do modra. Ale aspon to je pekne svieze.
my sme isli do bielej, podla mna je lepsie potom farby doniest do domu, bytu pomocou doplnkov, pride mi to take lepsie, lebo ked ta to omrzi, tak vies to vymenit 🙂
@andreatytler hej myslela som, že je to modrá 😀
Mam rada biely nabytok s nadychom historie, takze my mame steny v odtienoch sampan alebo smotanova.

My mame magnoliu, je to trosku kremove, ale viacmenej to vidiet len len je nieco biele pri stene. Je to teplejsie ako cisto biela farba.