Fotovoltaika
Ahojte baby nedavali ste si niektora v domacnosti urobit Fotovoltaiku ??ste spokojne bol to narocny proceces??
ak zoženieš v BA niekoho kto to urobí do konca roka tak strieľaj šampus... ale iba lacný šampus lebo to bude asi najdrahšia firma. ostatné sú proste full.
@ajajka ano davali sme si a este nam idu dorabat dalsie. Nebol to nijak obmedzujuci proces - za pol dna pripravili "drziaky" na 9 panelov a pripravili kable a obladanke a potom to dalsikrat raz dva uchytili a spojazdnili. Este nam prisli vymenit elektromer z elektrarni. Dotaciu nam vybavila tiez firma. Za nas spokojnost, zatial mame virtualnu baterku.
@tinkavvv prosim to je aka virtualna baterka?
@pieksamaki ze nemas baterku fyzicky doma - ta je dost draha ale u elektrarni mas virtualnu:
Totálne nedostatkový tovar to je momentálne😕
Mame, nedavno nam dorobili,troska natahovacky s papiermi a koli tej virtualnej baterke, lebo maju toho vela a vsetko sa natahuje...aj dotaciu sme a to.dostali,.tych vyssie spominanych 1500e
@tinkavvv waw....som nevedela ze uz takto sa da...
Ahoj snažim sa v tom zorientovat...takze ty stale platis nejake poplatky napr za elektromer ...?a biekedy sa stalo ze odoberaš aj elektriku z elektrarne ?? Nejako tomu nerozumiem vies mito vysvetlit ??dakujem
@mamula20 možem poprosiť, kedze mame tiez taku spotrebu ako vy, aj platime rovnako 70eur mesačne, koľko vas vyšla fotovoltaika - komplet cena?
@mamula20 ups -takže návratnosť cca 15rokov...🙉
@m_ ale ved ona nikde nepíše, že je odpojená od elektrární 🙈 ty si asi nepochopila ako to funguje.... ty si normálne zapojená v sieti, aj odoberáš "bežný" prúd, veď štandardnú domácnosť neutiahneš len z fotovoltaiky zo strechy 🙈
@zuzanka.zuzu ale zároveň píše že neplatí poplatky za distribúciu tak skade ako inak berie elektriku?🙂)) Nám by naša fota utiahla domácnosť a ak by sme.mali baterku (čo nemáme) tak aj v noci by to stačilo...

@ajajka my sme chceli ,v lete, ale z 7dmich oslovených firiem s mi dve ozvali,že majú strašne veľa roboty, a teda cenovu ponuku mi nevedia dať,lebo není toľko materiálu ani,až v decembri a tie ceny budú už vtedy o inom. A navyše mi nevedeli vybaviť tu dotáciu tých 1500 eur, že to si mám sama riešiť.