icon

Fotovoltaika

ajajka
17. sep 2022

Ahojte baby nedavali ste si niektora v domacnosti urobit Fotovoltaiku ??ste spokojne bol to narocny proceces??

Strana
z3
evica17
17. sep 2022

@ajajka my sme chceli ,v lete, ale z 7dmich oslovených firiem s mi dve ozvali,že majú strašne veľa roboty, a teda cenovu ponuku mi nevedia dať,lebo není toľko materiálu ani,až v decembri a tie ceny budú už vtedy o inom. A navyše mi nevedeli vybaviť tu dotáciu tých 1500 eur, že to si mám sama riešiť.

zuzanka.zuzu
17. sep 2022

ak zoženieš v BA niekoho kto to urobí do konca roka tak strieľaj šampus... ale iba lacný šampus lebo to bude asi najdrahšia firma. ostatné sú proste full.

tinkavvv
17. sep 2022

@ajajka ano davali sme si a este nam idu dorabat dalsie. Nebol to nijak obmedzujuci proces - za pol dna pripravili "drziaky" na 9 panelov a pripravili kable a obladanke a potom to dalsikrat raz dva uchytili a spojazdnili. Este nam prisli vymenit elektromer z elektrarni. Dotaciu nam vybavila tiez firma. Za nas spokojnost, zatial mame virtualnu baterku.

pieksamaki
17. sep 2022

@tinkavvv prosim to je aka virtualna baterka?

tinkavvv
17. sep 2022

@pieksamaki ze nemas baterku fyzicky doma - ta je dost draha ale u elektrarni mas virtualnu:

https://www.sse.sk/domacnosti/produkty-a-sluzby...

iveta7677
Autor odpoveď zmazal
bambulka814
17. sep 2022

Totálne nedostatkový tovar to je momentálne😕

tamvtme
17. sep 2022

Mame, nedavno nam dorobili,troska natahovacky s papiermi a koli tej virtualnej baterke, lebo maju toho vela a vsetko sa natahuje...aj dotaciu sme a to.dostali,.tych vyssie spominanych 1500e

pieksamaki
17. sep 2022

@tinkavvv waw....som nevedela ze uz takto sa da...

ajajka
autor
18. sep 2022

@tinkavvv ahoj dakujem za odpoveď a chcem sa este opytat ak ste dali tu Fotovoltaliku uz neplatite žiadne fakyury za elektriku??len za tu virtualnu baterku??dik

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
ajajka
autor
18. sep 2022

Ahoj snažim sa v tom zorientovat...takze ty stale platis nejake poplatky napr za elektromer ...?a biekedy sa stalo ze odoberaš aj elektriku z elektrarne ?? Nejako tomu nerozumiem vies mito vysvetlit ??dakujem

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
ajajka
autor
18. sep 2022

@mamula20 a mozeš mi napísat cca o kolko eur platís menej v percentach ked si to porovnaš dakujem 😉

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ajajka
autor
18. sep 2022

@mamula20 dakujem za odpoved pekne si mi to vysvetlila 👍

76california
18. sep 2022

@mamula20 možem poprosiť, kedze mame tiez taku spotrebu ako vy, aj platime rovnako 70eur mesačne, koľko vas vyšla fotovoltaika - komplet cena?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
76california
18. sep 2022

@mamula20 ups -takže návratnosť cca 15rokov...🙉

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
m_
18. sep 2022

@mamula20 keď nemáte virtuálnu baterku máte potom normálnu baterku alebo v noci z čoho máte elektriku?🙂
Aj my máme foto a neviem si to vynachváliť len som musela zmeniť návyky🙂 umývačka už nejde v noci ale cez deň rovnako aj práčka a rúra. Ale za úsporu to stojí...🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
m_
18. sep 2022

@mamula20 aha takže ste vlastne ostrov a úplne ste sa odpojili od elektrární klobúk dole🙂 zatiaľ na to gule nemáme🙂 a pevne veríme že distribúciu nezdrazeju až tak ako elektriku samotnú

zuzanka.zuzu
18. sep 2022

@m_ ale ved ona nikde nepíše, že je odpojená od elektrární 🙈 ty si asi nepochopila ako to funguje.... ty si normálne zapojená v sieti, aj odoberáš "bežný" prúd, veď štandardnú domácnosť neutiahneš len z fotovoltaiky zo strechy 🙈

m_
18. sep 2022

@zuzanka.zuzu ale zároveň píše že neplatí poplatky za distribúciu tak skade ako inak berie elektriku?🙂)) Nám by naša fota utiahla domácnosť a ak by sme.mali baterku (čo nemáme) tak aj v noci by to stačilo...

nafka0483
18. sep 2022

@ajajka Dali sme robit zhruba pred rokom a pol. Firma zo SNV, vybavili dotaciu, montaz bola zalezitostou jedneho dna. Planujeme rozsirovat ale teraz je okolo toho taky osial 😅

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3