Fotovoltaika
Ahojte baby nedavali ste si niektora v domacnosti urobit Fotovoltaiku ??ste spokojne bol to narocny proceces??
@mamula20 súhlasím, že sú veci, kde sa nedá matematicky preratavat návratnosť a toto je jedna z nich. Fotovoltaika sa proste vždy oplatí si dať urobiť. Investícia do budúcnosti.
@mamula20 a tých 20 tis sa časom infláciou proste zníži, dnes je to dosť, o 5-10 rokov to bude nízka suma. A budeš len zisková. Oveľa skôr ako o tých 10 rokov návratnosti.
@mamula20 musí sa meniť elektromer? Nám robila firma fotovoltaiku tiež to sledujem v Apke to krásne ukazuje ale elektromer ukazuje inak ako aplikacia. Kontaktovala som firmu čo nam to robila či sa mení aj elektromer (keďže elektromer točí oveľa viac ako ukazuje apka) a povedali že nie keďže ukladám energiu do bateriek a nedodávam nič do siete.
@mamula2ja som to tiež nesledovala. Firma nám fotovoltaiku urobila. Len manžel šiel asi po mesiaci pozrieť akú máme spotrebu a na naše nemilé prekvapenie sme zistili že spotreba je rovnaká ako pred tým ako nám nainštalovali fotovoltaiku. Takže momentálne riešime kde je problém. Dovtedy sme spokojne sledovali apku ktorá nám ukazovala že zo siete berieme minimum keďže som ešte na rodičovskom a spotrebiče typu práčka sušička umývačka som púšťala len cez deň.
@mamula20 dotáciu nám vybavila firma ktorá nám to robila a nič sme do distribúčky neposielali.( Ibaže ak to riešili oni. ) Prišla nám len zmluva zo zelenej domácnostiam, manžel bol overiť podpis na matrike zmluvu sme odoslali firme ktorá nám FVE robila. Aplikácia ukazuje super boli sme nadšení aká dobrá investícia až kým sme nezistili že elektromer točí tak ako keby sme fotovoltaiku nemali.