icon

Fotovoltaika

ajajka
17. sep 2022

Ahojte baby nedavali ste si niektora v domacnosti urobit Fotovoltaiku ??ste spokojne bol to narocny proceces??

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ajajka
autor
18. sep 2022

@mamula20 toto som ani nevedela ..som si myslela ze ked budem mat fotovoltaiku nebudem nikomu nic platit za elektrinu ..to som naivka 😀😀😀ako to tu tak čitam neni to az take jednoduche rozhodnut sa čo a ako ale ďakujem ze ste prispeli vašími skusenostami 😉

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
m_
18. sep 2022

@mamula20 no zatiaľ to máme tak aj my ale budeme mať virtuálnu baterku a z nej si zoberieme to čo do nej odovzdáme cez deň a neminieme to (bude to tak teraz foto ide na minimálny výkon lebo je tak nastavená) dúfam že asap prídu z elektrární vymeniť hodiny (vybavujeme to od apríla...)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
bambulka814
18. sep 2022

@mamula20 súhlasím, že sú veci, kde sa nedá matematicky preratavat návratnosť a toto je jedna z nich. Fotovoltaika sa proste vždy oplatí si dať urobiť. Investícia do budúcnosti.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
bambulka814
Autor odpoveď zmazal
bambulka814
18. sep 2022

@mamula20 a tých 20 tis sa časom infláciou proste zníži, dnes je to dosť, o 5-10 rokov to bude nízka suma. A budeš len zisková. Oveľa skôr ako o tých 10 rokov návratnosti.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
bambulka814
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
18. sep 2022

@mamula20 My sme cisto elektricki 😁 kurenie, varenie, vsetko, este aj auto. Menic tiez budeme musiet menit kvoli kapacite a baterku nemame zatial ale do buducna planujeme. Keby sme vtedy vedeli tak to dame rovno 🫣

mamula20
Odpoveď bola odstránená
janmik
3. nov 2022

@mamula20 musí sa meniť elektromer? Nám robila firma fotovoltaiku tiež to sledujem v Apke to krásne ukazuje ale elektromer ukazuje inak ako aplikacia. Kontaktovala som firmu čo nam to robila či sa mení aj elektromer (keďže elektromer točí oveľa viac ako ukazuje apka) a povedali že nie keďže ukladám energiu do bateriek a nedodávam nič do siete.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
janmik
3. nov 2022

@mamula20 my máme digitálny elektromer. Máte rovnakú spotrebu zo siete v Apke a na elektromeri? My sme po mesiaci od montáže firmou zistili že elektromer ukazuje inak ako apka.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
janmik
3. nov 2022

@janmik apka ukazuje koľko momentálne vyrába fotovoltaika, koľko ide do baterky, koľko ide do siete a koľko je momentálna spotreba v dome. A nám práve ten elektromer ukazuje inak ako aplikacia. Preto sa pýtam či nieje potrebné vymeniť elektromer?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
janmik
3. nov 2022

@mamula2ja som to tiež nesledovala. Firma nám fotovoltaiku urobila. Len manžel šiel asi po mesiaci pozrieť akú máme spotrebu a na naše nemilé prekvapenie sme zistili že spotreba je rovnaká ako pred tým ako nám nainštalovali fotovoltaiku. Takže momentálne riešime kde je problém. Dovtedy sme spokojne sledovali apku ktorá nám ukazovala že zo siete berieme minimum keďže som ešte na rodičovskom a spotrebiče typu práčka sušička umývačka som púšťala len cez deň.

janmik
3. nov 2022

@mamula20 dotáciu nám vybavila firma ktorá nám to robila a nič sme do distribúčky neposielali.( Ibaže ak to riešili oni. ) Prišla nám len zmluva zo zelenej domácnostiam, manžel bol overiť podpis na matrike zmluvu sme odoslali firme ktorá nám FVE robila. Aplikácia ukazuje super boli sme nadšení aká dobrá investícia až kým sme nezistili že elektromer točí tak ako keby sme fotovoltaiku nemali.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
janmik
3. nov 2022

@mamula20 niekde je asi problém keďže to nejde ako má. Preto zisťujem či sa mení elektromer. Kontaktovala som firmu keďže poskytuje servis. Boli u nás cca 3 hodiny to sledovali ale stále to ide rovnako. Chcem sa este opýtať či dávate aj do siete?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
janmik
4. nov 2022

@mamula20 nam to vlastne ukazuje reálnu spotrebu. Napríklad apka ukazuje že fotovoltaika vyrába 1,5 kW a zo siete ide 0,3 kW a elektromer ukazuje 1,8 kW. Nemal by elektromer ukazovať hodnotu cca 0,3 ?