Granitový drez - skúsenosti
Ahojte, potrebujem vymeniť drez v kuchyni a zvažujem granitový čierny alebo béžovy...Mate skúsenosti?Budem vďačna za každu odpoveď.😁
@tanjalea Ďakujeme 🙂 najskôr sa mi zdala tá cela trošku vysoká oproti ostatným značkám, ale keď sme boli v predajni a chytili sme tie umývadlá vedľa seba, hneď bolo rozhodnuté. Je hladké, jemnučké, ostatné boli drsné a predpokladám teda, že aj to čistenie by bolo náročnejšie. Je to materiál Cristadur, v ponuke majú ešte Cristalite+, ale ten je rovnako drsný ako povrch iných umývadiel. Ak vydržíš čakať kým otvoria predajne tak počkaj a sama si ich skús pochytať, uvidíš čo ťa zaujme. Nepamätám si, ktoré značky mali ešte vystavené, je možné, že aj iný výrobca má podobný materiál 🙂 No najlepšie by asi bolo ísť osobne a poskúšať.
@katka708 aj ja mam blanvo biely a je krásne biely už 7 rokov treba na nho na 2min nastriekst savo alebo denkt mit modrý sprej a je krásny ako novy
My máme čierny a po 3 dňoch je biely od kameňa, máme strašne tvrdú vodu. Radšej biely
Klasický nerezový som mala v byte. Išiel ma z neho šľak trafiť, lebo na ňom bolo stále vidieť flaky od vody. Do domu sme dali čierny Franke drez (aj s čiernou batériou). Svoju voľbu vôbec neľutujem. Samozrejme po čase vidieť fľaky, ale raz dva sa to pretrie a je po probléme 🙂 čiže za mňa čierna farba😉
S nerezovym drezom sme mali tiez stale problemy. Casom az stratil lesk z umyvania. Ked sme menili linku, vyhybali sme sa akymkolvek nerezovym spotrebicom. Ci varna doska, chladnicka alebo rychlovarna konvica, stale na tom vidno otlacky a flaky od vody. A tusila som, ze na ciernych povrchoch to bude podobne. Cize za mna jednoznacne biele/bezove povrchy 🙂
My mame bezovy, z polska. Mame ho 5 rokov a uplne v pohode. Dobre sa cisti, nema flaky ani kamen... stal 120€ aj s bateriou a davkovacom na mydlo.
@tanjalea ahoj, máme blanco biely. Za mňa max spokojnosť. Používame ho síce len 5 mesiacov ale varím denno denne a tým pádom je naozaj dosť často používaný.
Pri kúpe som sa pýtala na čistenie. Poradili nám napustiť doplna teplou vodou a nechať rozpustiť tabletu do umývačky. Nechávam to cez noc. Ráno vypustím, pretrieme hupkou a opláchnem. Manžel tekto vylial do výlevky, kde sa netrafil, aj červené víno a nechal to tak zaschnúť 🤦🏻♀️, keď som to videla ma skoro piclo. Ale aj to sa mi takto podarilo vyčistiť.
@tanjalea ďakujem. Môj plán bol najprv porcelánový drez, taký vidiecky aby bol celý roh z porcelánu. No cena bola šialená na tom čo by sa nám hodil. V tej dobe niečo okolo 30 tis. Kč.
Tak sme sa rozhodli pre granit. Od bieleho ma okolie odhováralo. Nedala som sa zlomiť 🙂. Máme čiernu varnú dosku, aj spotrebiče. Chladnička je tmavošedá. Tak pre to drezová batéria čierna, tiež som inú nechcela čakala som konkrétne na túto cez 2 mesiace. Niekedy viem byť riadne tvrdohlavá.
@bibkapipka dobrý deň, prosím vás, tu batériu mate ohybnu, kvôli oknu? Ja toto presne riešim že akú batériu mam dat, kvôli umývaní okná, aby sa dalo otvoriť. Ďakujem
@krajinka123456 dobry, nie bateria nie je ohybna, je presne na stred okna, nebrani teda otvaraniu kridel okna.
@bibkapipka ďakujem 😊
@bibkapipka toto máte ohybnu batériu?Neviete prosím ako sa tento typ volá? Ďakujem pekne. bola som u známych a zatiaľ sa mi najviac páčila

Ja mam blanco bezovy. Zatial som spokojna, ale nemam ho dlho