icon

Granitový drez - skúsenosti

tanjalea
8. apr 2020

Ahojte, potrebujem vymeniť drez v kuchyni a zvažujem granitový čierny alebo béžovy...Mate skúsenosti?Budem vďačna za každu odpoveď.😁

terina25
9. apr 2020

Ja mam blanco bezovy. Zatial som spokojna, ale nemam ho dlho

lenka_eli
9. apr 2020

Ahoj, my máme biely drez Schock. Určite by som ti odporučila radšej svetlý ako tmavý, ak máte tvrdú vodu. Ten náš sa čistí v podstate sám, bola v ňom aj káva, cvikla, nikdy sa mi nezafarbil a údržba je veľmi jednoduchá. Ak by som si mala vybrať ešte raz, určite si znovu vyberiem tento 🙂

tanjalea
autor
9. apr 2020

@lenka_eli krásny...

aikyna
9. apr 2020

@tanjalea jasne páči sa. U nás došlo k nedorozumeniu a stolár nám ho vybral sám, už keď ho tam mal nalepený vykašľala som sa na to. Takze veľkosť ani tvar sa mi nepáči, ale je pravda že na údržbu je super aj keď je to isto nejaký lacný z Poľska :D

lenka_eli
9. apr 2020

@tanjalea Ďakujeme 🙂 najskôr sa mi zdala tá cela trošku vysoká oproti ostatným značkám, ale keď sme boli v predajni a chytili sme tie umývadlá vedľa seba, hneď bolo rozhodnuté. Je hladké, jemnučké, ostatné boli drsné a predpokladám teda, že aj to čistenie by bolo náročnejšie. Je to materiál Cristadur, v ponuke majú ešte Cristalite+, ale ten je rovnako drsný ako povrch iných umývadiel. Ak vydržíš čakať kým otvoria predajne tak počkaj a sama si ich skús pochytať, uvidíš čo ťa zaujme. Nepamätám si, ktoré značky mali ešte vystavené, je možné, že aj iný výrobca má podobný materiál 🙂 No najlepšie by asi bolo ísť osobne a poskúšať.

janulienka85
9. apr 2020

@katka708 aj ja mam blanvo biely a je krásne biely už 7 rokov treba na nho na 2min nastriekst savo alebo denkt mit modrý sprej a je krásny ako novy

tanjalea
autor
9. apr 2020

@aikyna je krásny...a bateria je aká? Nerez? Pride mi tmavšia ...

aikyna
9. apr 2020

@tanjalea bateria je ikea ÄLMAREN, farba nehrdzavejúcej ocele zevraj :D

laura164
9. apr 2020

My máme čierny a po 3 dňoch je biely od kameňa, máme strašne tvrdú vodu. Radšej biely

janaakt
9. apr 2020

@tanjalea odfotila som ti ho tak ako teraz je 🤣 ziadne umyvanie aby vyzeral dobre na fotke 🤣 neumyvany cca 2 tyzdne a vidno hlavne tie smuhy od hrncov, kedze teraz pocas karanteny sa ich kazdy den v nom par umyva 😆

tanjalea
autor
9. apr 2020

@janaakt 😉ďakujem , stále je pekný, a čistejší ako ten môj /fakt neviem čo za nerezový.drez mi dali pri montovaní linky , ale je strašný...aj ked ho cistím pravidelne🙈/

kika86
9. apr 2020

Klasický nerezový som mala v byte. Išiel ma z neho šľak trafiť, lebo na ňom bolo stále vidieť flaky od vody. Do domu sme dali čierny Franke drez (aj s čiernou batériou). Svoju voľbu vôbec neľutujem. Samozrejme po čase vidieť fľaky, ale raz dva sa to pretrie a je po probléme 🙂 čiže za mňa čierna farba😉

janaakt
10. apr 2020

S nerezovym drezom sme mali tiez stale problemy. Casom az stratil lesk z umyvania. Ked sme menili linku, vyhybali sme sa akymkolvek nerezovym spotrebicom. Ci varna doska, chladnicka alebo rychlovarna konvica, stale na tom vidno otlacky a flaky od vody. A tusila som, ze na ciernych povrchoch to bude podobne. Cize za mna jednoznacne biele/bezove povrchy 🙂

comika
10. apr 2020

My mame bezovy, z polska. Mame ho 5 rokov a uplne v pohode. Dobre sa cisti, nema flaky ani kamen... stal 120€ aj s bateriou a davkovacom na mydlo.

dudos
10. apr 2020

@tanjalea ahoj, máme blanco biely. Za mňa max spokojnosť. Používame ho síce len 5 mesiacov ale varím denno denne a tým pádom je naozaj dosť často používaný.
Pri kúpe som sa pýtala na čistenie. Poradili nám napustiť doplna teplou vodou a nechať rozpustiť tabletu do umývačky. Nechávam to cez noc. Ráno vypustím, pretrieme hupkou a opláchnem. Manžel tekto vylial do výlevky, kde sa netrafil, aj červené víno a nechal to tak zaschnúť 🤦🏻‍♀️, keď som to videla ma skoro piclo. Ale aj to sa mi takto podarilo vyčistiť.

dudos
10. apr 2020

@tanjalea posielam aj foto, teraz som doumývala riad a len som olpláchla čistou vodou. Niekedy ho pretriem aj tekutým Cifom. Za mňa spokojnosť.

tanjalea
autor
10. apr 2020

@dudos wauuu ten je pekný a čierna bateria k tomu top😀

tanjalea
autor
10. apr 2020

@comika prosim v akom obchode ste v PL kupovali?

dudos
10. apr 2020

@tanjalea ďakujem. Môj plán bol najprv porcelánový drez, taký vidiecky aby bol celý roh z porcelánu. No cena bola šialená na tom čo by sa nám hodil. V tej dobe niečo okolo 30 tis. Kč.
Tak sme sa rozhodli pre granit. Od bieleho ma okolie odhováralo. Nedala som sa zlomiť 🙂. Máme čiernu varnú dosku, aj spotrebiče. Chladnička je tmavošedá. Tak pre to drezová batéria čierna, tiež som inú nechcela čakala som konkrétne na túto cez 2 mesiace. Niekedy viem byť riadne tvrdohlavá.

comika
11. apr 2020

@tanjalea cez internet. Dovazali z PL. skusim pohladat a napisem IP

momoqui
11. apr 2020

@tanjalea mam cierny Blanco a spokojnost

momoqui
11. apr 2020

@tanjalea ja mam na nas aj oficialne produkt na cistenie ale najlepsie mi ho vycisti ocot 😀 trosku octu a je stale cisty

krajinka123456
19. júl 2020

@bibkapipka dobrý deň, prosím vás, tu batériu mate ohybnu, kvôli oknu? Ja toto presne riešim že akú batériu mam dat, kvôli umývaní okná, aby sa dalo otvoriť. Ďakujem

bibkapipka
19. júl 2020

@krajinka123456 dobry, nie bateria nie je ohybna, je presne na stred okna, nebrani teda otvaraniu kridel okna.

krajinka123456
19. júl 2020

@bibkapipka ďakujem 😊

patris309
21. mar 2021

@lenka_eli kde ste prosím kúpili.dakujem

patris309
21. mar 2021

@comika môžem poprosiť aj ja odkiaľ ste kupovali Ďakujem pekne

patris309
21. mar 2021

@bibkapipka toto máte ohybnu batériu?Neviete prosím ako sa tento typ volá? Ďakujem pekne. bola som u známych a zatiaľ sa mi najviac páčila

comika
21. mar 2021

@patris309 ta stranka uz nema drez ktory som kupila ale videla som presne taky v Merkury markete, za tu istu cenu

patris309
21. mar 2021

@comika Ďakujem pekne