icon

Granitový drez - skúsenosti

tanjalea
8. apr 2020

Ahojte, potrebujem vymeniť drez v kuchyni a zvažujem granitový čierny alebo béžovy...Mate skúsenosti?Budem vďačna za každu odpoveď.😁

Strana
z3
nikola4545
1. nov 2021

@gabulienka623 ahoj chcem sa opýtať v mam gratinový drez a v merkury market mi povedali že niesu tie drezy dobre že horucu vodu tam nemože vilať že to praskne no neviem či je to naozaj tak ?? 🤔🤔 ďakujem za každu odpoveď 😊

derdia
Autor odpoveď zmazal
arabela55
2. aug 2022

@janulienka192 akú značku máte? My chceme kúpiť blanco🙂

zuzana2299
2. aug 2022

@arabela55 my máme Blanco čierny

derdia
2. aug 2022

@nikola4545 ahoj zisti si, lebo nie je drezako drez. Jamam shock cierny granitovy cristadur, vrajje najlepsi. Osobnuskusenost este nemam ale uvidim. Byvat budeme az vnkvembri. Ale do tych lacnychby som nesla. Urcite aspon franke alebo blanco... Ine nie. Vraj sa zle cistia, su cmuhy a tak.
Co som si aspon ja citala recenzie.

1mata
2. aug 2022

@tanjalea mam cierny Blanco, trocha octu a je vzdy ako novy 🙂

akrobrab
26. nov 2023

@derdia Ahoj, prosim, ako si spokojna s drezom? Chcem cierny. Mama ma cierny Franke granitovy, trochu tvrdu vodu a nevyzera pekne - su v nom smuhy, vodny kamen... My budeme mat taku istu vody, tak hladam ine moznosti, Dostala som dobre recenzie na kompozitny drez, predbezne mam vyhliadnuty Franke kompozitny, ale teraz pozeram aj cristadur a znie to vyborne..

derdia
27. nov 2023

@akrobrab ja by som iny nekupila. Mozem ti dnes poslat fotky kludne.
Jasne ze par flakov, sa spravi, ale staci starostlivost ako o bezny drez. Nic extra, urcite nie stale...
Je odolny a skvely. Mame L schock cristadur.

derdia
27. nov 2023

@derdia byvame rok.
A cistila som ho tak asi 10 krat😁😁😁🙈je spickovy. Hlboky, vsetko sa v nom da umyt, aj plech na pecenie.

akrobrab
27. nov 2023

@derdia Dakujem za info. 🙂 Ak sa Ti da, rada sa pozriem aj na foto - nech si viem lepsie predstavit strukturu. Ja zvazujem bez odkvapavacieho priestoru, 500 x 370/400 x 200. A bud teda tectonite alebo cristadur. Asi necham vybrat manzela, pretoze tectonite stoji cca 170 a cristadur 370 (a je aj s excentrom - my by sme radsej bez). 🙈
Urcite nechceme granitovy, to som si ista a rozhodujeme sa medzi tymito dvomi..

juliacenc
27. nov 2023

@tanjalea ahoj, radsej cierny nie je na nom vsetko vidno tak ako na svetlom. Ja som spravila velku chybu mam biely a nonstop ho drhnem 😭😭😭

akrobrab
28. nov 2023

@derdia Prosim Ta a ktoru farbu cierneho mas? Ja pokukujem po puro. Akurat ja chcem len jednodrez, tak bude mat hlbku iba 18cm..

derdia
29. nov 2023

Schock cristadur 1 rocny

akrobrab
29. nov 2023

@derdia Hmm, krasny. To bude asi farba magma, myslim.. skrabanceky v nom nemas? Take mikro, uplne jemne ako vlasky? Ja som dnes bola pozriet u nas v obchode, ale nemali ich vystavene, mali len vzorky a ked som ich pozerala (farba pura - uplne cierna matna) a skusila dve vzorky o seba suchnut, tak ta cierna sa okamzite poskrabala. Na inej farbe by to vidiet nebolo, ale velmi nas to prekvapilo. Tam nechaval najmensi kontakt s niecim drsnym normlane tenke skrabance. Cize ta farba puro bude asi neprakticka..
Ty si vobec nic taketo nevsimas, vsak? Lebo som na ten drez na Tvoje odporucanie dost namotivovana, tak nech sa neunahlim. 🙈😅

derdia
3. dec 2023

@akrobrab toto je uprava crystadur musis si o tom precitat.

akrobrab
3. dec 2023

@derdia Ja som prave pozerala len crystadur. No.. v kazdom pripade som rada, ze u teba tie skrabance vidno nie je. Bude to asi aj tym odtienom. Tuto to bolo najviac vidno na cistej ciernej.

katrin21
20. jan 2024

@tanjalea ahoj, po case aky drez si vybrala? Ja mam nerez a som spokojna,zvazujem ale bezivy granit Blanco alebo Franke,ale bojim sa udrzby a flalov od kavy, cvikly...

katrin21
20. jan 2024

@nikola4545 praveze granit sa cisti vrelou vodou + kys.citronova, nema sa pouzivat cif atd.., to mi povedali v Blanco...otazne je, co maju v Merkury, asi to nebude granit, totiz su aj tektonitove drezy a tam to moze byt inak...a tie su na udrzbu horsie vraj aj

katrin21
20. jan 2024

@janaakt fuha, to vyzera na fotke co si davala kedysi dost zle tie flaky..ked ho umyjes idu dole?

aandrea9
20. jan 2024

@tanjalea mam čierny granitový Teka a spokojnosť 👍 občas prebehnem octom a vybavené.

monikauu
23. júl 2024

Ahojte.
Idem si po radu.Mam granitovy drez,skor kamienkovy cierny,matny.V cera som cistila sifon z hydroxidom sodnym.Ked som ho cistila 1 krat vsetko bolo v poriadku.No teraz ostaly na nom biele flaky,ktore nejdu vycistit.Neviete mi nieco poradit?

diablito01
3. apr 2025

@janaakt ako hodnotite biely granitovy drez s odstupom casu? Velmi by som chcela biely len neviem aku znacku a material vybrat

katrin21
3. apr 2025

@diablito01 urcite ak,tak Shock alebo Franke..mame bledy Franke rok.... pi velkych obavach s vyberom mozem po roku po vedat, ze ho milujem . Franke ma inu povrchovu upravy,ako napr.Blanco,cize staci bezna udrzba jarou a hubkou. Ok nenecham tam stat flaky,ja umyvadlo vzdy oplachujem, ale nedrzhnem nicim speci, proste nic,co by ma zatazovalo . Proste ho prebehnem hubkou, ked napr.dam pohar od cvikle aleb9 kavu, hned oplachnem a super
Nemenila by som. Ale teda jedine Franke.

Strana
z3