Granitový drez - skúsenosti
Ahojte, potrebujem vymeniť drez v kuchyni a zvažujem granitový čierny alebo béžovy...Mate skúsenosti?Budem vďačna za každu odpoveď.😁
@gabulienka623 ahoj chcem sa opýtať v mam gratinový drez a v merkury market mi povedali že niesu tie drezy dobre že horucu vodu tam nemože vilať že to praskne no neviem či je to naozaj tak ?? 🤔🤔 ďakujem za každu odpoveď 😊
@janulienka192 akú značku máte? My chceme kúpiť blanco🙂
@arabela55 my máme Blanco čierny
@nikola4545 ahoj zisti si, lebo nie je drezako drez. Jamam shock cierny granitovy cristadur, vrajje najlepsi. Osobnuskusenost este nemam ale uvidim. Byvat budeme az vnkvembri. Ale do tych lacnychby som nesla. Urcite aspon franke alebo blanco... Ine nie. Vraj sa zle cistia, su cmuhy a tak.
Co som si aspon ja citala recenzie.
@derdia Ahoj, prosim, ako si spokojna s drezom? Chcem cierny. Mama ma cierny Franke granitovy, trochu tvrdu vodu a nevyzera pekne - su v nom smuhy, vodny kamen... My budeme mat taku istu vody, tak hladam ine moznosti, Dostala som dobre recenzie na kompozitny drez, predbezne mam vyhliadnuty Franke kompozitny, ale teraz pozeram aj cristadur a znie to vyborne..
@derdia Dakujem za info. 🙂 Ak sa Ti da, rada sa pozriem aj na foto - nech si viem lepsie predstavit strukturu. Ja zvazujem bez odkvapavacieho priestoru, 500 x 370/400 x 200. A bud teda tectonite alebo cristadur. Asi necham vybrat manzela, pretoze tectonite stoji cca 170 a cristadur 370 (a je aj s excentrom - my by sme radsej bez). 🙈
Urcite nechceme granitovy, to som si ista a rozhodujeme sa medzi tymito dvomi..
@derdia Hmm, krasny. To bude asi farba magma, myslim.. skrabanceky v nom nemas? Take mikro, uplne jemne ako vlasky? Ja som dnes bola pozriet u nas v obchode, ale nemali ich vystavene, mali len vzorky a ked som ich pozerala (farba pura - uplne cierna matna) a skusila dve vzorky o seba suchnut, tak ta cierna sa okamzite poskrabala. Na inej farbe by to vidiet nebolo, ale velmi nas to prekvapilo. Tam nechaval najmensi kontakt s niecim drsnym normlane tenke skrabance. Cize ta farba puro bude asi neprakticka..
Ty si vobec nic taketo nevsimas, vsak? Lebo som na ten drez na Tvoje odporucanie dost namotivovana, tak nech sa neunahlim. 🙈😅
@nikola4545 praveze granit sa cisti vrelou vodou + kys.citronova, nema sa pouzivat cif atd.., to mi povedali v Blanco...otazne je, co maju v Merkury, asi to nebude granit, totiz su aj tektonitove drezy a tam to moze byt inak...a tie su na udrzbu horsie vraj aj
@janaakt ako hodnotite biely granitovy drez s odstupom casu? Velmi by som chcela biely len neviem aku znacku a material vybrat
@diablito01 urcite ak,tak Shock alebo Franke..mame bledy Franke rok.... pi velkych obavach s vyberom mozem po roku po vedat, ze ho milujem . Franke ma inu povrchovu upravy,ako napr.Blanco,cize staci bezna udrzba jarou a hubkou. Ok nenecham tam stat flaky,ja umyvadlo vzdy oplachujem, ale nedrzhnem nicim speci, proste nic,co by ma zatazovalo . Proste ho prebehnem hubkou, ked napr.dam pohar od cvikle aleb9 kavu, hned oplachnem a super
Nemenila by som. Ale teda jedine Franke.

@patris309 https://www.merkurymarket.sk/vrobok/drez-record...