icon

Ideálny byt na vyvýšenom prízemí: Skúsenosti a rady

123kika1234
12. jún 2024

Ahojte, chceme kúpiť byt, našli sme ideálny byt, už len nasťahovať sa, ale je na vyvýšenom prízemí.. v tichej lokalite.. vaše skúsenosti?

Strana
z2
babulkomale
12. jún 2024

@123kika1234 na staré kolená by som to brala, keby som musela bývať v byte. Praktické, keď už človek nevládze. Alebo aj s kočíkom to môže byť fajn.

lejduska
12. jún 2024

@123kika1234 závisí od orientácie a okolia či sú pred oknami stromy (hoci aj male) ale ja by som brala, žila som v malej bytovke pod strechou a viac sa mi páčilo to vyvýšené prizemie🙂

luxus10
12. jún 2024

@123kika1234 komenskeho, mala praha, ci tie za komenskeho?

andaluzia12
12. jún 2024

Výhoda je že nemusíš chodiť po schodoch. Nevýhoda a obrovská, všetci ti chodia okolo dverí, vrieskajú, dupocú, plačú… každý večer vonku pred vchodom fajčia, nemôžeme otvárať okno …strom, ktorý cloní je na správnom mieste, robí tieň v spálni, obývačka a kuchyňa sú krásne presvetlené…

summer23456
12. jún 2024

Baby a tie čo bývate tak na prízemí, nebojíte sa,že vás vykradnú? Alebo ja by som sa bala,že mi nejaký ozran hodí skalu do okna...viem že dohoda aj vyššie,ale tak ma to furt napadne...

lienka.7
12. jún 2024

@123kika1234 ja bývam a nemenila by som. Je to len o zvyku. Niekto býva na 12tom, niekto na 1vom.

mimi852021
12. jún 2024

@summer23456 bolo obdobie keď som sa bála a to keď vyšla detektívka od Dominika Dana beštia🤣 ale potom som to mala tak že som mala v okne kvetináče keď som vetrala v noci cez leto🤣

jamimo
12. jún 2024

@123kika1234 záleží od ulice, lokality. Súhlasím s @petamich
Ináč za mňa max 2. poschodie 😄 Kamarátka aj na 30. Každý má iné dôvody a preferencie. Prajem šťastie pri kúpe bytu 👍

lienka.7
12. jún 2024

@summer23456 vôbec. Susedu v bývalej bytovke vykradli na poschodí tak, ze preliezli cez mreze z bytu pod ňou.

jamimo
12. jún 2024

@123kika1234 ináč, moji rodičia bývajú na prvom poschodí a všetko tam počuť, ľudia trieskajú dvermi, výťahom, garážovými dverami. Kedysi mali lavičku pod balkónom, puberťáci, fajčiari, vykecávanie v lete do 2 rána. My sme na prvom tiež, ale veget.

la_dolce_vita
12. jún 2024

Byvala som tiez na prizemi, bolo to o zvyku, trosku blby pocit najskor, ale bol cenovy vyhodny. Nevyhoda ako bolo uz spomenute pri vytopeni voda u mna striekala cez stupacky a este horsie bolo, ked sa upchala kanalizacia, to nejdem ani opisovat... Teraz som na 3.poschodi a parada!! Idealne..

zaphyra
12. jún 2024

Asi budem za blbu, ale co je to vyvysene prizemie? Ja som byvala od malicka na prizemi. Mozno bolo aj vyvysene? Dole boli okna od pivnic a az nad tym byt. Cely zivot som na to nadavala lebo som chcela vyhlad.. Ako som sa odstahovala, tak som byvala aj na 12.poschodi a teda poviem ti, ze nedam dopustit na ten byt v ktorom som vyrastala 🤣 ked mas kvalitne okna, nepocujes dnu nic. Tak isto ked mas kvalitne vstupne dvere, a to sme mali niektorych susedov strasnych. Neplatis vytah, mas zlavu na kurenie a v lete tam mas skvely chladok. Z bytu si raz dva von, nemusis riesit pokazeny vytah. Ja by som do toho veru isla ☺️

kitycat
12. jún 2024

@123kika1234 nikdy

U frajera v najme sme rak byvali, zima od podlah z pivnic brr

avanka
12. jún 2024

@123kika1234 bývame tak už 21 rokov a nikdy by som inde a vyššie nešla..pivnice pod nami je vykurovane,čiže byt máme extrémne teplý. Výťah ani nepočujeme, nebol nikdy problém deti pustiť na dvor,keby dačo, o pár sekúnd som bola pri nich. Nákupy sme si podávali cez balkón,mám kopec kvetov,ak aj prelejeme,nikomu to nevadí.
Bývame oproti kostolu, čiže aj bezpečnosť.
Vôbec sa toho neboj...počkaj,idem ti urobiť fotku zvonku

avanka
12. jún 2024

@123kika1234
Naši, keď mi niečo priniesli a nemali kľúče, podstrcili pod dosku..ja si tento spôsob bývania chvalim

avanka
12. jún 2024

@123kika1234 a ešte 1 obrovská výhoda,pod bytom máme susiaren,ktorá je vlastne len naša.operiem, zídeme pár schodov..prádlo vôbec nesusim doma a tým, že kurime pradlu,chlapci majú detskú celú zimu bez kúrenia.
Inak máme v byte 24 st bez kurenia

123kika1234
autor
12. jún 2024

Ďakujem vám všetkým za rady 🙂 musíme si to už len premyslieť, ale je nám to nápomocne. 🙂

sissy27
12. jún 2024

@123kika1234 byvam na prvom, nepripada mi to ako tragedia. Neviem kto kde zobral, ze by mala byt v byte na prizemi tma - to zalezi od uplne inych veci ako od poschodia 🙄 Nechapem niektore komentare - a ti, co byvaju v rodinnych domoch s oknami do ulice / cesty, to je tiez take hrozne? 😂 ci to uz je v poriadku, lebo to je rodinny dom, to uz “prizemie” nevadi? 😂

lakebabe
12. jún 2024

@123kika1234 do osemnastich som bývala na piatom, potom som si neskôr kúpila byt na vyvýšenom prízemí a milovala som to tam. Blízko von vybehla som so smetami za kuriérom za par sekúnd, ale bola to len 6 bytovka takže kľudne bývanie a v centre v kľudnej ulici. Svetlo sme mali stále keďže pri nás iné bytovky neboli len rodinné domy. Keď som potrebovala vybehnúť so psom aj v noci super a nikomu nevadil buchot pod mnou ani behanie . Za mňa to bolo omnoho lepšie ako predtým hore. A nebolo to úplne prízemie takže nebolo to vo výške ze by sa niekto vlamal
Teraz bývam v dome a je to veľmi podobne ako to vyvýšené prízemie

lulu1321
12. jún 2024

@123kika1234 Bývame na vyvýšenom poschodí. Cielene sme menili byt z vyššieho poschodia na prízemný. Je slnečný. Neobmedzujeme sa v "dupani" susedovcom po hlavách. Periwm kedykoľvek v noci. Z hľadiska otepľovania tiež super, v lete aspoň trochu chladnejšie ako hore. Rýchly prístup na parkovisko...

lucyluska
12. jún 2024

@123kika1234 keď som videla dokument o vrahovi Rigovi ako sa vkradal do bytov, tak som som vedela, že nikdy 🥺
Ani bungalov keď sme mali, nespala som dobre. Už som na 4tom poschodí.

vladi4444
13. jún 2024

My sme na vyvýšenom prízemí s balkónom v centre menšieho mesta a som spokojná 🙂 Stromy tu netienia, je to trochu chladnejší byt (ale my sme nikdy nemali radi príliš teplo), na zvuky z vonka si človek zvykne, všetko mam poblizku, výťah ani nič také nepočujeme nakoľko máme protihlukové dvere v chodbe. Teraz keď sú deti, je to paráda, pár schodov a sme doma. Ja odporúčam 🙂

luxus10
13. jún 2024

@123kika1234 pises ze byt je novy, aj bytovy dom je novy? lebo u novych domov je zvysene prizemie vyssie, a je pod bytom co ? polyfunkcia, garaze, pivnice?

zzuunnaa
13. jún 2024

@123kika1234 ja mam rovnaký a vynachvalujem si… nemáme výťah tak aspoň nemusím trepať veci ho pre schodoch, a pokial nemám otvorené okno dokorán v lete, to že som na vyvýšenom prízemí ani nevnímam 🙂

fion22
13. jún 2024

@123kika1234 záleží kde, v akom meste/ prostredí sa ten byt nachádza...či mate okná do vlastnej záhrady, spoločného dvora alebo na verejný chodník/ rušnú ulicu...my máme už druhý byt na prízemí...ale máme aj oplotenú záhradku aj pred záhradku, zo záhrady máme vstup na spoločný uzatvorený dvor....svetlo okrem svet.strán záleží či sú v tesnej blízkosti stromy, iné budovy...ešte dôležité- autá- máte podzem. garáž (nepočujeme vôbec) alebo kde parkujú, aby ste mali spálne do ticha, do dvora, žeby vám priamo pod oknami spálni nestáli autá- v zime to je katastrofa keď štartujú zamrznuté motory
Nehádžte hneď flintu do žita😉

Strana
z2