Je bezpečné mať príborník pod indukčnou varnou doskou?
Prosím o radu. Mame novu kuchyňu s indukciou a pod ňou je príborník. Je to tak ok? Lebo som nasla aj rôzne názory, že pod ňou nemá byť nič kovové, že sa môže nehrievat príbor. Ako to máte vo svojich kuchyniach? Ďakujem za tipy a rady
Ja mám kuchynské náradie (naberačky, nože atď) a nemám žiaden problém.
@karolina2121 tiez to tak mam, no problem.. vobec nie je nahriaty, nic.
@karolina2121 a nečítala si to o sklokeramike? Lebo tá sa dlho zahrieva a potom ešte dlhšie chladne, tam mi to dáva väčšiu logiku. Ale indukcia je rýchlo horúca a následne veľmi rýchlo vychladne.
tiez mam pribornik rovno pod indukciou a nie je problem....jedine ked varim nieco, co sa vari doslova hodiny, tak nieekdy pootvorim suplik, lebo fakt je v nom teplo, ale nie ze by sa ten kovovy pribor nahrial.....
@karolina2121 ja mam pod indukciou hlboky suflik, v ktorom mam pokrievky a panvice. Je pravda, ze ak varim nieco dlhsie (napr. vyvar) tak je v tom sufliku teplo, ale nie je to tak, ze by tam bolo nieco velmi nahriate. Mam ale aj starsiu indukciu (uz asi deviaty rok), cize mozno tie novsie su aj v tomto lepsie vymakane uz
Tiež to tak máme a keď varím nedeľný obed, alebo keď zavaram napríklad, tak príbory sú naozaj horúce, že ich musím chladiť. Ale pri takom bežnom varení žiadny problém
A je to vobec mozne, aby to bolo z toho? Ved ta indukcia snad nebude minat energiu na zohrievanie (vyzarovanie) dokola, ale smerovo len hore, nie? Sa mi to nezda... ani mikrovlnka nezohrieva polku bytu...
pytali sme sa na to, mam suflik a vnom korenicky pod indukciou /zvacsa maju kovove vrchnaky, pripadne su plechova a tak/, mali tam byt veci na varenie, pribory, ale takto to je praktickejsie... su kovove. A povedali mi v studiu, ze to nevadi, nezohrieva sa mi tam dole nic a ani v sufliku nemavam horuco.. a to indukcia u nas ide dlho, zvycajne kludne 4-5 hodin v kuse ked zacnem vyvarat.
a okrem toho, vraj je tam nieco zo spodku, co tomu zabranuje.. tak neviem...
mozno od znacky spotrebica zavisi
@karolina2121 ja mám pribornik vedľa indukcie a u nikoho som to nevidela pod indukciou.

mam to rovnako a podla mna to tak ma 80% ludi, mne to tak automaticky navrhli v studiu.. aj suseda to tak ma