Je naša ročná spotreba energie primeraná?
Ahojte, chcem sa spýtať akú máte ročnú spotrebu energie v 3 izbovom dome okolo 120m2 ? keďže sme si kupovali dom v lete,prerábali,išli rôzne stroje plus už tu bývame od septembra (2 dospelé osoby) a spotrebu za necelých 8 mesiacov ukazuje 4852 kWh a platíme 35€ mesačne (mysleli sme si,že necháme prietokový ohrievač ,ale nakoniec sme ho vymenili za el.bojler no mesačnú splátku sme nechali 35€ aj naďalej) ,je to podľa Vás veľká spotreba ? Bojím sa nech nám nepríde veľký nedoplatok..
Nedoplatok budes mat urcite, treba pozriet aj tarifu, aku mate nastavenu, kedze cena sa odvija od nej. My rodinny dom, tarifa D4, 4 osoby, spotreba cca 4200kWh, mesacna platba 72, vratia nam cca 80e
Počítam ze takých 200e keď to porovnám s nami. Bez strojov atď ste vyšli v dome 35e za mesiac? To je extrémne malo. My platíme v at 89 mesačne.82 metrov Bez vody a kúrenia. Kuchyňa a práčka.
"chcem sa spýtať akú máte ročnú spotrebu energie v 3 izbovom dome okolo 120m2" energie myslíš elektrinu? Na čo všetko ju používate? Je v tom aj kúrenie? Ohrev vody vidím ze áno.
Ak je v tom aj kúrenie a nemáte tepelné čerpadlo tak tých necelých 5000kwh nie je veľa.
Ak je to bez kúrenia, tak podla mňa je to veľa cca 600kwh v priemere na mesiac. Na 2 osoby ohrev vody, zrejme varenie + bežná spotreba.
Nedoplatok bude.
Určite vám príde nedoplatok. A myslím, že aj pekne vysoký.
35e je strašne málo.
Skoro 200 m², záloha 114 €, spotreba 7455 kWh, preplatok 22 €. Dosť veľa však šijem, mám aj priemyselné stroje.

No nedoplatok bude. Moja spotreba vlani, 4150kwh a záloha 77 eur, vracali 80 eur.