icon

Je normálna námraza v chladničke no frost?

17. feb 2025

Ženy, prosím vás poraďte mi, je normálne, aby v chladničke s funkciu no frost po týždni používania bola na zadnej strane takáto námraza?
Som normálne zúfalá..

autor
17. feb 2025
madeincssr
17. feb 2025

Ta zadna stena, to je vyparnik (kov), ktory chladnicke "odovzdava ten chlad". Nemas ju nastavenu na prilis vysoky vykon, ze chladi prilis? Daj si do chladnicky chladnickovy teplomer. Ani dole v chladnicke nema byt menej ako cca 4°C. Hore kludne 6°C.

aalt
17. feb 2025

No frost neznamena, ze pocas prevadzky ziadna namraza nevznikne, ale ze si s nou chladnicka poradi. Chladnicka by si ju mala sama rozmrazit a stecie do nadobky na kondenz. Toto vyzera celkom dost. Uvidis ci si s tym poradi, alebo sa to bude iba zhorsovat. Nedavala si nieco teple do chladnicky? Vtedy sa zvykne tvorit viac.

slavomira236
17. feb 2025

Neopieralonsa ti nieco o tu stenu co bolo dnu v chladnicke? Mne ked sa nieco oprke sal sa mi spravi namraza aj to tam vie primrznut . Ale nie az takto

autor
17. feb 2025

@aalt práveže nie, máme tam pár vecí.

aalt
17. feb 2025

Tak este mozete mat vlhky vzduch 😉 Pozri nechod do nej zbytocne. Na novych chladnickach s no frost su primrznute kvapky normalna vec, dolezite je aby sa nerobila suvisla namraza. Takto s fotky neviem posudit ci je to prilis, nasa to az takto nemava ... ale teda popravde som to nejak nesledoval. Pozri ci ju nemas prechladenu, na kolko stupnov ju teda mas nastavenu? Zobrazuje ti aj teplotu? Daj tam normalne teplomer, kludne klasicky vonkajsi.

autor
17. feb 2025

@aalt ja mam súvislú námrazu, nielen kvapky.
Mam chuť ju vrátiť.. teplomer v chladničke nieje, je tam len koliesko od 1 do 5. Je to značka beko, asi zlá voľba 😏

aalt
17. feb 2025

Pokrut s tym kolieskom hore dole a daj napr. 2. Nechaj to tak aspon jeden den. A strc tam nejaky teplomer, co vie odmerat aspon -5 stupnov.

maya_hi
19. feb 2025

Treba uzatvárať nádobky. Žiadne tekutiny ktoré sa voľne odparujú. Aj otvorený jogurt dokonca dokáže niečo odpariť
Mne sa to tiež deje. Toto celkom pomáha

simca06022011
19. feb 2025

namraza sa robi ked prilis "chladi" chladnicka, napr. ked je zle zatvorena, alebo sa tam da teple jedlo a zapari sa to, alebo sa nieco oprie o zadnu stenu. Mne pomoze to normalne rozmrazit a utriet do sucha a potom sa to znovu nespravi...
hod si do nej teplomer ked chces vediet na com ste
NIkdy sa mi to nerobi z otvoreneho jedla ani len tak ze otvorim chladnicku a ide tam teply vzduch. mate ju rovno postavenu, nemozu vam "netesnit dvere" alebo nieco? (iba hadam.. neviem... nepise ti nieco navod? predsa ked je to nova chladnicka..)

gabca224
20. feb 2025

Beko chladnička s mrazničkou No Frost je úplne zlá voľba.Mne mrzne v spodnej priehradke na zeleninu, mám tam -1 .Servisák mi odporúčil aby som si prelepila otvory z výparníka, nepomohlo.Druhý krát som nahlásila tento istý problém, zasa mi bolo povedané, že keď chladnička chladí,je to lepšie ako keby nechladila...
No comment.Tieto chladničky, celé zle.Nikdy viac by som si ju nekúpila,ani nikomu neodporúčila.
Volajte servis Beko a ak bude možnosť vrátiť, neváhajte,zbavte sa toho