Je pokrievka proti striekaniu oleja vhodná na varenie knedle?
Ahojte. Prosím vás nerobí niekto náhodou knedľu z takouto pokrievkou? V kuchynských potrebách mi poradili, že toto je lepšie ako parák. Dakujem
@akinomel a môžem to zakryť miskou? Idem robiť prvýkrát. Ja som videla na nete parák aj som si ho išla kúpiť a tam ma odhovorili, že toto je lepšie. Oni ani nevedeli že s tým sa robí knedľa hovorili že sa tam len zohrieva. Variť viem a veľmi túžim vedieť robiť knedľu. Tak dúfam že sa podarí. Dakujem
Musí sa zakryť, aby sa knedľa parila. Po uplynutí času( ja parím 20 minút) opatrne odkryť a hneď popichať napr. špáradlom - ak môžem poradiť. Držím palce, nech sa podarí!
@akinomel zle som sa spýtala. Že čím je to najlepšie zakryť, či je miska na to vhodná? A veľký hrniec a 2dc vody ?😀👍
Ja tiez tuzim sa naucit robit knedlu, tiez mi splasne
2 dl vody je malo. Ja robim v Zepteri na velkom hrnci a davam 1l vody. Robim 3 knedle po 20 min. Sledujem, aby sa voda uplne neodparila.
Obviazem si utierku na hrniec, vody dam viac a sledujem obcas ci sa neodparila. Zakryte to mam miskou, ktora mi velkostne presne sedi na hrniec. Kazdy mi vravi, ze mi miska tancuje😂 vydula sa mi... A parim podla velkosti knedle...
Ďakujem vám. Takže veľký hrniec a miska musí byť ako hrniec alebo väčšia ale nie menšia. Tie 2dc vody boli v jednom recepte podľa ktorého to chcem robiť. Tak neviem či to bude dobrý recept 😀 vy nemáte nejaký?
Skús túto, máš tam aj postup, je výborná.
Robievam tak, že do hrnca dám vodu tesne pod parák z tlakového hrnca, potriem olejom, položím knedľu a prikryjeme iným hrncom tak, aby para neunikala. Nastavím si horák ( mám plynový ) tak, aby to nevrelo príliš. Neboj, zvládneš a stále sa budeš zdokonaľovať.
https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena...

Pár krát som robila. Doporučujem potrieť olejom, aby sa knedľa neprilepila. To, či to je lepšie je diskutabilné. Každému vyhovuje niečo iné. Vyskúšaj, uvidíš a rozhodneš sa...