icon

Je pokrievka proti striekaniu oleja vhodná na varenie knedle?

30. dec 2023

Ahojte. Prosím vás nerobí niekto náhodou knedľu z takouto pokrievkou? V kuchynských potrebách mi poradili, že toto je lepšie ako parák. Dakujem

akinomel
30. dec 2023

Pár krát som robila. Doporučujem potrieť olejom, aby sa knedľa neprilepila. To, či to je lepšie je diskutabilné. Každému vyhovuje niečo iné. Vyskúšaj, uvidíš a rozhodneš sa...

autor
30. dec 2023

@akinomel a môžem to zakryť miskou? Idem robiť prvýkrát. Ja som videla na nete parák aj som si ho išla kúpiť a tam ma odhovorili, že toto je lepšie. Oni ani nevedeli že s tým sa robí knedľa hovorili že sa tam len zohrieva. Variť viem a veľmi túžim vedieť robiť knedľu. Tak dúfam že sa podarí. Dakujem

akinomel
30. dec 2023

Musí sa zakryť, aby sa knedľa parila. Po uplynutí času( ja parím 20 minút) opatrne odkryť a hneď popichať napr. špáradlom - ak môžem poradiť. Držím palce, nech sa podarí!

autor
30. dec 2023

@akinomel zle som sa spýtala. Že čím je to najlepšie zakryť, či je miska na to vhodná? A veľký hrniec a 2dc vody ?😀👍

vorkola
30. dec 2023

Ja tiez tuzim sa naucit robit knedlu, tiez mi splasne

oli18
30. dec 2023

2 dl vody je malo. Ja robim v Zepteri na velkom hrnci a davam 1l vody. Robim 3 knedle po 20 min. Sledujem, aby sa voda uplne neodparila.

guiseppinka
30. dec 2023

Obviazem si utierku na hrniec, vody dam viac a sledujem obcas ci sa neodparila. Zakryte to mam miskou, ktora mi velkostne presne sedi na hrniec. Kazdy mi vravi, ze mi miska tancuje😂 vydula sa mi... A parim podla velkosti knedle...

autor
30. dec 2023

Ďakujem vám. Takže veľký hrniec a miska musí byť ako hrniec alebo väčšia ale nie menšia. Tie 2dc vody boli v jednom recepte podľa ktorého to chcem robiť. Tak neviem či to bude dobrý recept 😀 vy nemáte nejaký?

akinomel
31. dec 2023

Skús túto, máš tam aj postup, je výborná.
Robievam tak, že do hrnca dám vodu tesne pod parák z tlakového hrnca, potriem olejom, položím knedľu a prikryjeme iným hrncom tak, aby para neunikala. Nastavím si horák ( mám plynový ) tak, aby to nevrelo príliš. Neboj, zvládneš a stále sa budeš zdokonaľovať.
https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena...

akinomel
31. dec 2023

@vorkola ak po čase parenia neodkryješ prudko a hneď popicháš napr. špáradlom, nemala by spľasnúť. Taktiež pozor, nech voda nevrie príliš prudko.